FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

DL-Razporedi 2018/19

Dvorana ŠD OŠ Šempeter, gledalcev 60, sodnika Adrovič Iso, Kramar Franci.

V tekmi 16. kroga 1. A DOL za ženske sta se srečali ekipi SIP Šempeter in Roto-Kema Puconci. S 3:0 (16, 16, 22) so bile uspešnejše domačinke, ki so se veselile nove prvenstvene zmage.

Sip Šempeter: Lakovšek 13 , Lekše 6, Vrhovnik 6, Forštnarič 4, Božič Mojca 2, Žnidar 12, Praunseis 8, Podbregar 3, Rituper 1, Božič Maša,  Mazej (L) Trener: Beno BOŽIČ.

Roto-Kema Puconci: Svetanič , Škraban 18, Vinković 6, Kerbler 1, D. Oletič 3, Vilfan 10, Pintarič 3, Šadl 1, M. Oletič , Mikl (L). Trener: Tin VRABL.

V tekmi 16. kroga 1A. DOL so Šempetranke veljale za favoritinje. Prvi niz se je pričel izenačeno 2:2. Nato pa so domačinke zagospodarile na igrišču in z odličnim napadom Lakovšek in blokom Forštnarič povedle 7:3. Po odličnem napadu Vrhovnik in as servisu Lakovšek so domačinke povedle 10:5 in gostujoči trener je vzel prvi odmor. V nadaljevanju niza smo gledali na obeh straneh nekaj odličnih napadov, nato pa je gostujoči trener po odličnem servisu Božič vzel drugi odmor 14:8. Šempetranke so po drugem odmoru nadaljevale z odličnimi servisi Lekše in igro v bloku, tako da je bilo na semaforju 20:9. V igro je pri domačinkah vstopila Podbregar namesto Vrhovnik. Pri rezultatu 22:12 pa so priložnost za igro pri Sip-ovkah dobili še mladi  Maša Božič in Rituper. Pri rezultatu 23:15 je domači trener vzel prvi odmor. Takoj po odmoru smo videli odličen napad Podbregar in domačinke so imele prvo set žogo. Po prestopu Kerbler pa so domačinke prvi niz zmagale z rezultatom 25:16.

Drugi niz so bolj odločno začele gostujoče igralke, ki so po dobrem napadu Škraban povedle 1:3. Šempetranke se z zaostankom niso strinjale in so po odličnem bloku Lekše in servisu Žnidar povedle 5:3. Sledila je še napaka v napadu gostij in gostujoči trener je vzel prvi odmor pri zaostanku 6:3. Po napaki v napadu Vilfan so Šempetranke prišle do vodstva z 10:5 in gostujoči trener je vzel še drugi odmor. Gostje so se po odličnem as servisu Vilfan približale na 11:8. Po odličnem sprejemu domačink je bila uspešna v napadu Žnidar. Sledila sta še dva dobra servisa Forštnarič za vodstvo 14:8. Sledila je še serija točk domačink po odličnih servisih Mojce Božič in napadu Praunsais so le te povedle 17:9. Pri vodstvu 21:11 je domači trener posegel po trojni menjavi in priložnost za igro so dobile mlajše igralke Maša Božič, Rituper in Podbregar. Po odličnem napadu Lakovšek so Šempetranke imele prvo zaključno žogo 24:15. Niz je zaključila Podbrega po dobrem napadu 25:16.

Tretji niz se je pričel izenačeno. Na vsaki strani smo videli po dva odlična napada in servis napako 3:3. Po dveh napakah Vinkovič v napadu in odličnem servisu Lakovšek so Sip-ovke povedle 9:5 in Vrabl je vzel prvi odmor.  Po odličnem napadu Žnidar in bloku Praunsais je gostujoči trener vzel drugi odmor 12:7. Serijo Šempetrank je prekinila Škraban, ki je z dobrim varanim udarcem preigrala domačinke. Gostje se niso predale in po As servisu Škraban in odličnem napadu Vinković, so se približale na 14:13. Nadaljevanja niza smo gledali razburljivo končnico, kjer se je igralo točko za točko. Gostje je v igri držala z odličnimi napadi Škraban, pri Šempetrankah pa je bila odlična v napadu Žnidar 20:19. Po odličnem servisu Škraban pa smo videli izenačenje na 20:20. Sledil je odličen sprejem Mazej in napad Vrhovnik, ter Lakovšek za vodstvo 22:20. Gostje so po odličnem napadu Vilfan zmanjšale na 22:21. Sledil je odličen napad Lakovšek in napaka v napadu Vilfan za vodstvo 24:21. Po odličnem napadu Vinkovič so gostje  zmanjšale rezultat na 24:22. Za zaključek tekme je sledil odličen napad Žnidar in zmaga je ostala v Šempetru 25:22.

Beno Božič, trener SIP Šempeter: "Vesel  sem vseh treh točk, vendar bomo morali še dosti postoriti, da zopet dvignemo nivo igre, ki v zadnjih tekmah ni na želeni ravni. Pozna se, da motivacija igralk ni največja, zato je tudi v igri dosti napak, predvsem na lahkih žogah. Verjamem, da bo na naslednji tekmi že boljše."

 

Znane udeleženke #EuroVolleyU16W See more details
Mariborčanke državne prvakinje See more details
12. mesto za kadetinje U16 v Pordenone See more details
Gen-I Volley združuje regijo in športe See more details