FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

Fotografija osebe Odbojkarica.si.

 OZS je prekinila vsa tekmovanja do 30.03.

Predsedstvo spremlja stanje dnevno. Nova

seja in odločanje predvideno za 25.03.2020.

Fotografija osebe Volley Camp Rogla.

Fotografija osebe OK Triglav Kranj.

CEV:

Fotografija osebe Odbojkarski klub Nova KBM Branik.

MEVZA:

Zmagovalke:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

MVP's:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

 

 

PRVAKINJE 1-liga (17.03.2020):

PRVAKINJE....

Sezona 2019-2020

 Z 18.krogom se je v teh dneh zaključil redni del državnega prvenstva za ženske. Vodilna ekipa 1A lige je po rednem delu prvenstva prepričljivo Gen I Volley,  v 1B ligi pa je po 18. krogih na tesno v vodstvu ATK Grosuplje.

Fotografija osebe Odbojkarica.si. 

V zadnjem, 18.krogu, smo imeli na sporedu derbi vrha tabele 1A. lige med Gen I Volley in Calcit Kamnik, ki je odločal tudi o vrstnem redu vrha tabele. Calcitovke bi morale iz Gorice odnesti vsaj točko, če so želele ohraniti visoko drugo mesto v ligi. Gen I Volley so bile tudi z zadnjem derbiju rednega dela zelo prepričljive, zmagale so s 3:0 in potrdile premoč v ligi. Calcit Volley je zdrsnil na tretje mesto na lestvice; mednje pa se je vrinila ekipa Nova KBM Branik, ki je premagala na gostovanju Luko Koper. Četrti na lestivi je SIP Šempeter, ki je doma premagal Ankaran Hrvatini. Le točko zaostanka pa imajo na tabeli igralke Formule Formis, ki so za zadnji tekmi vknjižile zmagoproti ŽOK Ljutomer. V spodnjem delu tabele ni bilo sprememb, tako si od 6 mesta dalje sledijo Luka Koper, Ankaran Hrvatini, Roto-KEma Puconci, Calcit Volley II in ŽOK Ljutomer.  

18.krog v 1B ligi je ponudil kar tri derbije. Najbolj na tesno je bilo v Grosuplju, kjer so gostovale Ptujčanke. Le 2 oz. 3  točke so ekipi ločili v nizih. Šele v 5 nizu so domačinke s 15:8 uspele streti upor gostij in potrdile 1. mesto v ligi.  Odbojkarice ŽOK SETO Ptuj so tako ostale na 3.mesto lige. Odbojkarice Swatycomet Zreče so v drugem derbiju slavile zmago v Kranju s 0:3 in tako potrdile drugo mesto v ligi. OK Krim je z zmago na Prevaljah napredoval na 4.mesto v ligi. ŽOK Triglav Kranj pa je zaklkjučil na 5.mestu lige. Nato so se razvrstili: Mozirje, OK Prevalje, Vital Ljubljana, Nova KBM II in pa Piran.

V rednem delu državnega prvenstva so ekipe odigrale skupaj kar 180 tekem. Na devetdesetih tekmah 1A lige so odbojkarice odigrale 614 nizov in prikazale 25.856 točk. Bolj izenačena je bila 1B liga, saj so za 90 zmagovalev dekleta odigrala kar 658 nizov in gledalcem predstavile na parketih po celotni Sloveniji več kot 28.000 točk; natančno 28.250. Skupaj s poklanim tekmovanjem in mednarodnimi tekmami v SLoveniji pa so odbojkarice ljubiteljem tega športa do sedaj poknoli več kot 65.000 točk na parketih.

DP 1.DOL shema 001

 

 

 

 

Konec prvenstva...CALCITOVKE prvakinje See more details
V Šempeter bo nov velik športni dogodek See more details
Calcitu tretji naslov v srednjeevropski ligi See more details