FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

DL-Razporedi 2018/19

V novoustanovljeni 1B ligi za uvod mestni derbi v Ljubljani

V sezoni 2018/2019 bodo lahko ljubitelji odbojke spremljali tudi novoustanovljeno 1B ligo, kar kaže na množičnost in popularnost odbojke v Sloveniji. V ligi bo nastopilo 10 ekip; 5 jih je iz vzhodnega dela 2.DOL in 5 iz zahodnega dela 2.DOL.

Strokovni svet odbojkarske zveze Slovenije je uvidel potrebo po sistemskem dvigovanju kakovosti ženske odbojke Slovenije. Ob izjemni množičnosti tega športa so oblikovali dodatno 1 ligo. Nekatere države imajo poimenovano to kot super ligo in nato prvo ligo. V Sloveniji pa smo poimenovali 1A in 1B liga. Ob dodani prvi ligi pa bodo v novi sezoni še dve drugi ligi in dve tretji ligi.

Vzhodni del Slovenije bodo zastopali: Prevalje, Swatycomet Zreče, Nova KBM II, ŽOK SETO Ptuj ter Mozirje. Zahodni del pa: ŽOK Triglav Kranj, ATK Grosuplje, Piran, OD Krim in Vital Ljubljana. To so klubi, ki so minulo sezono krojili sam vrh 2. Državne lige.

V uvodnem krogu zna biti najbolj zanimivo na mestnem derbiju v Ljubljani, kjer se bosta pomerila OD Krim in Vital Ljubljana.

 

5 Prispevek I

5 Prispevek II

Znane udeleženke #EuroVolleyU16W See more details
Mariborčanke državne prvakinje See more details
12. mesto za kadetinje U16 v Pordenone See more details
Gen-I Volley združuje regijo in športe See more details