FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

empeter

calcit I

Luka koper 2.krog

1Bliga 2.krog doma Ljutomer

kranj

Calcit II

 

 

 

Sezona 2019-2020

 CEV-Luksemburg

Evrospka odbojkarska zveza, CEV, je zaključila še drugi krog kvalifikacij pred #EuroVolleyU16W, ki bo v sredini julija 2019.

Odbojkarice Francije, Nemčije, Romunije, Srbije in Nizozemske so si v drugem krogu kvalifikacij uspel priigrati vstopnice za evropsko prvenstvo odbojkaric do starosti 16 let, #EuroVolleyU16W. 

Gostiteljici prvega dela prvenstva, na katerem bo nastopilo 12 reprezentanc v dveh skupinah,  bosta Italija in Hrvaška, ki sta si tako zagotovili udeležbo na tekmovanju. V prvem krogu kvalifikacij se je na prvenstvo uvrstilo pet držav, ki so zmagale v svojeh pordočnih zvezah: Tučija (BVA- Balkanska odbojkarska zveza), Rusija (EEVZA - Vzhodnoevropska odbojkarska zveza), Slovenija (MEVZA - Srednjeevropska odbojkarska zveza), Finska ( NEVZA - severnoevropska odbojkarska zveza) in Belgija (WEVZA - Zahodnoevropska odbojkarska zveza).

MEVZA U16 5

V 2. krogu kvalifikacij, v vikendu med 25.04. in 28.04. se je 20 držav v petih skupinah pomerilo še za preostalih 5 prostih mest na EP. Od petih gostiteljic sta bili uspešni dve državi: v skupini A  Srbija in v skupini C Romunija. V skupini B je na Poljskem uspela Nemčija, v skupini D je v Ukrajini uspela Francija in v skupini E je v Bulgariji uspela Nizozemska.

EPU16W qualified teams 2

V kvalifikacijsh so bile najuspešnejše države iz Vzhodnoevropske odbojakrske zveze, saj bodo na prvenstvu imele kar 5 svojih predstavnic (ob gostiteljici Italiji še Belgijo, Nizozemsko, Nemčijo in Francijo). Balkanska odbojakrska zveza bo imela 3 svoje predstavnice (Turčijo, Srbijo in Romunijo). Srednjeevropsko zvezo bosta predstavljali dve državi (gostiteljica Hrvaška in Slovenija). Vzhodnoevropska zveza bo imela predstavnico Rusijo; Severnoevropska zveza pa Finsko.

Na drugem prvenstvu te starostne skupine, #EuroVolleyU16W, bo Slovenija sodelovala prvič. Prvič je bil ta format tekmovanja izveden v letu 2017. Tedaj se OZS ni prijavila v to tekmovanje. V Bolgariji so prve evropske prvakinje do U16 postale Italijanke, podprvakinje so bile Rusinje; tretje mesto pa so osvojile domačinke - Bolgarke.

LightBox Active Image

cdc

 

Calcitu tudi drugi derbi nove sezone See more details
Državno prvenstvo pred vrati   See more details
Slovenke obtičale v osmini finala EP       See more details
Izjemen uspeh reprezentance U16 See more details