FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

Fotografija osebe Odbojkarica.si.

 OZS je prekinila vsa tekmovanja do 30.03.

Predsedstvo spremlja stanje dnevno. Nova

seja in odločanje predvideno za 25.03.2020.

Fotografija osebe Volley Camp Rogla.

Fotografija osebe OK Triglav Kranj.

CEV:

Fotografija osebe Odbojkarski klub Nova KBM Branik.

MEVZA:

Zmagovalke:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

MVP's:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

 

 

PRVAKINJE 1-liga (17.03.2020):

PRVAKINJE....

Sezona 2019-2020

 Dvorana OŠ A.Ukmar, Koper, gledalcev 120, sodnika Tomec Eva, Novak Gregor.

Ankarančanke so zabeležile zelo pomembno zmago v 2. krogu prvoligaške lige za obstanek, proti neposrednim tekmicam, ekipi iz Puconcev, so zasluženo slavile s 3:1 (-24, 21, 19, 15).

Ankaran  Hrvatini: Tozan (L), Pangerc 5, Angelini 15, Medved (L), Pobega, Pavič 14, Cerovac (cap) 6, Ćorić 24, Ačko Jarkovič, Trobec 7, Omerdić, Barut; Trener: Mikša Sebastjan.

Roto Kema Puconci: Svetanič 6, Škraban (cap) 20, Kerbler 2, Oletič D. 7, Vilfan 8, Pintarič 3, Šadl 2, Oletič M., Mikl (L), Trener: Vrabl Tin.

V ligi za obstanek, kjer nastopa šest kar izenačenih moštev, vsaka zmaga, še posebej dosežena proti neposrednim tekmicam, prinaša Ankarančankam nekoliko bolj mirno nadaljevanje prvenstva. 

Prvi niz je pričel izenačeno oz. gostje so vodile s točko prednosti, domače pa prvič povedle 8:6, ponovno so prevzele pobudo igralke iz Puconcev, ki so do izenačenja na 17:17 vseskozi vodile s prednostjo ene oz. dveh točk. Domače so z odličnim servisom kapetanke Tare Cerovac povedle 20:18 in z blokom 21:19. Pri 23:20 za Ankaran je gostujoči trener Tin Vrabl vzel minuto odmora, sledila je še 24. točka za vodstvo Ankarana in kar štiri zaključne žoge. Nato pa mrk v domači ekipi, kar je izkoristila razigrana kapetanka gostij Iva Škraban in poskrbela za končnih 24:26 za Puconce v prvem nizu.

Pričetek drugega niza podoben kot v prvem, do izenačenja na 10 točki so imele pobudo gostje, nato pa je igra domačih igralk stekla tako v obrambi kot napadu. Pri vodstvu Ankarana 13:11 je gostujoči trener že zahteval prvi odmor, gostje so uspele še izenačiti na 16 točki. Domači trener je za trenutek Ćorić zamenjal z Barut. Pri 19:16 za domačinke pa še drugi odmor za gostujočo ekipo, ki je že nakazovala prve znake padca v svoji igri. Domače so izkoriščale prednost v višini, z nekaj odličnimi bloki in napadi po sredini po zaslugi Pangerc in Angelini so Ankarančanke povedle 24:21 in imele tri zaključne žoge, izkoristile so že prvo, napake iz zaključka prvega niza se niso ponovile in tekma se je pri 1:1 v nizih začela od začetka.

V tretjem nizu so tokrat bolje pričele domače igralke, kar je že dalo slutiti, da stopnjujejo svojo igro in ob takšnem nadaljevanju igre je rezultat lahko samo pozitiven. Ob že standardno najboljši napadalki Marini Ćorić, vedno bolj prepričljivi Trobec se je v nadaljevanju tretjega niza razigrala še Pavič in Ankarančanke so takoj povedle 7:4, gostje so še uspele izenačiti na 9 točki, nato pa ponovno vodstvo domačih 13:11 in 16:12, ko je trener gostij že porabil oba odmora. Pri 18:16 je domači trener Mikša hrabro in prvič v igro poslal mlado Ačko Jarkovič, ki je trikrat odlično odservirala, in domače so uspele pobegniti na neulovljivih 23:17 in nato zmaga v tretjem nizu 25:19.

Tudi v četrtem nizu je domači strateg Mikša vztrajal z menjavami skozi celotno tekmo obeh liberov, ob standardno prepričljivi in izkušeni Medved je v igro vstopala mlajša Tozan, ki še nabira prepotrebno kilometrino. V nadaljevanju četrtega niza Ankarančanke niso popuščale, povedle so 8:5 in 11:7 ko je trener gostij zahteval svoj zadnji odmor, domače so povečale vodstvo na 21:14 in gostje so se že predale, sledilo je končnih 25:15, kar je pomenilo da vse tri prepotrebne točke ostajajo doma.      

Za konec zaslužena zmaga domačink, proti vedno odlični in neugodni ekipi iz Puconcev, s ponovitvijo takšnih iger v nadaljevanju prvenstva bi si Ankarančanke morale obdržati prvoligaški status.

Konec prvenstva...CALCITOVKE prvakinje See more details
V Šempeter bo nov velik športni dogodek See more details
Calcitu tretji naslov v srednjeevropski ligi See more details