FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

empeter

calcit I

Luka koper 2.krog

1Bliga 2.krog doma Ljutomer

kranj

Calcit II

 

 

 

Sezona 2019-2020

 Dvorana OŠ A.Ukmar, Koper, gledalcev 70, sodnika Zajec Rok, Jovanovič Dejan.

V prvoligaški tekmi 12. kroga so Ljutomerčanke pošteno namučile ekipo Ankaran Hrvatini, da so Primorke tri točke točke le obdržale doma, ob rezultatu 3:1 (-23, 22, 19, 15).

Ankaran  Hrvatini: Tozan (L), Krstić 2, Pangerc 6, Angelini 8, Medved (L), Boženk 5, Pavič 9, Cerovac (cap), Ćorić 30, Trobec 10, Omerdić, Barut 5; Trener: Mikša Sebastjan.

ŽOK Ljutomer: Rosić 2, Makoter 9, Kutnjak 6, Petek 9, Hochstatter (cap) 2, Anželj 12, Kosi V. 9, Nedok, Kosi N., Rakuša (L); Trener: Tot Andrej.

Domače igralke so pred tekmo proti zadnje uvrščeni ekipi veljale za favoritinje, še posebej po zmagi v prejšnjem krogu v Kamniku proti drugi ekipi Calcita, vendar pričetek tekme ni šel po željah domačink.

Ankarančanke so pričele tekmo v postavi Trobec, Pangerc, Čorić, Pavič, Angelini, na mestu podajalke Boženk bolj znana kot Crnjac in kot prosta igralka Tozan, ki je tokrat zamenjala Medved, pri gostjah so tekmo pričele, Hochstatter, Anželj, Kosi V., Makoter, Kutnjak, Petek ter libero Rakuša.

Skozi celoten prvi niz sta se ekipi izmenjevali v vodstvu, proti zaključku niza pa je gostjam uspelo pobegniti na 18:22, Ankarančanke so uspele na 22 točki še izenačiti, vendar za kaj več ob razigranih gostjah v obrambi in veliko domačih zgrešenih servisov, ni bilo pravih idej, da bi lahko domače zaustavile zmago Ljutomera v prvem nizu 23:25.

Drugi niz sta obe ekipi pričele v postavah s pričetka tekme ter ponovitev prvega niza, izenačena tekma, borbene gostje nikakor niso dopustile domačim igralkam, da bi se razigrale oz. da bi pobegnile na večjo razliko. V drugem delu niza je pri domačih namesto Trobec vstopila Barut ter izkušena Medved kot libero je vstopila namesto Tozan. Zadnji odmor je zahteval domači trener Mikša pri vodstvu 21:20, kar je bilo dovolj, da so Ankarančanke uspele izenačiti v nizih z zmago 25:22.

V tretjem nizu so gostje še uspele držati korak z Ankaranom do 10 točke, nato se je pri domačih v napadu razigrala Čorić in igra celotne domače ekipe je postala učinkovita tako v obrambi kot napadu. Pri Ankaranu je v zaključku niza vstopila Krstić namesto Angelini ter pri gostjah Rosić in Kosi N. namesto Hochstatter in Kosi V., vendar menjave niso vplivale na potek rezultata in zmago domačih 25:19.

V četrtem nizu so Ankarančanke nadaljevale z atraktivno igro in takoj povedle 9:2, kar je bilo dovolj, da so niz mirno in rutinirano zaključile v svojo korist 25:15.

Z današnjo zmago in osvojenimi tremi točkami so domače igralke potrdile tudi zmago iz prejšnjega kroga na gostovanju proti drugi ekipi Kamnika ter dvig na lestvici, kar pomeni tudi nekoliko bolj mirno nadaljevanje prvenstva.  

Calcitu tudi drugi derbi nove sezone See more details
Državno prvenstvo pred vrati   See more details
Slovenke obtičale v osmini finala EP       See more details
Izjemen uspeh reprezentance U16 See more details