FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

Fotografija osebe Odbojkarica.si.

 OZS je prekinila vsa tekmovanja do 30.03.

Predsedstvo spremlja stanje dnevno. Nova

seja in odločanje predvideno za 25.03.2020.

Fotografija osebe Volley Camp Rogla.

Fotografija osebe OK Triglav Kranj.

CEV:

Fotografija osebe Odbojkarski klub Nova KBM Branik.

MEVZA:

Zmagovalke:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

MVP's:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

 

 

PRVAKINJE 1-liga (17.03.2020):

PRVAKINJE....

Sezona 2019-2020

Grosuplje – Športna dvorana Brinje, gledalcev 100, sodnika: Adrovič, Kramar (oba Kamnik).

ATK Grosuplje: Koletnik, Trunkelj, Kobilca (L), Bevc, N. Kukman, Ahlin, Čotar, Lenart, Čož, Mijoč, Maček. Trener: Simon Krakar.

Calcit Volley: Krašovec, Špoljarič, Topič, Šeme, Lužovec, Javornik, Juhant, T. Gojak, Bošeska, Žužek, Zatković, Sitar, Jerala, Gojak (L). Trener: Franci Obolnar.

Domači ATK Grosuplje je slavil s 3:2 (-24. -16, 16, 23, ) in je na prvenstveni letvici na drugem mestu prehitel Kamničanke. Slednje so v zeleni skupini v prvih šestih krogih izgubile le eno tekmo, svoj edini poraz pa so doživele na domačem igrišču prav proti Grosupeljčankam, čeprav so povedle z 1:0 v nizih. Še bližje zmagi so bile v Grosupljem, saj so vodile že z 2:0 v nizih, na koncu pa so se morale zadovoljiti s točko, s katero so zdaj na tretjem mestu prvenstvene lestvice. S 25 vodi Ankaran Hrvatini, ki bo tudi prihodnje leto zagotovo igral v 1A. DOL, ATK Grosuplje na drugem mestu ima 18 točk, Kamničanke so pri 17, Pucončanke na četrtem pa jih imajo 12.

V izenačenem prvem nizu so bile sicer več v prednosti kamniške odbojkarice, a si večje prednosti kot 15:12 niso ustvarile. Na šestnajsti točki so Grosupeljčanke izid izenačile, pred vstopom v končnico pa so prišle do dveh točk prednosti (22:20). Vodile so tudi še s 23:21, toda Kamničanke se niso predale, dosegle so dve zaporedni točki za izenačenje na 23:23, v napeti končnici pa so bile bolj zbrane ter izkoristile svojo drugo zaključno žogo.

Tudi v drugem nizu je dolgo kazalo, da se obeta še ena napeta končnica. Do devete točki sta bili ekipi skupaj, po vodstvu gostij s 15:14 pa so imele domače odbojkarice nemalo težav na sprejemu. Kamničanke so jih z dobrimi servisi oddaljile od mreže, jim pobegnile za pet točk (20:15), do konca niza pa so domačinkam prepustile le še točko.

Domače odbojkarice se po zaostanku dveh nizov niso predale, delno tudi po zaslugi kamniških odbojkaric, ki so popustile v vseh elementih igre. Njihov sprejem ni bil več na ravni iz prvih dveh nizov, slabše so bile tudi v napadu in bloku, zato pa so Grosupeljčanke z dobro igro prišle že na začetku niza do petih točk prednosti (8:3). Visoko vodstvo jih ni uspavalo, na drugi strani pa Kamničanke tudi po dveh polminutnih odmorih niso prišle do svoje igre.

Tudi začetek četrtega niza je minil v znamenju domače ekipe, ki je prva prišla do treh točk prednosti (8:5), ob zaostanku štirih točk (6:10) pa je gostujoči trener Franci Obolnar vzel polminutni odmor. Po njem so njegove zavarovanke zaigrale bolje, bile bolj učinkovite v napadu in izid na 14. točki izenačile. V nadaljevanju niza so za točko ali dve vodile domače odbojkarice, toda s tremi zaporednimi so Kamničanke povedle z 22:21, vendar je bilo njihovo vodstvo kratkotrajno, kajti domačinke so izkoristile svojo prvo zaključno žogo za izenačenje v nizih.

O trenutnem drugem mestu na prvenstveni lestvici je tako odločal tie-break, ki so ga domačinke začele z vodstvom s 4:0, vodile pa so tudi s 6:1. Tudi po visokem zaostanku se kamniške odbojkarice niso predale in se že pred menjavo strani Grosupeljčankam približale na točko zaostanka (6:7). Vendar je bilo to vse, kar jim je še uspelo, saj so do konca tekme osvojile le še točko.

 

Konec prvenstva...CALCITOVKE prvakinje See more details
V Šempeter bo nov velik športni dogodek See more details
Calcitu tretji naslov v srednjeevropski ligi See more details