FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

Fotografija osebe Odbojkarica.si.

 OZS je prekinila vsa tekmovanja do 30.03.

Predsedstvo spremlja stanje dnevno. Nova

seja in odločanje predvideno za 25.03.2020.

Fotografija osebe Volley Camp Rogla.

Fotografija osebe OK Triglav Kranj.

CEV:

Fotografija osebe Odbojkarski klub Nova KBM Branik.

MEVZA:

Zmagovalke:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

MVP's:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

 

 

PRVAKINJE 1-liga (17.03.2020):

PRVAKINJE....

Sezona 2019-2020

 Dvorana; Športna dvorana Zreče, gledalcev 90; sodnika: Zajec, Rožej, Zupančič (delegat kontrolor)

Odbojkarice Zreč, Swatycometove iskrice, so v 4. krogu zelene skupine 1A. DOL za ženske doma gostile ekipo Roto-Kema Puconci in po dveh urah tekme slavile novo zmago s 3:2 (-16, 19, 16, -23, 12).

SWATYCOMET Zreče: 2-Rifelj–Škerl Tjaša; 3-Klančnik Klaudija, 5-Kogej Teja;11-Lajhar Daša, 12-Pofkrajšek Doroteja, 13-Skerbinek Eva, 14-Majcen Špela, 15-Vovk Nika, 16-Goršek Neli, 17-Žigon Ana (K), 18-Jakob Janja (L).  Trener: Klokočovnik Boris, pom. trenerja: Bremec Mitja.

Roto-Kema Puconci: 2-Svetanič Nika, 6-Škraban Iva (K), 7-Kerbler Kristina, 8-Oletič Diana, 10-Vilfan Ana, 11-Pintarič Adela, 12-Šadl Tasia, 15-Oletič Michelle, 16-Mikl Veronika (L); Trener: Vrabl Tin.

Ekipa Roto-Kema Puconci prihajajo v Zreče po težki domači tekmi s Calcit-Volley II, kjer so jim morale priznati premoč z 0:3. Domačinke pa so med tednom gostovale v Grosuplju, a so po zelo izenačeni tekmi bile neuspešne proti domači vrsti. Tudi v Grosuplju je bil rezultat 0:3. Tokrat je domači trener imel na klopi nekaj manj igralk, kot sicer. V prvi postavi je na parket poslal: Tjašo Rifelj-Škerl, Tejo Kogej, Špelo Majcen, Niko Vovk, Neli Goršek, Ano Žigon ter libera Janjo Jakob

Uvodni niz so prepričljivo pričele gostje iz Puconcev in ga predvsem z dobrim servisom povedle s 1:5. Swatycometove iskrice uspejo šele na osmi točki prvič izenačiti in se tako vrniti v igro, a je ob rotaciji na servisu za Oletič Dijano gostjam vnovič uspelo narediti razliko 12:15, kjer je reagiral domači trener z odmorom. Ob 15:19 je posredoval Boris Klokočovnik še z drugim odmorom, a so bile gostje toliko boljše v servisu, ki je delal domačinkam precej težav na sprejemu, da so niz zaključile na 16:25 in povedle z 0:1.

V drugem nizu so domače pričele bolje, ga povedle s 3:1, a so gostje vse skupaj hitro kontrolirale in izenačile ter držale rezultat vse do 10:10. Sledila je serija točk Swatycometa in vodstvo 14:10. Po odmori za gostje ni bilo znižanja rezultata, zato je gostujoči trener opravil še menjavo za morebitni priključek. Swatycometove iskrice so uspele narediti še eno manjšo serijo točk in povesti s 13:19, ko je gostujoči trener reagiral še drugič. Do konca niza so gostje sicer znižale rezultat na 21:18, a so Swatycometove ikrice ustavile gostujoči pritisk in niz zaključile  ob  25:19.

Naslednji niz se začne podobno, vodstvo domačih 3:1 in nato izenačena tekma do 9:7. Dobra obramba in zanesljiv servis, tokrat Tjaše Rifelj–Škerl, sta bila vzrok za silovit domač napad ter izjemno serijo devetih zaporednih točk (18:7), med katerimi smo videli tri menjave in odmor gostij. Do konca niza so domačinke kontrolirale igro, ter ga za vodstvo v nizih 2:1 zaključile pri 25:16. 

