FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

Fotografija osebe Odbojkarica.si.

 OZS je prekinila vsa tekmovanja do 30.03.

Predsedstvo spremlja stanje dnevno. Nova

seja in odločanje predvideno za 25.03.2020.

Fotografija osebe Volley Camp Rogla.

Fotografija osebe OK Triglav Kranj.

CEV:

Fotografija osebe Odbojkarski klub Nova KBM Branik.

MEVZA:

Zmagovalke:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

MVP's:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

 

 

PRVAKINJE 1-liga (17.03.2020):

PRVAKINJE....

Sezona 2019-2020

Foto: OK Ankaran-Hrvatini

Dvorana OŠ A.Ukmar, Koper, gledalcev 100, sodnika Markelj Blaž, Zajec Rok.

V 4. krogu prvoligaške lige za obstanek so v Kopru Ankarančanke in druga ekipa Kamnika uprizorile pravo odbojkarsko poslastico, na koncu so igralke Calcita po pravi drami slavile z 2:3 (22, 24, -23, -18, -17).

Ankaran  Hrvatini: Tozan (L), Krstić, Apollonio 4, Pangerc 9, Angelini 14, Medved (L), Pobega, Pavič 11, Cerovac (cap) 4, Ćorić 27, Ačko Jarkovič, Trobec 5, Omerdić, Barut, Trener: Mikša Sebastjan.

Calcit Volley II Kamnik: Krašovec 2, Špoljarič (cap) 14, Topič, Šeme (L), Lužovec 27, Javornik, Juhant, Gojak T., Bošenska, Žužek 5, Zatković 23, Sitar 8, Jerala 6, Gojak A. (L), Trener: Obolnar Franci.

Tako domačinke kot gostje so uprizorile odlično predstavo, v kateri sta si obe ekipi zaslužili zmago, s tem, da so bile v zaključku tekme nekoliko bolj zbrane gostje, ki so zasluženo slavile in potrdile, da bo liga za obstanek do zadnjega kroga neodločena. V nadaljevanju tekmovanja, če bodo tako Ankarančanke kot igralke Calcita ponovile današnjo predstavo, bi si obe ekipi morale zagotoviti prvoligaški obstanek.

Prvi niz so nekoliko bolje pričele gostje, ki so vodile za točko, dve, domače so izenačile na 8 točki. Nato so se Ankarančanke razigrale, še posebej z odlično obrambno igro tako v polju kot bloku, ki so jo še nadgradile z borbenostjo, ter povedle 11:8 in 17:13, ko je gostujoči trener že porabil drugi odmor. V nadaljevanju niza domačinke niso popuščale in v obrambnem ritmu zaključile prvi niz z zmago 25:22.  

Pričetek drugega niza podoben prvemu nizu, s tem, da so tokrat pri 9 točki pobegnile gostje in pri rezultatu 14:19 za Calcit je tokrat domači trener že porabil drugi odmor. V igro je pri Ankaranu po daljši odsotnosti zaradi poškodbe vstopila podajalka Apollonio in čeprav so gostje že vodile 15:21 je domačim igralkam z izredno borbenostjo in z nekaj atraktivnimi potezami, uspel preobrat in zmaga 26:24 v drugem nizu za domače.

Po izgubljenem drugem nizu so gostje v tretjem nizu delovale nezbrano, kar so domače igralke izkoristile in z rutinirano igro vodile do 17:13, ko je trener Calcita Obolnar zahteval drugi odmor. V nadaljevanju so domače še povišale vodstvo na 20:15 in tekma se je praktično zdela že zaključena, ko se je tokrat zaustavilo Ankarančankam, domače so še vodile 21:20, več pa ni šlo, na koncu 23:25 za gostje, kar je pomenilo nadaljevanje tekme.

V četrtem nizu so prevladovale gostje, ki so tokrat izkoristile padec v igri domačink. Igralke Kamnika so pobegnile ob pričetku niza na neulovljivo prednost in na koncu zaključile niz z zmago 25:18, kar je pomenilo, da se bo igral odločilni peti niz.

V petem nizu vodstvo Ankarana 5:1 in 8:5, nato so igralke obrnile polje ter gostje tudi izid v svojo korist, povedle so 9:12 in 12:14, sledilo je izenačenje na 14:14, v infarktni končnici so imele domačinke zaključno žogo pri vodstvu 17:16, kar pa ni bilo dovolj, kajti Kamničanke so na koncu slavile 17:19.

 

Konec prvenstva...CALCITOVKE prvakinje See more details
V Šempeter bo nov velik športni dogodek See more details
Calcitu tretji naslov v srednjeevropski ligi See more details