FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

Fotografija osebe Odbojkarica.si.

 OZS je prekinila vsa tekmovanja do 30.03.

Predsedstvo spremlja stanje dnevno. Nova

seja in odločanje predvideno za 25.03.2020.

Fotografija osebe Volley Camp Rogla.

Fotografija osebe OK Triglav Kranj.

CEV:

Fotografija osebe Odbojkarski klub Nova KBM Branik.

MEVZA:

Zmagovalke:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

MVP's:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

 

 

PRVAKINJE 1-liga (17.03.2020):

PRVAKINJE....

Sezona 2019-2020

Dvorana ŠD Lukna, Maribor, gledalcev 600, sodnika Novak Gregor, Tomec Eva.

Odbojkarice Nove KBM Branika so v 15. krogu 1A. DOL za ženske po preobratu slavile po petih nizih, s 3:2 (-15, -34, 20, 24, 12) in se veselile pomembne zmage proti pokalnim prvakinjam, odbojkaricam Calcit Volleya.

Nova KBM Branik: Mlakar 22, Kaučič 19, Dobaj (L), Bračko 1, Bezsonova 12, Najdič 3, Kočar (C), Kramberger, Sobočan 7, Pintar 14, Blagne (L), Fijok-Lorber 3.  Trener: Samo Miklavc

Calcit Volley: Kotnik 15, P. Marušič, Š. Marušič, Mihalinec 14, Pogačar 4, Kostić (C) 25, Janežič (L), Charuk 11, Kaker 16, Zorman 2. Trener: Gregor Rozman

V 15. krogu odbojkarskega državnega prvenstva sta v mariborski “Lukni” merila moči domača Nova KBM Branik in Calcit Volley. Najboljši ženski ekipi zadnjih let sta nastopili v najmočnejših zasedbah in obetala se je prava odbojkarska poslastica.

Tekmo so bolje začele aktualne prvakinje iz Maribora, ki so po zaslugi asa Marine Kaučič povedle s 4:1. Po začetnem zaostanku so gostujoče odbojkarice Calcita z delnim izidom 6:0 obrnile rezultat v svojo korist in povedle 12:8. V nadaljevanju uvodnega niza so Kamničanke povsem nadigrale domačinke in pobegnile na neulovljivih 23:13. Končni izid uvodnega niza 25:15 je postavila Tina Kaker.

Uvod drugega niza je bil izenačen do 6. točke, nato so Mariborčanke ušle s serijo štiri zaporednih točk ter po bloku Sare Najdič povedle 10:7. Sledil je povratek Kamničank, ki so po zaključenem napadu Nine Kotnik rezultat poravnale na 13:13. Izenačeno je bilo vse do končnice, ki je ponudila vse. Dramatičen zaključek niza, v katerem sta obe ekipi imeli svoje priložnosti, je pripadla gostjam. Po napaki Kaučičeve v napadu je drugi niz, s 34:32, dobil Calcit Volley.

Kljub izgubljenemu drugemu nizu so odbojkarice Nove KBM Branika dobro začele tretji niz, in sicer so po napaki Kostičeve povedle 5:2. Mariborske odbojkarice so vodile 8:6, a so Kamničanke po zaslugi začetnih udarcev Pogačarjeve odgovorile s petimi zaporednimi točkami in povedle 11:8. Sledile so 4 zaporedne točke za bankirke, ki so po bloku Bezsonove obrnile rezultat v svoj prid (12:11). V nadaljevanju so mariborske odbojkarice z dobro igro v bloku in si s serijo začetnih udarcev Najdičeve zagotovile sedem točk naskoka (21:14). Branikovke so prednost zadržale do konca in po zaključenem napadu Kaučičeve je tretji niz pripadel domačinkam s 25:20.

Četrti niz se je začel po okusu domačih odbojkaric, ki so si v uvodu uspele priigrati prednost dveh točk (6:4). V nadaljevanju so Kamničanke ujele domačinke in po točki Mihalinčeve izid izenačile na 13:13. Sledila je serija domačink, ki so si uspele po asu Brine Bračko pred končnico priigrale 4 točke naskoka (19:15). Odbojkarice Calcita so uspele izničiti prednost bankirk po bloku Kostičeve nad Bezsonovo in izid izenačiti na 22:22. Sledila sta še dva bloka Kamničank in dve zaključni žogi za zmago (24:22). Gledalci so bili nato priča popolnemu preobratu, ki so ga zrežirale Fijok Lorberjeva, Pintarjeva z blokom in Mlakarjeva, ki so poskrbele za zmago v četrtem nizu, in sicer s 26:24.

Odločilni peti niz so bolje odprle domačinke, ki so po zaključenem napadu Mlakarjeve povedle s 3:1. Domače odbojkarice na krilih glasnih navijačev niso popuščale in po asu Pintarjeve povedle 7:3. Po dveh zaporednih asih Mlakarjeve so domačinke v odločilnem petem nizu vodile že 10:4, a se odbojkarice Calcita niso predale ter z delnim izidom 7:1 izničile prednost domačink in izid poravnale na 11:11. Končnica je pripadla domačinkam, ki so po rezultatu 12:12 zaigrale kot prerojene in s točko Mlakarjeve v napadu, Pintarjeve v bloku ter Najdičeve z asom peti, odločilni, niz dobile s 15:12.

IZJAVA PO TEKMI:

Marina Kaučič, odbojkarica Nove KBM Branika: ”Zelo sem vesela zmage, čeprav bi lahko igrale bolje. Mislim da smo tekmo obrnile v svojo korist ko smo popravile igro v bloku in pritisnile na servisu. Zmaga je dobra popotnica pred nedeljskim obračunom in seveda bomo šle na zmago.”

 

Konec prvenstva...CALCITOVKE prvakinje See more details
V Šempeter bo nov velik športni dogodek See more details
Calcitu tretji naslov v srednjeevropski ligi See more details