FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

 Fotografija osebe Odbojkarski klub Nova KBM Branik.

ISTANBUL - 23.01.2020-19:00

Fotografija osebe Volley Camp Rogla.

MARIBOR - 04.02.2020 - 18.00

Fotografija osebe Volley Camp Rogla.

MARIBOR - 18.02.2020 - 18.00

Fotografija osebe Volley Camp Rogla.

 Fotografija osebe Tomaž Kušar.

Fotografija osebe Tomaž Kušar.

Fotografija osebe GEN-I Volley Nova Gorica.

 

Slika lahko vsebuje: 2 osebi, besedilo

 Fotografija osebe Tomaž Kušar.

 

 

Sezona 2019-2020

 Državno prvenstvo z letnico 2019/2020 je tako rekoč pred vrati. Dobili bomo 29. državne in še prej pokalne prvakinje v samostojni Republiki Sloveniji. V 1A in 1B bodo lahko navijači in ljubitelji množočne ženske odbojke gledali le še po 8 ekip.

Odbojkarska zveza Slovenije je vnovič posegla v vpravila ligaških tekmovanjih. Tako ji žal ne uspe zagotoviti nekega konstantnega dolgoročnega modela, ki bi ga tudi društva prepoznala za svojega. Model, ki ga je zveza postavila za to tekmovalno sezono pojasnujejo s tem, da želijo doseči večjo kakovost v slovenskih ženskih odbojkarskih ligah.  

Množičnost ženske odbojke v Sloveniji je izjemna in šteje daneš že 60 ekip v članskih državnih ligah (1A, 1B, 2 vzhod, 2 zahod, 3 vzhod, 3 zahod). Ob tem pa je dejstvo, da določene ekipe, ki ne pridejo čež kvalifikacje za 3. državno ligo sploh nimajo prganiziranega tekmovanja. V moški konkurenci je zgolj 38 ekip v državnem prvenstvu. Torej imamo razmelrje ekip v državnem prvenstvu 61% ženskih in 39% moških; pri čemer so ženske ekipe omejene v 3.DOL.

Pred nami je sezona, v kareti bomo iskali naslednice državnih prvakinj Nove KBM Branik in poklanih prvakinj Calcit Volley. Ti dve ekipi tvorita v zadnjem obdobju vrh domače ženske odbojke. Tretji klub, ki je bil tema dvema zelo konkurenčen oz. jima skorajda prekrižal račune, je bil Gen-I Volley, ki se je vrnil v sam vrh domače ženske odbojkarske scene v minuli sezoni.To pa so tudi ekipe, katerim naveč možnosti gre pripisati tudi v sezoni 2019/2020.

NovaKBMBranik prvak CalcitVolley pokal

V 1A ligi so: Nova KBM Branik, Calcit volley, Gen-I volley, SIP Šempeter, Formula Formis, OK Luka Koper, Ankaran Hrvatinni in ATK Grosuplje. 

V 1B. ligi so: Calcit volley II, ROTO-KEMA Puconci, ŽOK Ljutomer, Weiler Volley Zreče, OD Krim, ŽOK-SETO Ptuj, ŽOK Triglav Kranj, OK Mozirje. 

Olivera Brulec Kostić pred finalom pokala See more details
Bankirke meljejo nasprotnice See more details
Reprezentanca U17 do 3.mesta See more details
U19 srednjeevropske prvakinje See more details