FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

Fotografija osebe Odbojkarica.si.

 OZS je prekinila vsa tekmovanja do 30.03.

Predsedstvo spremlja stanje dnevno. Nova

seja in odločanje predvideno za 25.03.2020.

Fotografija osebe Volley Camp Rogla.

Fotografija osebe OK Triglav Kranj.

CEV:

Fotografija osebe Odbojkarski klub Nova KBM Branik.

MEVZA:

Zmagovalke:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

MVP's:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

 

 

PRVAKINJE 1-liga (17.03.2020):

PRVAKINJE....

Sezona 2019-2020

 Slovesnka članska izbrana vrsta se je v Raananu v Izraelu, kljub nekaj zapletov pred tekmo, zelo preudarno in odločno, z zmago nad Izraelom 0:3, uvrstila na prvesntvo stare celine. To je, po letu 2015,  druga uvrstitev naše članske reprezentance na #EuroVolleyW.

Da gre za velik vložek in še večji pomen se je nakazovalo že precej pred tekmo, saj so se zgodili "nepredvideni" dogodki, ki bi lahko vnesli nepričakovane realcije in morda tudi nesugornost v naš tabor. Najprej dvomi okrog ure tekme, ali ob 20:00 (uradni čas) ali ob 19:30 (plakati gostitelja)  po lokalnem času. Nato še "obvezna vaja" z lažnim požarnim alarmom ravno v hotelu z našo reprezentanco in ravno v noči pred tekmo. Anski napad deloval  vse to odločenih reprezentantk in izkušenega strokovnega kadra ni zmotilo na poti do uspeha. Še več, igralke so izpolnise dano obljubo - zmaga v Izraelu.

Uvod tekme je dajal domačim še upanje in potrditev, da so na pravi poti saj so vodili s 7:5. Slovenke so uspele izenačiti na 7:7 in nato so povsem kontrolirale in narekovale igro. ob rezultatu 9:15, ko je zaporedni točki dosegla Lana Ščuka in se razigrala, je bilo jasno, da so naša dekleta trdno odločena izpolniti svojo obljubo. Domačinke so se sicer še enkrat rezulatsko približale 15:17, a je slovenski napad nato deloval izjemno zanesljivo, gostjam je dovolil le še 2 točki in niz zaključil na 17:25. Naslednji niz je dominirala naša izbrana vrsta, ki je vodila od samega začetka niza in gostjam dovolila le 12 točk v nizu. Semafor se je ustavil pri 12:25. Uvod tretjega niza je bil Izraelski, 6:1, a so se naša dekleta hitro vrnila in znižala na 9:8 ter nato izenačila na 16:16 in prvič povedla z 16:17. Zaključek je bil povsem slovensnski in osvojen niz z 23:25 je zajljučil tekmo, ki je prinesla ogromno veselja v naš tabor.

Najučinkovitejša posameznica je bila tokrat Saša Planinšec s 13 točkami. Tina Grudina jih je zbrala 10. Iza Mlakar in Lana Ščuka (nista igrali cele tekme) pa sta se ustavili pri 9 točkah. Ob tem je bila Lana še 53% na sprejemu.

Reprezentanca Slovenije v Izraelu: Eva Mori, Tina Grudina, Ana Marija Vovk, Žana Zdovc Sporer, Veronika Mikl, Iza Mlakar, Sara Najdič, Ela Pintar, Anita Sobočan, Lana Ščuka, Darja Eržen, Nika Dobaj, Saša Planinšec, Sara Hutinski.

Strokovno vodstvo: Alessandro Chiappini, Dejan Pušnik, Michele Patoia, Roberto Menegolo, Jan Žnider, Katarina Cunder.

Tekma je pokazala, da je to ena homogena reprezentanca, ki odreagira zelo dobro, ko je postavljena pred dejstvo oz. jasen cilj, ki ga je potrebno doseči za končni uspeh. Ob dejstvo, da je v celotnih kvalifikacijah sodelovalo še več igralk kot na zadnji tekmi in da ima selektor Chiappini na razpolago še precej igralk je v tej reprezentanci zagotovo dosti več potenciala, kot le sodelovanje na prvenstvu stare celine, ki bo med 23.08. in 08.09. na štirih lokacijah: Turčija, Poljska, Madžarska in Slovaška. Zaključne tekme pa bodo v Turčiji.

ISRvsSLO3

 

ISRvsSLO5

ISRvsSLO4

ISRvsSLO6

Konec prvenstva...CALCITOVKE prvakinje See more details
V Šempeter bo nov velik športni dogodek See more details
Calcitu tretji naslov v srednjeevropski ligi See more details