FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

Fotografija osebe Odbojkarica.si.

 OZS je prekinila vsa tekmovanja do 30.03.

Predsedstvo spremlja stanje dnevno. Nova

seja in odločanje predvideno za 25.03.2020.

Fotografija osebe Volley Camp Rogla.

Fotografija osebe OK Triglav Kranj.

CEV:

Fotografija osebe Odbojkarski klub Nova KBM Branik.

MEVZA:

Zmagovalke:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

MVP's:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

 

 

PRVAKINJE 1-liga (17.03.2020):

PRVAKINJE....

Sezona 2019-2020

 Po tem, ko je Odbojkarska zveza Slovenije prejšnji teden po izredni seji Predsedstva OZS in tekmovalno-registracijske komisije do nadaljnjega prekinila vsa uradna tekmovanja, so pri slovenski krovni odbojkarski organizaciji zdaj sprejeli še odločitev, da je prvenstvo v okviru 1. Sportklub odbojkarske lige za sezono 2019/20 zaključeno.

Izbruh koronavirusa v Evropi ima za posledico prekinitev številnih športnih tekmovanj, tudi v Sloveniji, kjer pa je OZS med prvimi sprejela odgovorno odločitev o predčasni prekinitvi državnega prvenstva. »Odločitev o prekinitvi vseh tekmovanj smo na Odbojkarski zvezi Slovenije sprejeli med prvimi in glede na razmere je bila tokratna odločitev, da s prvenstvom zaključimo, edino logično nadaljevanje. Tekmovanje smo uspeli pripeljati do faze, ko lahko precej realno določimo končni vrstni red,« je odločitev z besedami pospremil Metod Ropret, predsednik OZS.

Moštva v elitni slovenski ligi so prvenstvo tako zaključila po rednem delu prvenstva in tekmah v modri oz. zeleni skupini, pred njimi je bila le še končnica. Slovenske prvake in prvakinje ter nosilce odličij so torej določile trenutne lestvice.

CALCITOVKE NOVE DRŽAVNE PRVAKINJE

Ženska ekipa Calcit Volley se je tako predčasno okitila z nazivom državnih prvakinj, po tem ko so v rednem delu zabeležile dvanajst zmag in le dva poraza, v modri skupini pa so ostale celo nepremagane. V četrtfinalu bi se Kamničanke morale pomeriti s Krimovkami, a je pred tem prišlo do prekinitve prvenstva. Drugo mesto domačega prvenstva so osvojile odbojkarice NKBM Branik, tretje pa odbojkarice SIP Šempeter. Calcitovke so v začetku februarja v slovenskem finalnem derbiju premagale Mariborčanke in po štirih letih znova osvojile tudi srednjeevropsko ligo Mevza. V Pokalu Slovenije so ravno proti Mariborčankam klonile v dramatičnem finalu, ki se je šele po tie-breaku končal z grenkim priokusom na domačem terenu. Na evropski sceni so v pokalu Challenge Calcitovke v osmini finala premoč priznale madžarski Bekescsabi, v prihodnji sezoni pa novopečene državne prvakinje morebiti čaka celo nastop v Ligi prvakinj.

Avtor: Calcit Volley

Konec prvenstva...CALCITOVKE prvakinje See more details
V Šempeter bo nov velik športni dogodek See more details
Calcitu tretji naslov v srednjeevropski ligi See more details