FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

Fotografija osebe Odbojkarica.si.

 OZS je prekinila vsa tekmovanja do 30.03.

Predsedstvo spremlja stanje dnevno. Nova

seja in odločanje predvideno za 25.03.2020.

Fotografija osebe Volley Camp Rogla.

Fotografija osebe OK Triglav Kranj.

CEV:

Fotografija osebe Odbojkarski klub Nova KBM Branik.

MEVZA:

Zmagovalke:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

MVP's:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

 

 

PRVAKINJE 1-liga (17.03.2020):

PRVAKINJE....

Sezona 2019-2020

 

Dvorana ŠD Kamnik, gledalcev 100, sodnika Tomec Eva, Štamcar Simon.

Calcit Volley II: Krašovec 2, Špoljarič 15, Topič, Šeme (L), Lužovec 23, Javornik 3, Juhant , T. Gojak, Bošeska, Žužek 3, Zatković 17, Sitar 7, Jerala 8, Gojak (L). Trener: Franci Obolnar.

Swatycomet Zreče: Rifelj Škerl 5, Kogej 8, Pec, Lajhar 1, Skerbinek, Majcen 12, Vovk 7, Goršek 29, Žigon 6, Jakob (L). Trener: Boris Klokočovnik.

Odbojkarice druge ženske ekipe Calcit Volleyja so v petem krogu zelene skupine 1A. DOL za ženske doma premagale Swatycomet Zreče s 3:2 (13, -23, -13, 16, 13).

Kamničanke so po dveh zmagah v gosteh, s katerima so ostale v boju za drugo mesto v zeleni skupini, s tem pa tudi za uvrstitev v 1A. DOL tudi v prihodnji sezoni, gostile Zrečanke, ki so v prejšnjem krogu doma premagale Roto-Kema Puconce. Ekipi se do zdaj v članski konkurenci še nista pomerili, v mladinski konkurenci pa so bile letos boljše varovanke Francija Obolnarja. Tudi v članski so se zmage v prvem medsebojnem dvoboju veselile kamniške odbojkarice, ki so dosegle kar 24 asov, z dvema osvojenima točkama pa so vsaj začasno spet na drugem mestu prvenstvene lestvice.

V režiji Eve Zatković in predvsem Špele Lužovec, ki je bila s svojimi servisi nerešljiva uganka za gostujoče sprejemalke, so domače odbojkarice že na začetku uvodnega niza povedle z 8:2. Z novim asom, tokrat Manje Jerale, je bilo že 16:6 za domačo ekipo, ki je še naprej »pritiskala« s servisi in z dvema zaporednima asoma Sare Sitar prišle do kar dvanajstih zaključnih žog. Prvo je z uspešnim napadom izkoristila Eva Zatković.

Drugi niz je bil veliko bolj izenačen. Zrečanke so popravile svoj sprejem, na drugi strani pa so domače odbojkarice naredile veliko število lastnih napak. Do izida 13:13 je bil izid kar trinajstkrat izenačen, z blokom Ane Žigon pa so gostje prišle do treh točk prednosti (16:13). Po polminutnem odmoru so domačinke izid hitro izenačile, z blokom Manje Jerale pa povedle s 17:16. Do konca niza si nobena ekipa ni priigrala dveh točk prednosti, z dvema zaporednima, zadnjo je prispevala Špela Majcen pa so se izenačenja v nizih veselile gostujoče odbojkarice.

Tretji niz je minil popolnoma v znamenju gostujoče ekipe, ki so z dvema zaporednima točkama Neli Goršek prišle do vodstva s 4:3, ki ga nato do konca niza niso več izpustile iz rok. Domačinke so popustile na sprejemu in po dveh zaporednih asih Ane Žigon so zaostajale že za devet točk (10:19), po napadu Nika Vovk pa že za deset (10:20). Zadnjo točko je dosegla odlična Neli Goršek, ki je bila na koncu tekme z 29 točkami najbolj učinkovita igralka tekme.

V četrtem nizu so se Kamničanke spet zbrale in na servis Eve Zatković, ki je dosegla tudi štiri ase, dosegle sedem zaporednih točk za vodstvo z 11:4. Zrečanke so izid še znižale na tri točke zaostanka (8:11), vendar je bilo to vse, kar jim je v tem nizu uspelo. Veliko zaslug za to je imela Zala Špoljarič s tremi zaporednimi točkami, dve od njih z asom, še dve točki pa je prispevala Špela Lužovec. Visoke prednosti (17:9) niso več izpustile iz rok, izenačenje v nizih pa je z novim asom potrdila Špoljaričeva.

V odločilnem petem nizu so domače odbojkarice z asom Sare Sitar na menjavo strani odšle s prednostjo šestih točk, vendar so na koncu pošteno trepetale za zmago. Borbene Zrečanke so se jim v sami končnici približale le na točko zaostanka (11:12), v napeti končnici pa so bile vendarle bolj zbrane Kamničanke, ki so preko Eve Zatković izkoristile drugo zaključno žogo za pomembni dve točki v boju za drugo mesto zelene skupine.

Izjava po tekmi:

Boris Klokočovnik, trener Swatycomet Zreče: »V vseh treh nizih, ki smo jih izgubili, je bil sprejem naša slaba točka in predvsem tu gre iskati razloge za poraz, medtem ko smo bili v vseh drugih elementih enakovredni domači ekipi. Dobro je delovala naveza podajalka – prvi tempo, oba niza, ki smo ju dobili pa smo dobro servirali in tudi sprejemali. Poznalo se nam je, da nam ni mogla pomagati kapetanka Neže Pec, sicer pa je bila tekma dobra, zanimiva.«

Konec prvenstva...CALCITOVKE prvakinje See more details
V Šempeter bo nov velik športni dogodek See more details
Calcitu tretji naslov v srednjeevropski ligi See more details