FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

Fotografija osebe Odbojkarica.si.

 OZS je prekinila vsa tekmovanja do 30.03.

Predsedstvo spremlja stanje dnevno. Nova

seja in odločanje predvideno za 25.03.2020.

Fotografija osebe Volley Camp Rogla.

Fotografija osebe OK Triglav Kranj.

CEV:

Fotografija osebe Odbojkarski klub Nova KBM Branik.

MEVZA:

Zmagovalke:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

MVP's:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

 

 

PRVAKINJE 1-liga (17.03.2020):

PRVAKINJE....

Sezona 2019-2020

 Dvorana ŠD Šempeter, gledalcev 450, sodnika Miklošič (Maribor), Milojevič (Ljubljana)

V prvi tekmi polfinala za ženske sta se med seboj pomerila prvouvrščena ekipa po rednem delu GEN-I Volley in SIP Šempeter, ki je v četrtfinalu izločil ekipo Formula Formis. Z 0:3 (-15,-18,-20) so bile boljše Novogoričanke.

Sip Šempeter: Lakovšek 10, Lekše 2, Vrhovnik 10, Forštnarič 2, Božič Mojca 2, Žnidar 16, Praunseis 2, Podbregar , Rituper, Božič Maša, Mazej (L) Trener: Beno Božič. 

GEN-I Volley: T. Blažič ( L ), Kovačić 4, Ferlinc, Zbičajnik 4, Zaplotnik, Lucas , Velikonja Grbac 13, Kolbl, Blažič, Lipicer Samec 10, Zampedri (L), Grudina 11, Ščuka 13Trener Vasja Samec Lipicer.

V prvi tekmi polfinala za ženske sta se med seboj pomerila prvouvrščena ekipa rednega dela GEN-I Volley in SIP Šempeter, ki je v četrtfinalu premagale ekipo Formula Formis. Domačinke SIP Šempeter so edina ekipa, ki je letos v rednem delu DP premagala ekipo GEN-I Volley. Goričanke so v Šempeter pripotovale brez podajalke Klare Perić, tako je vlogo prve podajalke prevzela Savinjčanka v dresu GEN-I, Zala Zbičajnik. Ponovno smo v Šempetru bili priča odličnemu vzdušju in polnim tribunam, na katerih so gledalci upali, da bodo Sip-ovke čim bolj enakovredno igrale proti favoriziranim Goričankam.

Začetek tekme sje pripadel domačim, ki so po as servisu Petre Vrhovnik povedle 3:1. Sledila je serija gostujočih točk, ki so po odličnem servisu Kovačićeve prvič povedle 4:5. Sledila je napaka v napadu Tali Lekše in močan napad Tine Lipicer Samec za vodstvo 4:7. Po as servisu Kovačić pa je domači trener Božič vzel prvi odmor 4:8. Po as servisu Božič Mojce so se Sip-ovke približale na 6:9. Sledila je ponovno serija za gostje, ki so po as servisu in napaki v napadu Lakovšek povedle 6:12 in Božič je vzel drugi odmor. Pri rezultatu 7:14 je Božič v igro poslal Žnidar iz igre pa je šla Lekše. Po dobrem servisu Grudine in zaključenem napadu Ščuke so gostje vodile že 8:16. Po napadu Lakovšek in as servisu Lakovšek so se domače ponovno približale na 10:16. Sledila je napak na servisu domačih in odličen blok Lipicer za 10:18. Po as servisu Vrhovnik za 12:18 pa je gostujoči trener vzel prvi odmor. Po napaki v napadu Forštnarič in Vrhovnik so gostje povedle že 12:21. Nato so sledili odlični servisi Podbregar, ki je v igro vstopila namesto Forštnarič in bloku Praunsais, so domačinke znižale na 15:21. Sledil je napad Kovačić za vodstvo 15:22. Po bloku Grudine in as servisu Kovačić so imele gostje prvo zaključno žogo 15:24. Niz je z napadom  zaključila Grudina 15:25.

