FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

Fotografija osebe Odbojkarica.si.

 OZS je prekinila vsa tekmovanja do 30.03.

Predsedstvo spremlja stanje dnevno. Nova

seja in odločanje predvideno za 25.03.2020.

Fotografija osebe Volley Camp Rogla.

Fotografija osebe OK Triglav Kranj.

CEV:

Fotografija osebe Odbojkarski klub Nova KBM Branik.

MEVZA:

Zmagovalke:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

MVP's:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

 

 

PRVAKINJE 1-liga (17.03.2020):

PRVAKINJE....

Sezona 2019-2020

Dvorana ŠD OŠ Šempeter, gledalcev 250, sodnika Pevc Anton, Novak Gregor.

Sip Šempeter: Lakovšek 18, Lekše 4, Vrhovnik 14, Forštnarič 6, Božič Mojca 7 , Žnidar20 , Praunseis 9 , Podbregar  , Rituper , Božič Maša,  Mazej (L) Trener: Beno Božič.

GEN-I Volley: T. Blažič (L), Ferlinc 7, Zbičajnik 1, Perić 2, Zaplotnik, Lucas 6, Velikonja Grbac 15, Kolbl 1, P. Blažič 11, Lipicer Samec 22, Zampedri (L), Grudina 5, Ščuka 7. Trener: Vasja Samec Lipicer.

Prva tekma v letu 2019 je v šempetrsko dvorano privabila lepo število gledalcev. Domačinke so pričele odločno v napadu in servisu in povedle 3:0. Po odličnem servisu Dajane Lucas in bloku Klare Perić je bil rezultat 4:3 v korist gostij. V nadaljevanju smo gledali odlične napade na obeh straneh in rezultat je bil 7:6. Po odličnem bloku Maje Forštnarič in as servisu Neje Lakovšek je gostujoči trener Vasja Samec Lipicer vzel prvi odmor pri rezultatu 10:6. Gostujoča ekipa je po odmoru nadaljevala odločno in po bloku Nuše Ferlinc zmanjšala zaostanek na 11:9. Pri rezultatu 12:9 smo videli najlepšo točko tega niza, na obeh straneh smo videli odlično igro v obrambi na koncu pa je žogo zaključila Anastazija Žnidar, za 13:9. Po napaki v napadu Tine Lipicer Samec je gostujoči strateg vzel drugi odmor 15:11. Domačinke so nadaljevale odlično v napadu in po zaključenem napadu Petre Vrhovnik in Žnidarjeve je prednost Šempetrank znašala šest točk (17:11). Ekipa GEN-I se ni predala in po odličnih začetnih udarcih Ferlinc in napadu Blažič so se gostje približale na 19:16. Zato je domači trener v igro namesto Lakovškove poslal Tali Lekše, ki je takoj zaključila žogo v napadu, nato pa še odlično servirala. Po še enem dobrem servisu in zaključenem napadu Vrhovnikove je prvi niz pripadel domačinkam, dobile so ga s 25:17.

Gostje so v drugem nizu pričele odločno in po dobrem napadu Lipicer Samčeve povedle 4:2. Domačinke so po hitrem prvem tempu Forštnaričeve zmanjšale zaostanek na 3:4. Po bloku Pie Blažič so gostje povedle 7:5. Po dobrih napadih Žnidarjeve in Vrhovnikove je bil rezultat ponovno izenačen na 7:7. Pri rezultatu 8:7 smo bili priča res vrhunski točki, saj smo videl na obeh straneh veliko neverjetnih obramb in na koncu po napaki v napadu Mirte Velikonje Grbac izenačenje na 8:8. Po nekaj napakah domače ekipe v napadu je pri rezultatu 10:13 domači trener vzel prvi odmor na tekmi. Pri rezultatu 10:14 je v igro vstopila Lekšetova, ki je zamenjala Žnidarjevo. Po odličnih servisih Vrhovnik in napaki Lipicer Samec so se domačinke približale na 13:14. Žal pa je to bil zadnji priključek domače ekipe v tem nizu, pri rezultatu 14:19 je domači trener poskusil še z drugim odmorom, ampak žal tudi to ni prineslo preobrata. Gostje so se razigrale v bloku in na semaforju je bilo 16:22. Pri rezultatu 19:23 je gostujoči strateg posegel po prekinitvi, nato pa je po napadu Kovačičeve GEN-I Volley zmagal s 25:19.

