FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

empeter

calcit I

Luka koper 2.krog

1Bliga 2.krog doma Ljutomer

kranj

Calcit II

 

 

 

Sezona 2019-2020

Šempeter v Savinjski dolini – dvorana OŠ Šempeter, gledalcev 70, sodnika: Novak (Dvor), Srša (Ljubljana).

V tekmi 14. kroga 1. A DOL za ženske sta se srečali ekipi SIP ŠEMPETER in CALCIT Volley II. 3:0 (18, 20, 20) so bile uspešnejše domačinke, ki so se veselile nove prvenstvene zmage.

SIP Šempeter: Rituper, Ma. Božič, Mo. Božič 5, Prausneis 11, Podbregar, Forštnarič 6, Žnidar 9, Vrhovnik 13, Lekše 3, Mazej (L), Lakovšek 9. Trener: Beno Božič.

Calcit Volley II: Krašovec 7, Špoljarič (L), Topič, Šeme 3, Lužovec 7, Javornik 1, Juhant, Bošeska, Žužek 2, Zatković 11, Sitar 3, Jerala 5, Gojak (L). Trener: Franci Obolnar.

V tekmi 14. Kroga 1. A lige med Šempetrankam in Kamniško drugo ekipo so domačinke veljale za velike favoritinje. Igralke druge ekipe Calcit  Volley se s tem niso strinjale in so že od začetka pričele odločno na servisu in povedle 5:1. Pri rezultatu 2:7 smo videli odličen blok Praunsais in nato še dober servis in domačinke so znižale na 4:7. V nadaljevanju so Šempetranke znižale na 8:9 po odličnem servisu Vrhovnik.  Žal je v prvi polovici prvega niza ekipa Šempetra servirala kar 5 servisov v avt. Pri gostjah pa je v napadu odlično igrala Zatković. Po njenem dobrem servisu in slabem sprejemu so gostje povedle 10:13 zato je Božič vzel prvi odmor. Šempetranke so v igrišče stopile bolj odločno in rezultat je bil takoj 13:13, zato je trener Obolnar vzel prvi odmor za Kamnik. Po dveh odličnih servisih Žnidar smo videli prvo vodstvo domače ekipe 15:13. Po napaki v napadu Jerale pa je bilo na semaforju 17:14 za domače, zato je gostujoči trener vzel drugi odmor.  Sip-ovke so nadaljevale odlično v napadu in po dveh odličnih preigravanjih Božič Mojce povedle 23:15. Kamničanke so zapretile še po odličnih servisih Žužek in zmanjšale na 18:23, ampak na srečo domačink je servis po zadnjem odmoru odletel v mrežo. Niz pa je z as servisom zaključila Lakovšek 25:18.

Drugi niz smo gledali podobno kot v začetki prvega niza bledo igro Šempetrank in Kamničanke so po napaki na servisu Praunsais povedle 2:4. Po odlični igri na obeh straneh in napadu Lužovec so Kamničanke povedle že 3:6. Sledil je še dober servis Jerale in domači trener je vzel prvi odmor pri rezultatu 3:7. Gostje so nadaljevale odlično v napadu in po napadih Krašovec in Zatković povedle 6:10. Šempetranke so nadaljevale bledo in po napaki v napadu Vrhovnik je pri rezultatu 9:14 domači trener vzel drugi odmor. Po napaki v napadu Zatković in odličnem napadu Žnidar so se domačinke približale na 14:16, zato je gostujoči trener  vzel prvi odmor. Gostje so nadaljevale odlično v napadu in po zaključenih napadih Zatković in Jerala povedle 19:15. Sledili sta dve napaki v napadu gosti,  Jerala in Krašovec, zato so se domačinke  približale na 19:20. Po odličnem servisu Žnidar in napadu Vrhovnik so domačinke prvič povedle 21:20.  Sledil je še en odličen napad Vrhovnik in blok Praunsais za vodstvo 23:20. Po odličnem bloku Prainusais, so še Šempetranke lahko veselile zmage v drugem nizu 25:20.

V začetku tretjega niza smo gledali izenačeno igro. Pri rezultatu 3:3 je prišla pri Šempetrankah na servis Žnidar in domačinke so po napadu Vrhovnik in Lakovšek povedle 6:3. Sledil je padec na sprejemu pri domačinkah in Kamničanke so povedle 6:7. Šempetranke so po dveh odličnih blokih Forštnarič povedle 10:7 in gostujoči trener je vzel prvi odmor. Šempetranke so nadaljevale odločno in po dveh varanih žogah Mojce Božic in zaključenem napadu Vrhovnik  povedle 13:7.  Po odličnem servisu Vrhovnik  je bilo na semaforju že 15:8 in gostujoči trener je vzel drugi odmor. Po dobrem napadu Lekše in servisu Vrhovnik so Šempetranke povedle 17:8. Kamničanke so po odličnem napadu Zatković in servisu Javornik zmanjšale rezultat na 17:10. Po dveh odličnih napadih Lekše je bil rezultat že 19:11. Po as servisu Zatković in zmanjšanju rezultata na 19:14 je domači trener vzel drugi odmor. Sledil je odličen prvi tempo Praunsais in napad Vrhovnik za vodstvo 21:14.  Kamničanke se niso predale in po odličnih servisih Šeme znižale na 22:19. Sledil je odličen blok in napad Lakovšek za vodstvo 24:19. Po odličnem prvem tempu Forštnarič pa je zmaga ostala v Šempetru 25:20. Na današnji tekmi so tudi vse mlajše igralke domače ekipe dobile svojo priložnost, ki so jo odlično izkoristile.

Beno Božič, trener SIP Šempeter: "Z zmago v prejšnjem krogu proti Luki Koper smo si že nekako zagotovili mesto v končnici, kar je bil v tej sezoni primarni cilj. Zato smo že v tem tednu treninge prilagodili temu in začeli s pripravami za ¼ finalni dvoboj. Seveda nas v prihodnje čaka še nekaj težkih tekem, zato skušamo na vsaki tekmi biti optimalni, kar pa nam danes proti sila povprečni ekipi Calcit II ni najbolje uspelo. Zadovoljen sem z izkupičkom vseh treh točk, nikakor pa ne z igro. Čeprav gre puncam v zagovor trdo delo na treningih."

 

Calcitu tudi drugi derbi nove sezone See more details
Državno prvenstvo pred vrati   See more details
Slovenke obtičale v osmini finala EP       See more details
Izjemen uspeh reprezentance U16 See more details