FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

DL-Razporedi 2018/19

Dvorana ŠD Lukna, Maribor, gledalcev 600, sodnika Novak Gregor, Tomec Eva.

Odbojkarice Nove KBM Branika so v 15. krogu 1A. DOL za ženske po preobratu slavile po petih nizih, s 3:2 (-15, -34, 20, 24, 12) in se veselile pomembne zmage proti pokalnim prvakinjam, odbojkaricam Calcit Volleya.

Nova KBM Branik: Mlakar 22, Kaučič 19, Dobaj (L), Bračko 1, Bezsonova 12, Najdič 3, Kočar (C), Kramberger, Sobočan 7, Pintar 14, Blagne (L), Fijok-Lorber 3.  Trener: Samo Miklavc

Calcit Volley: Kotnik 15, P. Marušič, Š. Marušič, Mihalinec 14, Pogačar 4, Kostić (C) 25, Janežič (L), Charuk 11, Kaker 16, Zorman 2. Trener: Gregor Rozman

V 15. krogu odbojkarskega državnega prvenstva sta v mariborski “Lukni” merila moči domača Nova KBM Branik in Calcit Volley. Najboljši ženski ekipi zadnjih let sta nastopili v najmočnejših zasedbah in obetala se je prava odbojkarska poslastica.

Tekmo so bolje začele aktualne prvakinje iz Maribora, ki so po zaslugi asa Marine Kaučič povedle s 4:1. Po začetnem zaostanku so gostujoče odbojkarice Calcita z delnim izidom 6:0 obrnile rezultat v svojo korist in povedle 12:8. V nadaljevanju uvodnega niza so Kamničanke povsem nadigrale domačinke in pobegnile na neulovljivih 23:13. Končni izid uvodnega niza 25:15 je postavila Tina Kaker.

Uvod drugega niza je bil izenačen do 6. točke, nato so Mariborčanke ušle s serijo štiri zaporednih točk ter po bloku Sare Najdič povedle 10:7. Sledil je povratek Kamničank, ki so po zaključenem napadu Nine Kotnik rezultat poravnale na 13:13. Izenačeno je bilo vse do končnice, ki je ponudila vse. Dramatičen zaključek niza, v katerem sta obe ekipi imeli svoje priložnosti, je pripadla gostjam. Po napaki Kaučičeve v napadu je drugi niz, s 34:32, dobil Calcit Volley.

Kljub izgubljenemu drugemu nizu so odbojkarice Nove KBM Branika dobro začele tretji niz, in sicer so po napaki Kostičeve povedle 5:2. Mariborske odbojkarice so vodile 8:6, a so Kamničanke po zaslugi začetnih udarcev Pogačarjeve odgovorile s petimi zaporednimi točkami in povedle 11:8. Sledile so 4 zaporedne točke za bankirke, ki so po bloku Bezsonove obrnile rezultat v svoj prid (12:11). V nadaljevanju so mariborske odbojkarice z dobro igro v bloku in si s serijo začetnih udarcev Najdičeve zagotovile sedem točk naskoka (21:14). Branikovke so prednost zadržale do konca in po zaključenem napadu Kaučičeve je tretji niz pripadel domačinkam s 25:20.

Četrti niz se je začel po okusu domačih odbojkaric, ki so si v uvodu uspele priigrati prednost dveh točk (6:4). V nadaljevanju so Kamničanke ujele domačinke in po točki Mihalinčeve izid izenačile na 13:13. Sledila je serija domačink, ki so si uspele po asu Brine Bračko pred končnico priigrale 4 točke naskoka (19:15). Odbojkarice Calcita so uspele izničiti prednost bankirk po bloku Kostičeve nad Bezsonovo in izid izenačiti na 22:22. Sledila sta še dva bloka Kamničank in dve zaključni žogi za zmago (24:22). Gledalci so bili nato priča popolnemu preobratu, ki so ga zrežirale Fijok Lorberjeva, Pintarjeva z blokom in Mlakarjeva, ki so poskrbele za zmago v četrtem nizu, in sicer s 26:24.

Odločilni peti niz so bolje odprle domačinke, ki so po zaključenem napadu Mlakarjeve povedle s 3:1. Domače odbojkarice na krilih glasnih navijačev niso popuščale in po asu Pintarjeve povedle 7:3. Po dveh zaporednih asih Mlakarjeve so domačinke v odločilnem petem nizu vodile že 10:4, a se odbojkarice Calcita niso predale ter z delnim izidom 7:1 izničile prednost domačink in izid poravnale na 11:11. Končnica je pripadla domačinkam, ki so po rezultatu 12:12 zaigrale kot prerojene in s točko Mlakarjeve v napadu, Pintarjeve v bloku ter Najdičeve z asom peti, odločilni, niz dobile s 15:12.

IZJAVA PO TEKMI:

Marina Kaučič, odbojkarica Nove KBM Branika: ”Zelo sem vesela zmage, čeprav bi lahko igrale bolje. Mislim da smo tekmo obrnile v svojo korist ko smo popravile igro v bloku in pritisnile na servisu. Zmaga je dobra popotnica pred nedeljskim obračunom in seveda bomo šle na zmago.”

 

Znane udeleženke #EuroVolleyU16W See more details
Mariborčanke državne prvakinje See more details
12. mesto za kadetinje U16 v Pordenone See more details
Gen-I Volley združuje regijo in športe See more details