V tretjem nizu so bolje začele gostje, ki so po dobrem napadu in bloku Lipicer Samčeve povedle 3:1. Žnidarjeva je po odličnem napadu izenačila na 3:3. Domačinke so v nadaljevanju odigrale odlično v bloku in napadu in povedle 8:5 in to je pomenilo alarm pri gostujočem trenerju, ki je vzel prvi odmor. Gostje so takoj pričele z boljšo igro v bloku in poravnale na 8:8. V nadaljevanju smo spremljali odlično odbojkarsko predstavo. Na obeh straneh se je igrala točka za točko 11:11. Pri tem rezultatu je Samec Lipicer v igro poslal Lano Ščuka, zamenjala je Lipicer Samčevo. Gostje so po odličnem napadu Lucasove povedle s 14:12. Domačinke pri rezultatu 13:15 niso bile uspešne v napadu in idealen protinapad je zaključila Pia Blažič. Trener Božič je vzel odmor pri 13:16. Po odličnem napadu druge žoge Mojce Božič so se domačinke približale na 17:19. Žal pa je nato sledila napaka na servisu in slab sprejem in GEN-I je povedel z 17:21, kar je želel domači trener prekiniti z drugim odmorom in menjavo. Žal tudi to ni pomagalo in GEN-I je po zaključenem napadu Ščuke zmagal s 25:20.

Četrti niz se je začel izenačeno, na obeh straneh smo gledali odlično odbojkarsko predstavo in izenačenje na 4:4. Domačinke so po bloku Vrhovnikove povedle 7:4. Sledila je še napaka v napadu Velikonje Grbac in gostujoča klop je klicala prvi odmor pri 8:4. Pri rezultatu 9:4 je gostujoči trener v igro poslal Ščuko namesto Blažičeve in gostje so se takoj približale na 9:6. Sledila je še napaka sodnika, ki ni dosodil napad Ščuke izven igrišča. Ta napaka je prebudila domačinke, ki so zaigrale kot v transu in povedle s 13:7. Gostujoči trener je po drugem odmoru v igro poslal še Tino Grudina. Domačinke so še vedno nadaljevale odlično in vodile z 18:14. Po odličnem servisu Ščuke in zaključenem napadu Grudine je bilo na semaforju 18:16, Božič se je odločil za drugi odmor. Po odličnem napadu Božičeve so domačinke povedle, tokrat z 20:17. Na nasprotni strani smo videli odločen napad Lipicer Samčeve za 21:19. Gledali smo razburljivo končnico, v kateri so imele gostje po napadu Ščuke pri rezultatu 23:21 svojo priložnost, vendar je na srečo Šempetrank niso izkoristile, saj je z napadom druge žoge gostujočo obrambo znova presenetila Božičeva. Pri 24:21 je sledil še napad Ščuke, ki je udarila žogo izven igrišča in domačinke so zasluženo izenačile na 2:2.

Peti niz so boljše pričele domače odbojkarice, ki so po asu Petre Vrhovnik prišle do vodstva z 2:0. Po slabem napadu domače ekipe so gostje povedle s 5:3 in trener Božič je vzel prvi odmor. Po odličnem napadu Lakovškove je domačim uspelo izenačiti na 5:5, sledila je serija točk za Goričanke, ki so po odličnih servisih Grudine in bloku Velikonje Grbac so povedle 8:5. Domačinke se niso predale in po napadih Lakovškove in Vrhovnikove  izenačile na 9:9. Po asu Neje Lakovšek je bilo na semaforju 11:10 v korist domače vrste, gostje so posegli po prekinitvi. Po napaki Lipicer Samčeve so Šempetranke povedle z 12:10. Gledali smo razburljivo končnico petega niza, v kateri pa so domačinke po dveh napadih Vrhovnikove prišle do vodstva s 14:11. Gostje so uspele zmanjšati zaostanek na 14:12. Na veselje SIP-ovk je tekmo zaključila Žnidarjeva z odličnim napadom za 15:12, slavje v napolnjeni dvorani se je lahko pričelo!

Beno Božič: "Glede na sam razplet tekme smo z rezultatom lahko zadovoljni. Čeprav bi z maksimalnim pristopom skozi celotno tekmo lahko iztržili tudi več. V opravičilo igralkam pa gre dejstvo, da smo na koncu koncev igrali proti res kvalitetnemu nasprotniku. Zato bi puncam čestital za zmago. Prav tako pa bi se zahvalil vsem gledalcem, za glasno in številčno podporo."

Konec prvenstva...CALCITOVKE prvakinje See more details
V Šempeter bo nov velik športni dogodek See more details
Calcitu tretji naslov v srednjeevropski ligi See more details