Izenačen četrti niz je bil pravi boj za vsako sleherno žogo. Po uvodnem vodstvu gostij z 4:2 smo videli do zaključka niza kar 13 izenačenj rezultata; zadnje na 19:19. Nato povedejo gostje z 19:21 in domači trener, Boris Klokočovnik, je moral reagirati ter igralke poklicati ob rob igrišča. Domačinke znižajo za eno točko, a so gostje dosegle dve in zopet povedle, tokrat 23:20. Po drugem odmori domačink in nato znižanju na 23:21 so svoj prvi odmor vzele tudi gostje ter za tem dosegle še točko številka 24. Sledil je odgovor Zrečank z dvema točkama in znižanje na 23:24: Gostujoči trener je nevarno domačo serijo prekinil s svojim drugim odmorom. Po odmoru gostje srečno zaključijo niz, 23:25, ter izenačijo na 2:2.

Odločilni niz po 1:1 povedejo domačinke s 4:1, kjer je v tekmo posegel gostujoči trener s svojim odmorom. Domačinke držijo prednost do zamenjave igrišč pri 8:5. Gostje so najprej znižale na 8:7 in nato izenačile na 9:9 ter po vodstvu domačin 11:9 še enkrat na 11:11.  Novi dve domači točki sta pri rezultatu 13:11 privedli še do drugega gostujočega odmora, kateremu je sledila še 14 domača točka. Prve žoge za niz domače niso izkoristile, so pa po odmoru domačega trenerja izkoristile drugo, zaključile niz s 15:12 in se skupaj s številno domačo publiko ter izjemnimi zvestimi navijači veselile novega uspeha med najboljšimi ženskimi odbojkarskimi ekipami v državi.


V soboto, 30.03. bodo Swatycometove iskrice odpotovale na gostovanje Kamnik, k enemu dveh vodilnih odbojkarskih klubov v državi v vseh pogledih. Klubu, ki ima več trenerjev kot Zreče vseh igralk prve ekipe. Tekma s Cacit Kamnik II, se bo pričela ob 16:30 uri v športni dvorani Kamnik.

Boris Klokočovnik, trener SWATYCOMET Zreče: "Ključni momenti tekme so bili servisi za obe ekipe. Prvega so gostje dobro servirale, nam naredile težave na sprejemu in niz smo izgubili. V drugih dveh nizih smo bolje sprejemali, zato tudi lepše organizirali napad, kjer pa je korektorka ob vseh ostalih opravila red dobro delo. Realizirala je tudi veliko težkih točk iz globinske podaje. Zadnji, peti ni, smo imeli pobudo, a so nas gosje vselej ulovile. Sam zaključek smo boljše odigrali v bloku in nato s proti napadi tudi zaključevali s točkami v svojo korist. S prikazano igro sem na našem nivoju ekipe, Zreče so majhno mesto, zadovoljen in upam, da bomo tako borbeno odigrali tudi v naslednjih krogih prvenstva."

Ana Žigon, kapetanka Swatycomet Zreče: "Danes smo pokazale, da se nikoli ne smeš predati. Borile smo se za vsako žogo, poskušale vršiti pritisk na servisu ter tako oddaljiti nasprotnice od mreže. To nam je na koncu uspelo in zelo se veselimo nove zmage v 1.ligi. Velika zahvala pa tudi številnim navijačem za bučno podporo."

Tin Vrabl, trener Roto-Kema Puconci: "Prvi set smo gladko dobili, dobro servirali in se držali vsega. Po vseh opozorilih, da lahko domače punce fejst dobro servirajo in se vrnejo v igro našim vseeno ni zaleglo. Verjetno so mislile, da smo že zmagali s 3:0. Vse čestitke domačim igralkam, ki so prikazale lepo igro, navdušujočo; sploh pa borbeno in s srčem - to naše niso. Žal."

Konec prvenstva...CALCITOVKE prvakinje See more details
V Šempeter bo nov velik športni dogodek See more details
Calcitu tretji naslov v srednjeevropski ligi See more details