FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

Fotografija osebe Odbojkarica.si.

 OZS je prekinila vsa tekmovanja do 30.03.

Predsedstvo spremlja stanje dnevno. Nova

seja in odločanje predvideno za 25.03.2020.

Fotografija osebe Volley Camp Rogla.

Fotografija osebe OK Triglav Kranj.

CEV:

Fotografija osebe Odbojkarski klub Nova KBM Branik.

MEVZA:

Zmagovalke:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

MVP's:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

 

 

PRVAKINJE 1-liga (17.03.2020):

PRVAKINJE....

Sezona 2019-2020

Goriška odbojka, bolj natančno Gen-I Volley, je prava osvežitev te odbojakrske sezone v večih pogledih. Pozitivni učinki velikega odbojkarskega projekta pa bodo zagotovo na večih vidikov. 

Za ekikpo je najpomembnejši rezultatski pogled. V juniju 2018 so napovedali: "Ne bomo muha enodnevnica". Zgradili so vrhunsko ekipo; ne le za slovenske razmere. Pripeljali so trenerja Vasjo Samca, nato so sledile informacije o okrepitvah: Klara Perić, Tina Lipicer Samec, Lana Ščuka, Tina Grudina, Patrizia Zampredi, Pia Blažič in tako naprej. Ekipa je v polfinalu pokala izgubila na tesno (15:17 v petem nizu) z Calcit Volley, v državnem prvenstu po rednem delu vodijo za 6 točk (na gostovanju so jih v nekoliko drugačni začetni postavi presenetile samo Šempetranke), v Evropi pa so najuspešnejse ned slovenskimi klubi (trenutno so v 1/2 CEV CHALLENGE CUP).

LightBox Active Image

Iz vidika odbojke kot športne panoge je projekt Gen-I Volley zagotovo največ pridobila odbojkarska zveza Slovenije (OZS) v tej sezoni.  Njeno tekmovanje je postalo z novo, zelo močno ekipo, bolj atraktivno in prepoznavno. Ker je domača liga močnejša, je več boljših tekem, skozi katere igralke bolje napredujejo in s tem se krepijo tudi reprezentančne selekcije.  Za medije je odbojka kot šport še bolj zanimiva in se o njej piše več.  Slovenska odbojka ima v Evropi še enega močnega predstavnika, o katerem pišejo tudi tuji mediji. Ker je tekmovanje kvalitetnejše in ker so tudi na Goriškem zelo dobro organizirane tekme, raste tudi gledanost odbojkarskih tekem, s tem pa tudi zanimanje medijev zanje. To pa je eden od ključev za prepoznavnost odbojke kot panoge in s tem tudi OZS.

Fotografija osebe Odbojkarska zveza Slovenije - Volleyball Federation of Slovenia.Gen I11 Gen I12

Najpomembnejši pa je družbeni vidik v lokalnem okolju. Iz tega zornega kota pa se je na Goriškem zagotovo zgodil preporod. Lahko bi zapisali tudi revolucija (v pozitivnem smislu besede - seveda).  Že v osnovnih šolah najmlajše deklice preko odbojkarske šole Mali genij seznanjajo z odbojko. Članice GEN-I Volley so v svoje vrste privabile številne mlajše deklice in igralke, ki pred tem niso bile v tem športu. Članice so jim postale največje vzornice in tudi podpornice. Za slovenske razmere zvezdniša ekipa je pozorna do njih in jih vzpodbuja na začetkih športne poti. V Novi Gorici povezujejo različne športne panoge pod sloganom "Združujemo šport". V tej tekmovalni sezoni je najbolj vidno sodelovanje z Nogometnim društvom Gorica. Tu je še kopica enodnevnih projektov kot je bil: "Prvi šolski dan s posebnim spremstvom - Srečno šolarji".

Gen I1 genIGen I2

Ne samo v lokalnem okolju, temveč v Goriški regiji in tudi izven nje, pa jim je uspelo v zelo kratkem času vzpostaviti izjemno povezanost nele navijačev odbojke, temveč tudi  širšega prebivalstva, ki v precej večjemm številu, kot minula leta, prihaja na njihove tekme. Ob odbojkarske parkete so privabili vse starostne generacije, kar nakazuje na to, da je prebivalstvo projekt sprejelo tudi za svojega in klub ni zgolj sam zaradi zase.

 Gen I5 Gen I4 Gen I7 

Gen I8

 V smislu povezovanja ljudi ob športu so segli še dlje. Vodstvo kluba in predvsem odbojkarice so povezale svoje zveste navijače, Navijaško skupino Salonit Cementboys iz Kanala, ter nekatere ljubitelje odbojke po duši in srcu, ki jih redno spremlajo tudi na tekmah v tujini, kar za razmere v slovenski odbojki ni ravno običaj. Da šport zagotovo združuje in povezuje pa so se prepričale v Švici, ko jih je na temo prišel pozdravit tudi g. Janez Čuk iz Veleposlaništva Republike Slovenije v Švici. 

Tesno ob bok Novi KBM Branik in Calcit Volley, ki sta do sedaj najbolj prepoznavna kluba ženske odbojke v Sloveniji, se je postavil letos tudi Gen-I Volley. Ob zgodbi, ki smo jo predstavili tokrat, je tudi veliko medijsko manj odmevnejših lokalnih zgodb, ki so zelo pomembne in tudi osnova, da se nato zgodi ena večja in da odbojka kot panoga napreduje na vseh ravneh.

DA,  zgodba Gen-I Volley res odmeva po državi: https://4d.rtvslo.si/#arhiv/sportna-zgodba/174600136

Gen I3  Gen I9 Gen I10

 

Konec prvenstva...CALCITOVKE prvakinje See more details
V Šempeter bo nov velik športni dogodek See more details
Calcitu tretji naslov v srednjeevropski ligi See more details