FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

Fotografija osebe Odbojkarica.si.

 OZS je prekinila vsa tekmovanja do 30.03.

Predsedstvo spremlja stanje dnevno. Nova

seja in odločanje predvideno za 25.03.2020.

Fotografija osebe Volley Camp Rogla.

Fotografija osebe OK Triglav Kranj.

CEV:

Fotografija osebe Odbojkarski klub Nova KBM Branik.

MEVZA:

Zmagovalke:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

MVP's:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

 

 

PRVAKINJE 1-liga (17.03.2020):

PRVAKINJE....

Sezona 2019-2020

Dvorana ŠD ŠIC Ljutomer, gledalcev 140, sodnika Seifried Marko, Goznik Smiljan.

V 13. krogu 1. A DOL za ženske sta se srečali ekipi ŽOK Ljutomer in Calcit Volley. Z 0:3 (-13, -21, -9) so bile pričakovano uspešnejše gostje iz Kamnika.

ŽOK Ljutomer: Barbara Petek, Valentina Kosi 3, Nika Kosi 1, Lisa Rosić, Sara Kutnjak 3, Kaja Makoter 7, Nataša Anželj 10, Tjaša Rakuša, Hana Hochstatter. Trener: Andrej Tot.

Calcit Volley: Kotnik Nina 10, Marušič Polona 4, Marušič Špela, Pogačar Eva , Kostič Olivera , Janežič Leja,  Charuk Lucille June, Kaker Tina 9, Zorman Anja 6, Mihalinec Katja 16. Trener: Rozman Gregor.

V Ljutomeru je v 13. Krogu 1 A. DOL gostovala ena najboljših ekip zadnjih let v Sloveniji, ki po kvaliteti upravičeno kandidira za prvaka v državnem prvenstvu. Tako so lahko Ljutomerčanke pred tekmo le upale, da bodo dostojne nasprotnice ter delno ponovile dobro igro, ki so jo prikazale v prejšnjem kolu, na gostovanju v Ankaranu.       

Prvo točko so dosegle Kamničanke, domačinke pa nato izenačile na 1:1 in takoj nato po dobri igri na mreži povedle s 3:1. Ljutomerčanke so presenetljivo dobro igrale še naprej ter vodile s 6:2, ko je trener Rozman zahteval prvi odmor. Po napaki domačink na servisu in takoj zatem še Kamničank, je bil rezultat 7:3. V nadaljevanju so pobudo prevzele gostje ter dosegale točko za točko ter se pri 7:9 prebile v ospredje. Po odmoru, ki ga je vzel domači trener Tot, se je stanje na igrišču delno spremenilo, saj so domačinke dosegle dve novi točki. Kar pa je bilo premalo za gostje, ki so po zanesljivi igri prišle do prednosti z 9:16, ko je trener Tot zahteval nov odmor. Nasveti domačinkam niso dali novega poleta, saj so bile Kamničanke še naprej boljše nasprotnice (10:22). Ljutomerčanke so do konca seta, po dobri igri v polju in na mreži, dosegle še tri nove točke in rezultat znižale na 13:22. Zadnje točke v setu so nato po dobrih napadalnih akcijah dosegle gostje ter slavile s 13:25.

V drugem setu so Kamničanke, za katere so zaigrale igralke, ki sicer niso v prvi postavi, povedle z 0:3, ko so domačinke preko Anželj Nataše dosegle svojo prvo točko in nato še drugo in tretjo ter izenačile na 3:3. Po zaslugi Makoter Kaje v napadu in napaki Mihalinec Katje so set povedle z 5:3.  V nadaljevanju seta sta ekipi izmenično dosegali točke ter bili izenačeni pri 6:6. Po novih dveh točkah Kamničank, je trener Tot zahteval prvi odmor. Prvo točko za domačinke je nato dosegla Sara Kutnjak ter rezultat znižala na 7:8.  Po izenačeni igri na obeh straneh sta bili ekipi poravnani pri rezultatu 10:10, ko so Kamničanke dosegle  zaporedne tri točke ter povedle z 10:13. Po presenetljivo dobri igri domačink so se le te v nadaljevanju enakovredno kosale  z gostjami ter poravnale na 15:15 in nato pri 16:16. Do konca seta smo gledali razburljivo tekmo, ko so se Ljutomerčanke po dobri igri vse ekipe enakovredno kosale s Kamničankami. Kljub zmagi gostij z rezultatom 21:25, lahko pohvalimo domačinke, ki so v tem setu prikazale odlično odbojko.  

Tretji set so po dobrem izvajanju začetnih udarcev Marušič Polone bolje začele gostje, z rezultatom 0:5, zato je Tot svoje varovanke prvič poklical na klop. Po odmoru so domačinke dosegle prvo točko v setu, naslednji dve sta šli v roke Kamničankam, ki so ušle že na 1:7. Po novi točki domače ekipe, so nato gostje povedle z 2:9, ko je v igro domačink vstopila Lisa Rosič.  Po dokaj raztrgani igri na obeh straneh, so Kamničanke, ki so zaigrale zavzeto set zanesljivo povedle kar z 4:14.  Razlika v kvaliteti je bila v tem času opazna, saj domačinke niso našle prave igre s katero bi bile enakovredne nasprotnice kot je to bil primer v drugem setu. Ljutomerčanke so še naprej z naporom dosegale točke, medtem ko je bila igra Kamničank tekoča in konstantna tako, da so set povedle z rezultatom 8:20 in nato po dobrih  servisih Zorman Anje z 8:22.  Do konca seta so domačinke dobile le še eno točko, kar je pomenilo zasluženo zmago Kamničank z rezultatom 9:25.

Gregor Rozman, trener Calcit Volley: "V Ljutomer smo prišli po dolgem potovanju iz tujine ter poskušali tekmo odigrati po najboljših močeh, ne glede na stanje obeh ekip na prvenstveni lestvici. S samo igro svoje ekipe sem zadovoljen in lahko puncam čestitam za zavzeto igro, saj smo dosegli nove tri točke, kar smo tudi pričakovali."

Nika Kosi, igralka ŽOK Ljutomer: "Po dobri igri v Ankaranu, ko smo se dostojno upirale domačinkam, smo tudi danes nekako verjele, da lahko vsaj delno ponovimo igro ter se dostojno upremo eni najboljših ekip v Sloveniji. Delno nam je to tudi uspelo, saj smo v drugem setu prikazale zelo dobro igro ter bile dokaj enakovredne nasprotnice. Seveda je kvaliteta na strani Kamničank, zato jim lahko za zmago le čestitam."  

 

Konec prvenstva...CALCITOVKE prvakinje See more details
V Šempeter bo nov velik športni dogodek See more details
Calcitu tretji naslov v srednjeevropski ligi See more details