FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

Fotografija osebe Odbojkarica.si.

 OZS je prekinila vsa tekmovanja do 30.03.

Predsedstvo spremlja stanje dnevno. Nova

seja in odločanje predvideno za 25.03.2020.

Fotografija osebe Volley Camp Rogla.

Fotografija osebe OK Triglav Kranj.

CEV:

Fotografija osebe Odbojkarski klub Nova KBM Branik.

MEVZA:

Zmagovalke:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

MVP's:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

 

 

PRVAKINJE 1-liga (17.03.2020):

PRVAKINJE....

Sezona 2019-2020

 

Športna dvorana Zreče, gledalcev 100; sodnika: Zajec, Rožej, Zupančič (delegat kontrolor)

SWATYCOMET Zreče: Klančnik, Rifelj–Škerl 1; Kogej 7, Podkrajšek P., Pec 7, Podkrajšek D. 1, Skerbinek 2, Majcen 8, Vovk 3, Goršek 15, Žigon 5, Jakob (L). Trener: Klokočovnik Boris, pom. trenerja: Bremec Mitja.

Ankaran Hrvatini: Tozan (L), Pangerc 3, Angelini 6, Medved (L), Pavič 15, Cerovac 2, Ćorić 27, Trobec 17, Ačko-Jarkovič. Trener: Mikša Sebastjan, pom. trenerja Mavrič Sebastjan.   

Gostje iz Ankarana so vstopile v tekmo kot favoritinje, saj so v zeleno skupino prišle kot vodilna ekipa z 9 točkami. Za domačinke, igralke Swatycomet Zreče, ki so prišle v zeleno skupino kot druga ekipa 1B lige, pa je bila to prva tekma v 1 ligi. Na debiju v prvi ligi sta domačemu trenerju manjkali Lajahar Daša in Kotnik Carmen, zato je posla na parket naslednjo prvo postavo: Žigon Ana #17, Pec Neža #10, Vovk Nika #15, Goršek Neli #16, Rifelj-Škerl Tjaša #2, Majcen Špela #14 in prosto igralko Jakob Janja #18

Posnetek Tekme: https://www.facebook.com/odbojkaankaranhrvatini/videos/2558598664215274/

 08.03. Swatycomet Ankaran 00

Uvodni niz so na servis Ane Žigon zelo podjetno pričele domačinke in povedne najprej s 4:0, po odmoru gostij pa celo s 6:0. Gostje so jih ujele na deseti točki in nato odigrale v nadaljevanju precej bolj zbrano ter povedle 13:16. Domači trener ob odmorih in menjavi Skerbinekove z Volkovo ni uspel ustaviti naleta gostij, ki so naredile najprej serijo štirih točk in po točki domačink še drugo serijo šestih točk ter razliko 14:24. Swatycometove iskrice so sicer odgovorile s petimi svojimi točkami, a je bil odgovor prepozen.

08.03. Swatycomet Ankaran 27

V naslednjem nizu gledamo izenačeno igro do desete točke. Nato je domači trener Klokočovnik Boris na igrišče poslal Kogejevo in Žigonovo ter malce kasneje še Vovkovo. Domačinke naredijo vodstvo 18:14, a so jih gostje po svojem tehničnem odmoru ujele. Domači trener je reagiral s svojim odmorom, ki mu je prinesel novo vodstvo za 4 točke, 22:18, ter nato pri 25:20 še izenačenje v nizih na 1:1.

08.03. Swatycomet Ankaran 31

Tretji niz je domači trener pričel s Kogejevo namesto Rifelj-Škerlove in držal stik z gostjami vse do rezultata 9:10. Po vodstvu gostij 10:15 vidimo še drugi odmor domače ekipe in nato še menjavo Podkrajškove za Vovkovo pri 11:17. Ko se Zrečanke pri 17:19 približajo na dve točki zaostanka je gostujoči trener Mikša Sebastijan prekinil serijo s svojim odmorom. Swatycometove iskrice znižajo na 20:19, a so v končnici naredile dve svoje napake, ki so jih stale niza. Ob 21:25 so gostje povedle s 1:2 v nizih.

08.03. Swatycomet Ankaran 4 08.03. Swatycomet Ankaran 20

Če je bil servis orožje domačink v prvem nizu so gostje pokazale v četrtem zakaj so bile 7 ekipa rednega dela 1A lige in za malenkost zgrešile boj za prvaka. Z dobrim servisom so najprej povedle 2:7 in nato še visokih 4:12. Zrečanke nikakor niso mogle sprejet, da bi lahko odigrale agresivno na mreži. Swatycometove iskrice niso mogle prekiniti pritiska gostij, ki so jih precej oddaljile od mreže in povsem zasluženo dobile tudi 4 niz pri 16:25 ter se tako veselile prve zmage zadnjega dela tekmovanja.

Zrečanke so nudile precej dobro igro gostjam, ki bi jih brez napake v končnici tretjega niza lahko tudi presenetile in jim odvzele še drugi niz na tekmi. Potem bi bil četrti niz videti zagotovo precej drugače. Swatycometovke bodo naslednjo soboto igrale vnovič na domačem parketu, saj jim v goste prihaja ekipa ŽOK Ljutomer.

08.03. Swatycomet Ankaran 12

Izjava domačega trenerja; Klokočovnik Boris: 
Po izenačenju 1:1 smo v tretjem nizu za malenkost popustili na sprejemu. V sami končnici  smo pri 21:20 izgubili dve lažji žogi, ki so bile razlog za poraz v tretjem nizu. V zadnjem nizu so Ankarančanke zelo dobro odservirale, imeli smo veliki težave na sprejemu, ki je bil oddaljen od mreže. Posledično nismo mogli zaključiti napada, tako so gostje prihajale do lahkih točk. Razen četrtega niza smo lahko zadovoljni z igro domačink, ki pa morajo na tem nivoju narediti nekoliko manj tehničnih napak.

Izjava kapetanke OK Swatycomet Zreče; Pec Neže:
V prvem nizu nam je manjkalo zbranosti, ki smo jo dopolnile v drugem in tudi izenačile na 1:1. V zadnjih dveh nizih nam kljub borbi ni uspelo premagati napsrotnic, ki so kot prva ekipa prišle v zeleno skupino 1. lige. Tekma z Ankaranom ni bila lahka. Naslednji teden nas čaka nova preizkušnja med prvoligašicami, kjer bomo iskale priložnost za nov uspeh v ligi.

Izjava gostujočega trenerja, Mikša Sebastjan: 
Najprej bi iskreno čestital domačinkam za odličen odpor. Mi žal danes nismo bili tapravi, a smo na koncu zbrali le dovolj koncentracije, da smo tekmo pripeljali nam v korist. Tekma za nas ni bila na neki kvalitetni ravni, ampak tudi iz takšnih tekem se lahko marsikaj naučiš. Čaka naš še dolga liga, še devet tekem je pred nami. Moramo še kar trdo delat, da si bomo zagotovili obstanek v 1A ligi.

Konec prvenstva...CALCITOVKE prvakinje See more details
V Šempeter bo nov velik športni dogodek See more details
Calcitu tretji naslov v srednjeevropski ligi See more details