FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

Fotografija osebe Odbojkarica.si.

 OZS je prekinila vsa tekmovanja do 30.03.

Predsedstvo spremlja stanje dnevno. Nova

seja in odločanje predvideno za 25.03.2020.

Fotografija osebe Volley Camp Rogla.

Fotografija osebe OK Triglav Kranj.

CEV:

Fotografija osebe Odbojkarski klub Nova KBM Branik.

MEVZA:

Zmagovalke:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

MVP's:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

 

 

PRVAKINJE 1-liga (17.03.2020):

PRVAKINJE....

Sezona 2019-2020

 Dvorana ŠIC Ljutomer, gledalcev 90,  sodnika: Vrenko Jure, Melavc Tomaž. Delegat: Branko Hrga.

V 17. krogu 1. A DOL za ženske sta se srečali ekipi ŽOK Ljutomer in Calcit Volley II. Z 0:3 (-18, -10, -20) so bile pričakovano uspešnejše gostje iz Kamnika.

ŽOK Ljutomer: Petek Barbara 8, Kosi Valentina 3, Kosi Nika, Rosić Lisa 2, Kutnjak Sara 7, Makoter Kaja 4, Anželj Nataša 9, Vnuk Maša,  Rakuša Tjaša, Hochstatter Hana. Trener: Andrej Tot

Calcit Volley:  Krašovec Zala 5, Špoljarič Zala, Topič Tina, Šeme Anja, Lužovec Špela 8, Juhant Nives 1, Gojak Tara, Bošeska Lara, Žužek Lana 3, Zaktovič Eva 12, Sitar Sara 12, Jerala Manja 3, Gojak Atena. Trener:  Obolnar Franci, Gadža Tjaša.

V Ljutomeru sta se 17. krogu 1 A. DOL srečali zadnjeuvrščeni ekipi na prvenstveni lestvici, kjer je bila favorit ekipa iz Kamnika, ki je na prvi tekmi v domači dvorani, zanesljivo zmagala.       

Prvo točko so dosegle domačinke, nakar so Kamničanke izenačile ter po napaki Ljutomerčank povedle z 1:3 in nato po odličnem napadu Zatkovič Eve še z 2:4 ter 2:5. Domačinke so nato le strnile vrste ter rezultat po dobrem servisu Kaje Makoter izenačile na 7:7 ter takoj nato povedle z 8:7, ko je gostujoči trener vzel prvi odmor. Po njem so Kamničanke dosegle dve točki in povedle za točko naskoka in kasneje še z 9:12, ko je trener Tot zahteval prekinitev. Po sporni točki v korist Kamničank in uspešnem zaključku Zatkovičeve so le-te povedle z 10:15 in kasneje še z 11:17. V tem delu je bilo spet očitno, da so domačinke izgubile koncentracijo, saj je bilo predvsem na sprejemu preveč napak. Zatkovič Eva je še naprej igrala odlično, saj so Kamničanke po njeni zaslugi dobivale točko za točko ter povedle z 14:20. Po novih dveh točkah domačink je trener Obolnar vzel odmor, da dodatno vzpodbudi svoje igralke, da vztrajajo v svoji igri ter uspešno zaključijo prvi set. Po dokaj izenačeni igri na obeh straneh, ko sta ekipi dosegali točko za točko, so Kamničanke prvi set zasluženo dobile z rezultatom 18:25. 

Pri domačinkah je v drugi set kot organizatorica igre vstopila Rosić Lisa, kar pa ni posebej vplivalo na razmerje moči na igrišču, saj so Kamničanke set, po dobri igri vseh igralk, povedle kar z 1:6. Šele nato so domačinke dosegle drugo točko ter znižale na 2:6. V nadaljevanju so Ljutomerčanke še naprej igrale dokaj nezbrano zaradi česar so gostje povedle z 3:10. Po treh točkah domačink, so Kamničanke po odličnem napadu Lužovec Špele povedle z 6:12 in nato še z 6:13. Po odmoru, ki ga je zahteval trener Tot se razmerje moči na igrišču ni spremenilo saj je gostujoča ekipa prevladovala v vseh elementih igre. Razlika v rezultatu je bila vse večja saj so Kamničanke povedle kar z 9:21. Ob vidnem razpadu sistema igre na strani domačink, ki jim kljub borbenosti nič ni šlo od rok, so Kamničanke set dobile z visokim rezultatom 10:25.   

V tretjem setu smo gledali nadaljevanje igre iz prvih dveh setov saj so Kamničanke še naprej igrale zanesljivo ter povedle z 0:3. Šele zatem so domačinke dosegle prvo točko ter nato še drugo ter znižale na 2:4. Zatem so gostje povedle z 2:7, ko je trener Tot zahteval odmor, ki pa ni imel pravega učinka na domačo ekipo. Ta je še naprej delovala nezbrano, igralke so delale lastne napake, kar je Kamničankam, ki so še naprej igrale zavzeto, omogočilo, da so povedle kar z 3:11. Po dveh točkah domačink so Kamničanke po zaslugi odlične Lužovec Špele povedle z 5:13 in nato še z 5:16. Naslednji dve točki so po borbeni igri dosegle domačinke ter znižale na 7:16, kasneje pa še na 10:17. Po treh zaporednih točkah domače ekipe, ki je znižala rezultat na 13:18, je trener Obolnar vzel odmor ter dal ekipi nove napotke za igro. Tokrat njegova navodila niso imele učinka na igro, saj so domačinke zaigrale borbeno in učinkovito ter se pri rezultatu 17:20 približale Kamničankam. To pa je bilo tudi vse kar so zmogle, saj v nadaljevanju seta niso več našle moči, da resno ogrozijo zmago gostujoče ekipe. Ta je povedla z 17:22 in kasneje, po treh točkah domačink, več kot zasluženo slavila z 20:25. 

Franci Obolnar: trener Calcit Volley II: "V Ljutomeru smo si želeli prikazati učinkovito in zavzeto igro. V prvem setu nam je uspelo nekako vsiliti našo igro saj smo kljub dobremu odporu domačink zaigrali zelo dobro. Po zanesljivi zmagi v 2. setu smo se v tretjem setu malo uspavali, ter domačinkam dovolili, da so nam bolj enakovredne. Kljub vsemu, menim, da smo zasluženo zmagali, še posebej, ker igramo z zelo mlado ekipo. Svojim puncam lahko ponovno čestitam za zavzeto igro." 

Barbara Petek igralka ŽOK Ljutomer: "Tokrat lahko ugotavljam, da ni bilo prave energije v ekipi kljub temu, da imamo vse veliko željo, da se izkažemo. Kljub temu, da občasno zaigramo učinkovito in dobro in vidimo, da se lahko kosamo z boljšimi ekipami, se nazadnje nekako ne znajdemo, da bi kakšen set tudi zmagale. Svojim soigralkam lahko čestitam za borbeno in zavzeto igro."   

Konec prvenstva...CALCITOVKE prvakinje See more details
V Šempeter bo nov velik športni dogodek See more details
Calcitu tretji naslov v srednjeevropski ligi See more details