FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

empeter

calcit I

Luka koper 2.krog

1Bliga 2.krog doma Ljutomer

kranj

Calcit II

 

 

 

Sezona 2019-2020

Dvorana ŠD Lukna, Maribor, gledalcev 100, sodnika Valentar Bernard, Juraja Nina.

Odbojkarice Nove KBM Branika so v zadnji tekmi 17. kroga v domači “Lukni”, na zadnji domači tekmi rednega dela prvenstva, slavile proti ekipi SIP Šempetra s 3:0 (12, 23, 18).

Nova KBM Branik: Mlakar 17, Kaučič, Dobaj (L), Bračko 5, Bezsonova 9, Najdič 4, Kočar (C), Sobočan 3, Jerala (L), Pintar 14, Blagne, Lorber Fijok 4.  Trener: Samo Miklavc

SIP Šempeter: Rituper, Ma. Božič, Mo. Božič (C) 6, Praunseis 4, Forštnarič 4, Žnidar 2, Vrhovnik 8, Lekše 8, Mazej (L), Lakovšek 7. Trener: Beno Božič

V zadnji tekmi 17. kroga državnega prvenstva sta se v mariborski ”Lukni” pomerila gostujoča SIP Šempeter in domače odbojkarice, aktualne prvakinje, Nova KBM Branik.

Tekmo so bolje začele mariborske odbojkarice, ki so si v uvodu uspele priigrati 4 točke prednosti (6:2). Državne prvakinje so v nadaljevanju nizale točke v serijah, predvsem z dobrim servisom in protinapadi ter prednost povečale na 14:4. Uvodni niz so brez težav dobile domačinke, po napaki Lare Rituper na servisu s 25:12.

Drugi niz se je začel izenačeno do 5. točke, nato pa so gostje po asu Jerneje Lakovšek uspele pobegniti za dve točki (7:5). V nadaljevanju so odbojkarice Nove KBM Branika uspele ujeti Savinjčanke in po zaključenem napadu Ize Mlakar je bil rezultat 12:10 za domačinke.  Gostujoče odbojkarice so se uspele približati bankirkam in po točki Maje Forštnarič je bil rezultat 19:19. V končnici so domačinke uspele rezultat obrniti v svojo korist, in sicer je za končni rezultat 25:23 v drugem nizu poskrbela Anastasiya Bezsonova s svojo 6.točko.

Tako kot drugi niz se je tudi tretji začel izenačeno, a so odbojkarice SIP Šempetra na krilih Tali Lekše po rezultatu 6:6 nanizale štiri zaporedne točke ter povedle 10:6. Zaostanek je predramil domače odbojkarice, ki ujele odbojkarice Šempetra in po asu Bezsonove povedle 14:13. Odbojkarice Nove KBM Branika so po seriji odličnih servisov Ele Pintar z delnim izidom 9:1 pobegnile gostujočim odbojkaricam na neulovljivih 23:14. Končni izid tretjega niza 25:18 je z napako v napadu postavila Tali Lekše.

IZJAVA PO TEKMI:

https://4d.rtvslo.si/arhiv/tele-m/174598782

Ela Pintar, odbojkarica Nove KBM Branika: ”Zmaga za dvig samozavesti, saj se približuje zaključni turnir MEVZE in končnica državnega prvenstva. Mislim, da smo odigrali dobro tekmo, odpravile smo nekatere pomanjkljivosti, a nas še vedno čaka nekaj dela.”

 

Calcitu tudi drugi derbi nove sezone See more details
Državno prvenstvo pred vrati   See more details
Slovenke obtičale v osmini finala EP       See more details
Izjemen uspeh reprezentance U16 See more details