FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

Fotografija osebe Odbojkarica.si.

 OZS je prekinila vsa tekmovanja do 30.03.

Predsedstvo spremlja stanje dnevno. Nova

seja in odločanje predvideno za 25.03.2020.

Fotografija osebe Volley Camp Rogla.

Fotografija osebe OK Triglav Kranj.

CEV:

Fotografija osebe Odbojkarski klub Nova KBM Branik.

MEVZA:

Zmagovalke:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

MVP's:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

 

 

PRVAKINJE 1-liga (17.03.2020):

PRVAKINJE....

Sezona 2019-2020

 Krovna evropska odbojkarska organizacija, CEV, organizira tri nivoje klubskih tekmovanj za ženske: CEV Volleyball Champions League (27 ekip prijavljenih; 20 v skupinskem delu v 5 skupinah), CEV Volleyball Cup (27 prijavljenih; 32 v skupinskem delu; dvojna eliminacija) in CEV Volleyball Challenge Cup (44 prijavljenih ekip; 32 v skupinskem delu; dvojna eliminacija).  

      

V najelitnejšem tekmovanju, LIGI PRVAKOV, Slovenija ni imela svojega predstavnika, čeravno bi glede na pravilnike v tem tekmovanju (v kvalifikacijah) lahko sodelovala ekipa Nova KBM Branik. V POKALU CEV je Slovenijo zastopala ekipa Nova KBM Branik. V CEV CHALLENGE POKALU pa so Slovenijo zastopali Formula Formis, Calcit Volley in Gen I Volley.

Bankirke so izpadle v 16 finala tekmovanja, kjer so jih premagale odbojkarice Yenisei KRASNOYARSK (dvakrat s 3:0 v nizih). Formula Formis je v uvodu pokala Challenge doma premagala ekipo Vasas Obuda iz Budimpešte s 3:1, a so nato na povratni tekmi ob lepem številu svojih navijačev izgubile prav tako s 3:1. Ekipo, ki je napredovala je tako odločil zlati niz, v katerem so bile bolj zbrane domačinke, ga dobile s 15:7 in napredovale v 16 finala tekmovanja.

Calcit Volley je v 16 finala igral z slovaško ekipo Slavia EU Bratislava in na gostovanju zmagal s 3:0, doma pa izgubil s 2:3, a je skupen rezultat bil ugodnejši za ekipo iz Kamnika. Calcitovke so se tako v 8 finala pomerile z nemško ekipo Ladies in Black Aachen. Na domači tekmi so Kamničanke zmagase s 3:1, v gosteh pa sicer izgubile s 2:3, a sta dva osvojena niza zadoščala za napredovanje v 1/4 finale tekmovanja. Na odločini tekmi je pri Kamniku iztopala 14# Charuk Lucille (23 točk; 8 blokov, 2 asa).

Gen I Volley se je v 16 finala srečal s skandinavsko ekipo LP Kangaslava in jo doma gladko premagal s 3:0. Tudi na gostovanju na Finskem so bile Goriške strele prepričljive in zmagase s 3:0. Naslednji tekmec je bila ekipa Vasas Obuda, ki je bila že usodna za en slovenski klub. Novogoričanke so na gostovanju sicer zelo tesno izgubile s 2:3, a bi se lahko ob malo sreče peti podaljšan niz končal tudi v korist slovesnkih odbojkaric, tako pa je bilo 16:14 za domačinke. Na povratni tekmi v Novi Gorici pa so naše odbojkarice postavile stvari na svoje mesto in zanesljivo zmagale s 3:1 in se pred številčno publiko veselile uspeha in napredovanja. Najodločnejša Goriška strela jebila tokrat Ščuka Lana (19 točk, 55% sprejem,...). 

Slovenska predstavnika bosta v prvi tekmi 1/4 finala, ki bo med 05.02. in 07.02. gostovala. Kamničanke pri italijsnski ekipi Saugella Monza (VeroVolley). Novogoričanke pa se bodo na prvi četrtfinalno tekmo podale v Švico k tamkajšnjemu Kanti Schafhausen. Domači povratni tekmi bosta teden kasneje. 

LightBox Active ImageLightBox Active Image

Ob igralkah Caclit Volley in Gen I Volley bomo na parketih stare celine v 1/4 finalu tega tekmovanja gledali tudi kapetanko naše članske reprezentance, 1#Eva Mori, ki igra pri ekipi Vollero Le Cannte iz Francije.

LightBox Active Image

 

 

 

 

Konec prvenstva...CALCITOVKE prvakinje See more details
V Šempeter bo nov velik športni dogodek See more details
Calcitu tretji naslov v srednjeevropski ligi See more details