FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

Fotografija osebe Odbojkarica.si.

 OZS je prekinila vsa tekmovanja do 30.03.

Predsedstvo spremlja stanje dnevno. Nova

seja in odločanje predvideno za 25.03.2020.

Fotografija osebe Volley Camp Rogla.

Fotografija osebe OK Triglav Kranj.

CEV:

Fotografija osebe Odbojkarski klub Nova KBM Branik.

MEVZA:

Zmagovalke:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

MVP's:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

 

 

PRVAKINJE 1-liga (17.03.2020):

PRVAKINJE....

Sezona 2019-2020

 Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 200, sodnika: Novak (Dvor), Valentar (Ravne na Koroškem).

Odbojkarice Calcit Volleyja so na povratni četrtfinalni tekmi končnice 1A. DOL za ženske premagale Luko Koper s 3:0 (17, 22, 19) in se uvrstile v polfinale. Na prvi tekmi so sicer s 3:2 slavile Koprčanke, ki so tako končale z letošnjo sezono, kamniško vrsto pa prihodnjo sredo, 3. aprila, v domači dvorani čaka prva polfinalna tekma z Novo KBM Branikom.

Calcit Volley: Kotnik 7, P. Marušič, Š. Marušič, Mihalinec 9, Pogačar 1, Kostić 14, Janežič (L) 1, Charuk 15, Kaker 9, Zorman. Trener: Gregor Rozman.

Luka Koper: Đukić 1, Raič 4, Kušar, Isanović 11, Bernat, Letnik 3, Jeretič, Dodič 4, Simčič (L), Kocet, Jovič 3, Pešič (L), Cvetanović 13. Trener: Dragan Grmača.

Na prvi četrtfinalni tekmi v soboto so Kamničanke vodile že z 2:0 v nizih, nato pa so popustile in dovolile Koprčankam da so se razigrale in prišle do zaslužene zmage. Aktualne slovenske pokalne zmagovalke so tako za napredovanje v polfinale končnice potrebovale zmago s 3:0 ali s 3:1, v primeru njihove zmage pa bi o napredovanju odločal zlati niz. Vendar so Kamničanke kot že nekajkrat v letošnji sezoni, najbolje zaigrale, ko je bilo to najbolj potrebno in se na koncu brez težav uvrstile v polfinale končnice.

V prvem nizu so bile domače odbojkarice tiste, ki so si prve priigrale nekaj večjo prednost, ko je bila v napadu uspešna Nina Kotnik. Toda Koprčanke so z dvema zaporednima asoma Line Letnik izid na sedmi točki izenačile, po novem asu, tokrat Inge Raič pa je bilo 11:9 za gostujočo ekipo. Vendar so Kamničanke ohranile potrebno mirnost ter z dvema zaporednima asoma gostjam pobegnile že za pet točk (19:14). Koprski trener Dragan Grmača je vzel še svoj drugi polminutni odmor, a so po njem Kamničanke dosegle še pet zaporednih točk. Zadnji dve Charukovo z asoma, do vodstva z 1:0 v nizih pa so prišle po četrti zaključni žogi in napaki gostij.

Tudi v drugem nizu je bil Dragan Grmača tisti, ki je prvi vzel polminutni odmor. Tokrat pri zaostanku treh točk (4:7). Z dvema zaporednima točkama so njegove varovanke zaostanek znižale na točko, toda na servis Eve Pogačar so Kamničanke prišle že do prednosti štirih točk (11:7). Vendar so se koprske odbojkarice izkoristile nekaj slabši sprejem v kamniški ekipi, zato je pri izidu 12:11 po polminutnem odmoru posegel še domači trener Gregor Rozman. Tako kot na prvi tekmi sta korak z domačo ekipo držali Marina Cvetanović in Iman Isanović, toda po bloku Kostićeve so Kamničanke prvič v drugem nizu nasprotnicam pobegnile na štiri točke (21:17). Nekdanja kapetanka slovenske reprezentance, Cvetanovićeva, je svojo ekipo pripeljala do točke zaostanka (22:23), a do preobrata ni prišlo. Z blokom je vse dvome razrešila Lucy Charuk.

Z 2:0 v nizih so Kamničanke vodile tudi minulo soboto v Kopru, na koncu pa so se zmage veselile odbojkarice Luke Kopra. Tokrat varovanke Gregorja Rozmana niso ponovile napake s prve tekme, saj so blokom Kakerjeve povedle z 12:7, po njenem asu pa že s 15:9. Koprčanke so se z blokom Isanovićeve domačinkam še približale na tri točke zaostanka (12:15), njihov nalet pa je zaustavila z dvema zaporednima točkama, zadnjo z blokom, zaustavila odlična Charukova. Domače odbojkarice so do konca tekme zadržale potrebno zbranost, s še enim blokom, tokrat Kakerjeve pa so tudi potrdile uvrstitev v polfinale končnice.

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Že na ogrevanju se je videlo, da imajo dekleta tisto potrebno zbranost, zato se tekme nisem bal. Čeprav od zunaj morda kaže na to, da smo do zmage prišli na lahek način, še zdaleč ni bilo tako. Koprčanke so še enkrat več potrdile, da imajo čvrsto ekipo, zato smo se morali krepko potruditi za vsako osvojeno točko. Pohvalil bi svojo ekipo, da je bila ves čas osredotočena na tekmo in takšen pristop bi si želel na vseh tekmah.«

Dragan Grmača, trener Luke Kopra: »V vsakem nizu smo imeli svoje priložnosti, ki jih nismo izkoristili. Manjkali sta nam točka ali dve, pa bi se potek posameznih nizov morda drugače obrnil, toda dejstvo je, da ima Calcit Volley močnejšo zasedbo od naše in se je zasluženo uvrstil v polfinale končnice.«

Konec prvenstva...CALCITOVKE prvakinje See more details
V Šempeter bo nov velik športni dogodek See more details
Calcitu tretji naslov v srednjeevropski ligi See more details