FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

Fotografija osebe Odbojkarica.si.

 OZS je prekinila vsa tekmovanja do 30.03.

Predsedstvo spremlja stanje dnevno. Nova

seja in odločanje predvideno za 25.03.2020.

Fotografija osebe Volley Camp Rogla.

Fotografija osebe OK Triglav Kranj.

CEV:

Fotografija osebe Odbojkarski klub Nova KBM Branik.

MEVZA:

Zmagovalke:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

MVP's:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

 

 

PRVAKINJE 1-liga (17.03.2020):

PRVAKINJE....

Sezona 2019-2020

Odbojkarice Calcit Volleyja so v povratni tekmi osmine finala pokala Challenge izgubile proti nemški ekipi Ladies in Black z 2:3 (-22, -24, 20, 24, ) Ker so na prvi tekmi s 3:1 (19, 16, -19, 14) zmagale Kamničanke, so se v četrtfinale uvrstile slovenske pokalne prvakinje.

Aachen – Neuköllner Strasse Aachen, gledalcev , sodnika: Reichard (Nizozemska), Sabroso Moratilla (Španija).

Ladies in Black Aachen: Knip (L), Divoux 4, Agost 14, Guilliams 7, Jasper 14, Farrell 4, Gründing 6, Oude Luttikhuis 14, Storck 10, Imoudu 1, Degeest 5. Trenerka: Saskia van Hintum.

Calcit Volley: Valenčič 2, Kotnik 7, P. Marušič 1, Š. Marušič 1, Mihalinec 10, Pogačar 2, Kostić 19, Janežič (L), Charuk 23, Kaker 8, Zorman. Trener: Gregor Rozman.

Slovenske pokalne zmagovalke so pred dobrim mesecem dni na prvi tekmi osmine finala pokala Challenge pred svojimi navijači premagale pestro mednarodno zasedbo nemške ekipe Ladies in Black, ki je na zadnjih treh tekmah nemške bundeslige zabeležila tri zmage. Na povratni tekmi so »Dame v črnem« sicer prišle še do četrte zaporedne zmage, vendar je bila to zanje Pirova zmaga, kajti med osem najboljših ekip so se uvrstile odbojkarice Calcit Volleyja. Njihov nasprotnik v četrtfinalu bo  Monza, z Monzo pa bodo v četrtfinalu pokala Challenge igrali tudi odbojkarji Calcit Volleyja.

Uvod v tekmo je bil za kamniške odbojkarice odličen, saj so po uspešno odigranem prvem tempu s točko Lucy Charuk povedle z 9:5, z dvema zaporednima uspešnima napadoma Olivere Kostić pa s 13:8. Toda po polminutnem odmoru domače trenerke Saskie van Hintum so se začele težave za gostujočo ekipo, kajti z asom Denise Imoudu so »Dame v črnem« prvič na tekmi prišle do vodstva (14:13). Kamničanke so nato s tremi zaporednimi točkami, zadnjo je z asom dosegla Nina Kotnik, še enkrat pobegnile domačinkam (16:14), z novo serijo uspešnih servisov, tokrat Nicole Oude Luttikhuis pa je ekipa iz Aachna Kamničankam pobegnila za tri točke (19:16). Polona Marušič je z asom izid na 22. točki še izenačila, v končnici pa so Kamničanke spet popustile na sprejemu, tako da je Lisa Gründing z asom končala prvi niz. 

V drugi niz so odbojkarice Calcit Volleyja vstopile še bolj odločno in bile večinoma v prednosti. Na servis Katje Mihalinec so po še enem uspešnem prvem tempu Charukove domačinkam pobegnile že za sedem točk (18:11). Vendar nadaljevanje za kamniško ekipo ni bilo več tako uspešno, spet so se pojavile težave na sprejemu in v napadu, v nemški ekipi se je razigrala Marit Jasper, ki je z blokom izid na 23. točki izenačila, spet pa se je niz končal z asom Gründingove.

Čeprav so Kamničanke nekoliko nesrečno izgubile drugi niz, se niso vdale v usodo. Vse do štirinajste točke sta se ekipi menjavali v vodstvu, prve pa so do dveh točk prednosti prišle slovenske pokalne prvakinje, ki so z blokom odlične Charukove in dvema njenima zaporednima asoma povedle s 16:14. Svojo prednost so z blokom Tine Kaker podvojile na štiri točke (19:15), v nadaljevanju pa niso ponovile napak iz prvih dveh nizov. Z zbrano igro so v končnici dosegle tri zaporedne točke, zadnjo je dosegla Charukova.

Četrti niz je bolje začela domača ekipa, ki je povedla z 8:5, vodila pa je praktično do končnice niza. Toda tokrat so bile Kamničanke tiste, ki se niso predale, saj so izid na 22. točki izenačile, v napeti končnici pa so izkoristile drugo zaključno žogo. Tokrat so bile Kamničanke tiste, ki se niso predale. V bloku je blestela Charukova, ki je tekmo končala z osmimi bloki, tri manj je prispevala Tina Kaker, v napadu pa je bila ob pravem trenutku učinkovita Kostićeva.

Po izenačenju na 2:2 v nizih, so v petem Kamničanke popustile, kar so domačinke izkoristile ter prišle do zmage, ki pa je zanje pomenila izpad iz pokala Challenge. Odbojkarice Calcit Volleyja bodo tako po petih letih spet zaigrale v četrtfinalu tega tekmovanja.

Izjava po tekmi :Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Res je, da smo bili že skoraj v breznu, spet pa se je pokazalo, da ima ekipa karakter in da se zna rešiti iz težkega položaja, vendar moram v isti sapi poudariti, da vso sezono na ta način ne bo šlo. Ne smemo si dovoliti, da po vodstvu z 18:11 v drugem nizu, trepetamo za napredovanje vse do četrtega niza. Ampak pustimo zdaj to ob strani, danes je čas za veselje ob uvrstitvi pokala Challenge. Čeprav je tokrat izstopala Lucy Charuk, pa si pohvale zaslužijo tudi druge igralke in samo še enkrat več se je pokazalo, da je odbojka kolektivni šport.«

Konec prvenstva...CALCITOVKE prvakinje See more details
V Šempeter bo nov velik športni dogodek See more details
Calcitu tretji naslov v srednjeevropski ligi See more details