foto: OK SIP Šempeter

Začetek drugega niza se bolje pričele gostje, ki so po dobrem servisu Grbac Velikonja in napadu Lipicer povedle 0:3. Sledila je odlična igra domačih, ki so po napadu Lakovšek in dobrem servisu Vrhovnikove izenačile na 3:3. Sledil je še en blok Forštnarič in Žnidar za vodstvo domačih 3:5 in prvi odmor gostujočega trenerja. Po odmor smo videli še en zaključen napad Žnidar za 6:3. Po še enem dobrem bloku Forštnarič pa so Sip-ovke vodile že 7:3.  Pri gostjah je sledila serija točk po zaključenih napadih Lipicer, Grudine in bloku Ščuke smo videli izenačenje na 8:8. Sledil je še poskus Mojce Božič, da bi presenetila gostje z varanim udarcem, ampak žal je Grudina naredila blok in vodstvo 8:9 Gen-ija za prvi odmor domačega trenerja. Po dveh dobrih servisih Zbičajnik in napadu Ščuke so gostje povedle 10:14, zato je domači trener Božič vzel drugi odmor. Po odmoru smo videli as servis Zbičajnik in napako Lakovšek v napadu za vodstvo 10:16.  Na obe straneh smo videli nekaj odličnih napadov in po zaključenem napadu Grudine so Goričanke povedle 13:20. Sledila je najdaljša točka na tekmi, kjer smo videli vrhunske obrambe na obeh straneh in na koncu na veselje domače publike je točko zaključila Lakovšek za 14:20 in gostujoči trener je vzel odmor.  V končnici niza je v napadu prevzela za gostje odgovornost Ščuka, ki je povedla gostje v vodstvo 18:24. Niz je zaključila z AS servisom Zbičajnik 18:25.

Tretji niz ponovno odločneje začnejo gostje, ki po treh napakah domačih v napadu in zaključenem napadu Velikonje Grbac povedejo 0:5 in domači trener je vzel prvi odmor. Sledila sta dva odlična napada Žnidar za 2:5.  Videli smo zelo atraktivno točko pri domačih, libero Sip-ovk Mazej je najprej atraktivno rešila žogo z nogo, nato pa v naslednje napadu še odlično podala Lakovšek, ki je z zaključenim napadom znižala na 5:7. Gostujoče igralke so takoj ponovno prevzele pobudo in po dveh blokih (Grudine in Ščuke), ter napadu Ščuke povedle 6:12, zato je domači trener vzel odmor. Sledila je serija na domači strani, as servis Vrhovnik in zaključen napad Žnidar in domačinke so znižale na 10:13, zato je gostujoči trener vzel odmor. Po še enem as servisu Vrhovnik in odličnem napadu Žnidar so se Sip-ovke približale na 12:13. Pri rezultatu 14:15 smo videli ponovno zelo atraktivno točko na obeh straneh po nekaj varanih napadih in odličnih obrambah je točka pripadla gostjam z blokom Grudine za vodstvo 14:16. V končnici niza so Goričanke po zaključenem napadu Velikonja Grbac in napaki v napadu Žnidar  povedle 18:23. Za prvo zaključno žogo je z zaključenim napadom poskrbela Kovačić 19:24. Domačinke so uspele še zmanjšati z napadom Lakovšek na 20:24. Tekmo pa je zaključila kapetanka Samec Lipicer z odločnim napadom 20:25.

Beno Božič, trener SIP Šempetra: "Z rezultatom nikakor ne moramo biti zadovoljni, saj na današnji tekmi nekako nismo bili pravi. Punce bi pohvalil za borbenost, vendar bomo na drugi tekmi morali močno povečati koncentracijo in posledično veliko bolje zaigrati v napadu."

Konec prvenstva...CALCITOVKE prvakinje See more details
V Šempeter bo nov velik športni dogodek See more details
Calcitu tretji naslov v srednjeevropski ligi See more details