FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

DL-Razporedi 2018/19

 Krovna evropska odbojkarska organizacija, CEV, organizira tri nivoje klubskih tekmovanj za ženske: CEV Volleyball Champions League (27 ekip prijavljenih; 20 v skupinskem delu v 5 skupinah), CEV Volleyball Cup (27 prijavljenih; 32 v skupinskem delu; dvojna eliminacija) in CEV Volleyball Challenge Cup (44 prijavljenih ekip; 32 v skupinskem delu; dvojna eliminacija).  

      

V najelitnejšem tekmovanju, LIGI PRVAKOV, Slovenija ni imela svojega predstavnika, čeravno bi glede na pravilnike v tem tekmovanju (v kvalifikacijah) lahko sodelovala ekipa Nova KBM Branik. V POKALU CEV je Slovenijo zastopala ekipa Nova KBM Branik. V CEV CHALLENGE POKALU pa so Slovenijo zastopali Formula Formis, Calcit Volley in Gen I Volley.

Bankirke so izpadle v 16 finala tekmovanja, kjer so jih premagale odbojkarice Yenisei KRASNOYARSK (dvakrat s 3:0 v nizih). Formula Formis je v uvodu pokala Challenge doma premagala ekipo Vasas Obuda iz Budimpešte s 3:1, a so nato na povratni tekmi ob lepem številu svojih navijačev izgubile prav tako s 3:1. Ekipo, ki je napredovala je tako odločil zlati niz, v katerem so bile bolj zbrane domačinke, ga dobile s 15:7 in napredovale v 16 finala tekmovanja.

Calcit Volley je v 16 finala igral z slovaško ekipo Slavia EU Bratislava in na gostovanju zmagal s 3:0, doma pa izgubil s 2:3, a je skupen rezultat bil ugodnejši za ekipo iz Kamnika. Calcitovke so se tako v 8 finala pomerile z nemško ekipo Ladies in Black Aachen. Na domači tekmi so Kamničanke zmagase s 3:1, v gosteh pa sicer izgubile s 2:3, a sta dva osvojena niza zadoščala za napredovanje v 1/4 finale tekmovanja. Na odločini tekmi je pri Kamniku iztopala 14# Charuk Lucille (23 točk; 8 blokov, 2 asa).

Gen I Volley se je v 16 finala srečal s skandinavsko ekipo LP Kangaslava in jo doma gladko premagal s 3:0. Tudi na gostovanju na Finskem so bile Goriške strele prepričljive in zmagase s 3:0. Naslednji tekmec je bila ekipa Vasas Obuda, ki je bila že usodna za en slovenski klub. Novogoričanke so na gostovanju sicer zelo tesno izgubile s 2:3, a bi se lahko ob malo sreče peti podaljšan niz končal tudi v korist slovesnkih odbojkaric, tako pa je bilo 16:14 za domačinke. Na povratni tekmi v Novi Gorici pa so naše odbojkarice postavile stvari na svoje mesto in zanesljivo zmagale s 3:1 in se pred številčno publiko veselile uspeha in napredovanja. Najodločnejša Goriška strela jebila tokrat Ščuka Lana (19 točk, 55% sprejem,...). 

Slovenska predstavnika bosta v prvi tekmi 1/4 finala, ki bo med 05.02. in 07.02. gostovala. Kamničanke pri italijsnski ekipi Saugella Monza (VeroVolley). Novogoričanke pa se bodo na prvi četrtfinalno tekmo podale v Švico k tamkajšnjemu Kanti Schafhausen. Domači povratni tekmi bosta teden kasneje. 

LightBox Active ImageLightBox Active Image

Ob igralkah Caclit Volley in Gen I Volley bomo na parketih stare celine v 1/4 finalu tega tekmovanja gledali tudi kapetanko naše članske reprezentance, 1#Eva Mori, ki igra pri ekipi Vollero Le Cannte iz Francije.

LightBox Active Image

 

 

 

 

Znane udeleženke #EuroVolleyU16W See more details
Mariborčanke državne prvakinje See more details
12. mesto za kadetinje U16 v Pordenone See more details
Gen-I Volley združuje regijo in športe See more details