FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

empeter

calcit I

Luka koper 2.krog

1Bliga 2.krog doma Ljutomer

kranj

Calcit II

 

 

 

Sezona 2019-2020

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 50, sodnika: Klinar (Žirovnica), Zajec (Ljubljana).

Odbojkarice druge ženske ekipe Calcit Volleyja so v tekmi šestega kroga zelene skupine 1A. DOL za ženske doma premagale Ljutomer s . Calcit Volley II – Ljutomer  3:0 (17, 21, 16)

Calcit Volley II: Špoljarič 18, Topić , Šeme (L), Lužovec 6, Javornik, Juhant 1, Gadža, Bošeska, Žužek 5, Zatković 12, Sitar 10, Jerala 5, Gojak (L). Trener: Franci Obolnar.

Ljutomer: Rosič 1, Makoter 2, Kutnjak 6, Petek 10, Hochstatter , Anželj 8, N. Kosi 8, Rakuša (L). Trener: Andrej Tot.

V letošnji sezoni so kamniške princeske že trikrat premagale Ljutomerčanke, ki so v zeleni skupini edine, ki nimajo več nobenih možnosti, da bi tudi v prihodnji sezoni igrale v 1A- DOL, v kateri bo le osem ekip. Kamničanke so bile boljše še četrtič, z zmago pa ostale na drugem mestu.

V uvodnem nizu so si domače odbojkarice hitro priigrale visoko prednost. Z boljšim servisom in razpoloženima Evo Zatković in Zala Špoljarič so z asom Lane Žužek priigrale šest točk prednosti (14:8). Visoke prednosti razpoložene Kamničanke niso več izpustile iz rok, razigrala se je še Špela Lužovec, niz pa se je končal z lastno napako gostujoče ekipe.

 Veliko bolj izenačen je bil drugi niz, v katerem so bile večinoma sicer v prednosti domače odbojkarice, a nikoli več kot za dve točki. Ljutomerčanke so nekajkrat tudi same vodile za točko, zadnjič pri izidu13:12, ko je Špela Lužovec z dvema zaporednima točkama domačo ekipo spet popeljala do vodstva. Vendar se gostje niso predale, tudi zahvaljujoč napakam domače ekipe, ki se je prebudila po polminutnem odmoru Francija Obolnarja in zaostanku ene točke (18:19). Na servis Eve Zatković je Eva Špoljarič dosegla dve zaporedni točki za vodstvo s 23:20, po drugem polminutnem odmoru Andreja Tota pa je kamniška korektorica dosegla asa za štiri zaključne žoge domače ekipe. Niz se je končal z novo lastno napako Ljutomerčank.

V začetku tretjega niza so Kamničanke z boljšim blokom hitro prišle do prednosti petih točk (8:3), po dobri reakciji Manje Jerale in še eni od napak Ljutomerčank pa je bilo že 11:4. Gostje, v Kamnik jih je prišlo le osem, so se dokončno predale po bloku Sare Sitar in zaostanku osmih točk (7:15), čeprav je njihov trener Tot vzel še svoj drugi polminutni odmor. Blok domače ekipe je bil za njihove napadalke previsok. Z zmago so Kamničanke na najlepši način čestitale za rojstni dan svojemu trenerju Franciju Obolnarju.

Izjava po tekmi

Franci Obolnar, trener Calcit Volleyja: »Hvala dekletom za lepo rojstnodnevno darilo. Imamo nekaj težav s poškodbami, danes zato nismo bili v polni zasedbi, je pa takšne tekme včasih težko igrati. Tekma je bila pozno, tako da ni bilo prave energije, a še vedno dovolj za zanesljivo zmago. Štejejo le točke, v soboto pa bomo morali prikazati veliko boljšo igro, da ostanemo v boju za drugo mesto.«

Calcitu tudi drugi derbi nove sezone See more details
Državno prvenstvo pred vrati   See more details
Slovenke obtičale v osmini finala EP       See more details
Izjemen uspeh reprezentance U16 See more details