FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

empeter

calcit I

Luka koper 2.krog

1Bliga 2.krog doma Ljutomer

kranj

Calcit II

 

 

 

Sezona 2019-2020

Dvorana VŠD Hoče, gledalcev 150, sodnika Vrenko Jure, Ortl Gregor.

Odbojkarice Formule Formisa so v 16. krogu prve slovenske odbojkarske lige na domačem igrišču z všečno igro premagale drugo ekipo kamniškega Calcita s 3:0 (25:20, 25:22, 25:22).

Formula Formis: Bavdaž 9, Milosavljević, Sešel (L), Ajnihar 4, Ertl, Godec 1, Vovk 9, Košenina 11, Džaković 16, Šalamun, Pravdič (L), Štampar 7; trener: Kšela Iztok.

Calcit Volley II: Krašovec 6, Špoljarič (L), Topič, Šeme 1, Lužovec 11, Javornik, Juhant, Gojak, Bošeska, Žužek 3, Zatković 17, Sitar 3, Jerala 4, Gojak (L); trener: Franci Obolnar.

Čeprav je marsikdo mislil, da bo obračun podoben igri mačke z mišjo, pa še zdaleč ni bilo tako. Mlade Kamničanke so vseskozi držale korak z Rogožankami in v vseh nizih osvojile več kot 20 točk. V prvem nizu so do 9. točke celo vodile, nato pa so se domačinke s pomočjo dveh odličnih servisov Vovkove odlepile (15:12). Napake v zaključku niza so izbranke trenerja Francija Obolnarja stalega boljšega rezultata.

Gostje so v drugem nizu nadaljevale z dobro igro, celo vodile z 10:8 in 12:11. Nato je uspešen napad Džakovićeve prinesel preobrat. Sledila sta še njena dva dobra servisa in na semaforju je že bilo 17:14 za Formulo Formis. Tudi polminutna odmora gostujočega trenerja nista prinesla preobrata. Ana Marija Vovk je uspešno zaključila četrto zaključno žogo za zmago v drugem nizu.

Domačinke so si na začetku tretjega niza priigrale nekaj točk naskoka in marsikdo je bil z mislimi že drugje. A lahkomiselnost so mlade Kamničanke kaznovale in preko Zatkovičeve in Lužovčeve povedle s 16:14, kar je domačega stratega Iztoka Kšelo prisililo v polminutni premor. Njegove besede opozorila, a hkrati tudi vzpodbude so zalegle in kmalu je bilo 22:18. Priložnost pa je domači strateg ponudil tudi dvema osnovnošolkama Godčevi in Šalamunovi, ki sta ponovno lahko zadihali prvoligaški zrak, tekmo pa so Rogožanke navkljub mladosti rutinirano pripeljale h koncu. Tudi s pomočjo Jerale, ki je zadnji servis poslala daleč čez igrišče.

Iztok Kšela, trener Formule Formis: "Mislim, da je mlada ekipa Kamnika nastopila neobremenejno in odigrala dobro tekmo. Mi smo nekako vseskozi nadzirali rezultat, ki v nobenem trenutku ni bil vprašljiv. Mislim, da sta danes obe ekipi prikazali kvalitetno odbojko z veliko lepih in dolgih akcij. Nekako pa se že pripravljamo na končnico, zato smo tudi treninge podredili temu in se že pozna malo utrujenost. Vendar pa vzdušje v ekipi z zmagami narašča in komaj čakamo na odločilne tekme."

 

Calcitu tudi drugi derbi nove sezone See more details
Državno prvenstvo pred vrati   See more details
Slovenke obtičale v osmini finala EP       See more details
Izjemen uspeh reprezentance U16 See more details