FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

empeter

calcit I

Luka koper 2.krog

1Bliga 2.krog doma Ljutomer

kranj

Calcit II

 

 

 

Sezona 2019-2020

Športna dvorana Brinje, gledalcev 60, sodnika Gregor Ortl (Polzela), Iso Adrovič (Kamnik)

ATK Grosuplje: Kukman N. 20, Čotar 16, Bevc 9, Trunkelj 7, Ahlin 7, Čož 5, Koletnik, Kukman I (L), Kobilca (L), Maček, Lenart, Malovrh, Pucelj.

Roto Kema Puconci: Svetanič, Vinkovič, Škraban, Kerbler, Oletič, Vilfan, Pintarič, Šadl, Oletič, Mikl (L), Gjergjek (L)

Za domačo ekipo ATK Grosuplje je bila to prva prvoligaška izkušnja, v katero pa gostiteljice žal niso vstopile v popolni postavi, saj sta zaradi poškodbe manjkali obe nosilki igre, Anja Maček in Helena Mijoč. Vsekakor pa smo bili priča zanimivemu odbojkarskemu obračunu, ki je šel v korist gostujoči ekipi.

Prvi niz so bolje začele gostje, ki so povedle z rezultatom 8:11. Domače igralke so se prebudile v drugem delu niza, ko so po asu Klare Trunkelj prvič prevzele vodstvo pri 18:17. Po še dveh zaporednih točkah Grosupeljčank je trener Puconcev Tin Vrabl vzel polminutni odmor. To pa ni ustavilo domačink, saj so prednost dveh točk držale do konca niza.

V drugem nizu je bila igra še bolj enakovredna. Prvo občutnejšo prednost so si priigrale gostje šele v končnici niza (19:22). Vendar so igralke ATK Grosuplje stopile na plin in izenačile (22:22). Po nekaj izmenjanih točk je niz pripadel gostjam, ki so izid poravnale na 1:1.

Začetek tretjega seta je bil v znamenju ekipe iz Puconcev, saj so skozi celoten niz nadzirale potek igre. Domači trener Krakar je zato dal priložnost igralkam s klopi. Med njimi tudi 12-letni Maši Pucelj, ki velja za eno najbolj nadarjenih slovenskih igralk. Niz je bil končan z rezultatom 17:25.

V četrtem nizu je prevladovala domača ekipa, ki si je nabrala občutnejšo prednost že na začetku (12:6). Ta razlika je nato, zaradi nekaj nekaj neizkušenosti in napak hitro kopnela. V zaključku niza sta bili ekipi poravnani (23:23) in tudi v tem nizu je bila odločnejša ekipa iz Puconcev.

 

Calcitu tudi drugi derbi nove sezone See more details
Državno prvenstvo pred vrati   See more details
Slovenke obtičale v osmini finala EP       See more details
Izjemen uspeh reprezentance U16 See more details