FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

Fotografija osebe Odbojkarica.si.

 OZS je prekinila vsa tekmovanja do 30.03.

Predsedstvo spremlja stanje dnevno. Nova

seja in odločanje predvideno za 25.03.2020.

Fotografija osebe Volley Camp Rogla.

Fotografija osebe OK Triglav Kranj.

CEV:

Fotografija osebe Odbojkarski klub Nova KBM Branik.

MEVZA:

Zmagovalke:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

MVP's:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

 

 

PRVAKINJE 1-liga (17.03.2020):

PRVAKINJE....

Sezona 2019-2020

Dvorana ŠD Kamnik, gledalcev 60, sodnika Milojevič Mihajlo, Zajec Rok.

Odbojkarice druge ženske ekipe Calcit Volleyja so v tekmi 13. kroga 1A. DOL za ženske izgubile proti GEN-I Volleyju z 1:3 (-22, -17, 27, -10).

Calcit Volley II: Krašovec 11, Špoljarič (L), Topič, Šeme, Lužovec 15, Javornik 1, Juhant, Bošeska, Žužek 3, Zatković 24, Sitar 2, Jerala 5, Gojak (L). Trener: Franci Obolnar.

GEN-I Volley: Kovačić 8, T. Blažič ( L ), Ferlinc, Zbičajnik, Perić 5, Zaplotnik, Lucas 2 Velikonja Grbac 14, Kolbl 1, P. Blažič 18, Lipicer Samec, Zampedri (L), Grudina 12, Ščuka 22.Trener Vasja Samec Lipicer.

Po hladnem tušu, ki so ga odbojkarice druge ženske kamniške ekipe doživele minulo nedeljo v finalu mladinskega državnega prvenstva, so zdaj svoje misli popolnoma preusmerile v člansko prvenstvo, kjer bodo v nadaljevanju sezone skušale osvojiti najmanj osmo mesto. S tem bi si tudi v prihodnji sezoni zagotovile igranje med najboljšimi slovenskimi klubi. Z igro, ki so jo v prvih treh nizih prikazale proti Novogoričankam, bo ta cilj zagotovo uresničljiv.

Domače odbojkarice so hrabro vstopile v dvoboj z novogoriško ekipo, ki se je med tednom tako kot prva kamniška ekipa, uvrstila v četrtfinale pokala Challenge. Ob dobrem servisu in pogumni igri v napadu so s točko Špele Lužovec še vodile s 13:11, z asom Isabel Kovačić pa so gostje izid na trinajsti točki izenačile. Lana Ščuka je poskrbela za prvo novogoriško vodstvo s 17:16. V nadaljevanju niza so Kamničanke popustile na sprejemu, kar so izkušenejše Novogoričanke izkoristile in prišle do petih točk prednosti (22:17). Kamničanke se niso predale in po točki Zale Krašovec prišle do dveh točk zaostanka (21:23), vse dvome pa je razrešila Tina Grudina.

S točkama Zale Krašovec in Špele Lužovec so varovanke Francija Obolnarja na začetku drugega niza povedle s 6:3, a so po njihovi lastni napaki Novogoričanke izid na šesti točki že izenačile. Do desete točke sta bili ekipi še skupaj, na servis Lane Ščuke pa so Novogoričanke odlepile za tri točke (10:13), česar domačinke navkljub borbenosti in želji niso več nadomestile. Niz se je končal z lastno napako domače ekipe.

Tudi začetek tretjega niza je pripadel kamniškim princeskam, ki so na servis Lane Žužek s točko Eve Zatković povedle s 3:0. Njihovo veselje je bilo kratkotrajno, kajti na četrti točki je Tina Grudina izid izenačila, z blokom Lane Ščuke pa je GEN-I Volley prišle do treh točk prednosti (8:5). Na servis še ene nekdanje igralke Calcit Volleyja, Pie Blažič, so Novogoričanke dosegle še pet zaporednih točk. Vendar se Kamničanke niso kar tako sprijaznile s porazom, saj so se na servis Žive Javornik in uspešnim napadom Špele Lužovec gostjam približale le na dve točki zaostanka (17:19), s točko Eve Zatković le še na točko (21:22). Špela Lužovec je z asom izničila tretjo zaključno žogo gostij (24:24), Manja Jerala pa je celo Kamničankam priborila prvo (27:26), drugo je nato izkoristila Špela Lužovec.

Izgubljeni niz je »razjezil« gostujočo vrsto, ki je s točko Pie Blažič povedla z 8:3, z blokom Lane Ščuke pa 10:4. Franci Obolnar je vzel polminutni odmor, toda tudi po njem so Novogoričanke dosegle še dve točki, visoke prednosti pa tokrat niso več izpustile iz rok. Kamničanke so se sprijaznile s porazom, popustila je zbranost v vseh elementih igre, zadnjo točko na tekmi pa je dosegla Tina Grudina.

Izjavi po tekmi

Franci Obolnar, trener Calcit Volleyja II: »Igra sicer ni bila slaba, napetosti v ekipi pa se poznajo tudi na igrišču, ko prihaja do položajev, ko ne vemo, katera igralka bi morala iti na žogo. Te napetosti moramo v bližnji prihodnosti sprostiti, ko bomo igrali sebi primerljivim nasprotnicam. Sposobni smo igrati na višji ravni, danes smo v prvih treh nizih držali sprejem, v četrtem smo v tem elementu igre padli. Ženska odbojka je včasih res čudna.«

Vasja Lipicer Samec, trener GEN-I Volleyja: »Imamo širok kader, vem, da si vse igralke želijo igrati, danes pa se je, podobno kot v Šempetru potrdilo, da si vse tega ne zaslužijo. Ne vidim razloga, da bi do konca sezone menjaval postavo, vsaka od igralk ima v glavi svojo zgodbo, nekaterim rezultat ni osnoven. Kamničankam čestitke, ker so se borile, zasluženo prišle do niza, mi pa smo tudi prišli do določenih odgovorov.«

 

Konec prvenstva...CALCITOVKE prvakinje See more details
V Šempeter bo nov velik športni dogodek See more details
Calcitu tretji naslov v srednjeevropski ligi See more details