FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

DL-Razporedi 2018/19

Grosuplje – Športna dvorana Brinje, gledalcev 100, sodnika: Adrovič, Kramar (oba Kamnik).

ATK Grosuplje: Koletnik, Trunkelj, Kobilca (L), Bevc, N. Kukman, Ahlin, Čotar, Lenart, Čož, Mijoč, Maček. Trener: Simon Krakar.

Calcit Volley: Krašovec, Špoljarič, Topič, Šeme, Lužovec, Javornik, Juhant, T. Gojak, Bošeska, Žužek, Zatković, Sitar, Jerala, Gojak (L). Trener: Franci Obolnar.

Domači ATK Grosuplje je slavil s 3:2 (-24. -16, 16, 23, ) in je na prvenstveni letvici na drugem mestu prehitel Kamničanke. Slednje so v zeleni skupini v prvih šestih krogih izgubile le eno tekmo, svoj edini poraz pa so doživele na domačem igrišču prav proti Grosupeljčankam, čeprav so povedle z 1:0 v nizih. Še bližje zmagi so bile v Grosupljem, saj so vodile že z 2:0 v nizih, na koncu pa so se morale zadovoljiti s točko, s katero so zdaj na tretjem mestu prvenstvene lestvice. S 25 vodi Ankaran Hrvatini, ki bo tudi prihodnje leto zagotovo igral v 1A. DOL, ATK Grosuplje na drugem mestu ima 18 točk, Kamničanke so pri 17, Pucončanke na četrtem pa jih imajo 12.

V izenačenem prvem nizu so bile sicer več v prednosti kamniške odbojkarice, a si večje prednosti kot 15:12 niso ustvarile. Na šestnajsti točki so Grosupeljčanke izid izenačile, pred vstopom v končnico pa so prišle do dveh točk prednosti (22:20). Vodile so tudi še s 23:21, toda Kamničanke se niso predale, dosegle so dve zaporedni točki za izenačenje na 23:23, v napeti končnici pa so bile bolj zbrane ter izkoristile svojo drugo zaključno žogo.

Tudi v drugem nizu je dolgo kazalo, da se obeta še ena napeta končnica. Do devete točki sta bili ekipi skupaj, po vodstvu gostij s 15:14 pa so imele domače odbojkarice nemalo težav na sprejemu. Kamničanke so jih z dobrimi servisi oddaljile od mreže, jim pobegnile za pet točk (20:15), do konca niza pa so domačinkam prepustile le še točko.

Domače odbojkarice se po zaostanku dveh nizov niso predale, delno tudi po zaslugi kamniških odbojkaric, ki so popustile v vseh elementih igre. Njihov sprejem ni bil več na ravni iz prvih dveh nizov, slabše so bile tudi v napadu in bloku, zato pa so Grosupeljčanke z dobro igro prišle že na začetku niza do petih točk prednosti (8:3). Visoko vodstvo jih ni uspavalo, na drugi strani pa Kamničanke tudi po dveh polminutnih odmorih niso prišle do svoje igre.

Tudi začetek četrtega niza je minil v znamenju domače ekipe, ki je prva prišla do treh točk prednosti (8:5), ob zaostanku štirih točk (6:10) pa je gostujoči trener Franci Obolnar vzel polminutni odmor. Po njem so njegove zavarovanke zaigrale bolje, bile bolj učinkovite v napadu in izid na 14. točki izenačile. V nadaljevanju niza so za točko ali dve vodile domače odbojkarice, toda s tremi zaporednimi so Kamničanke povedle z 22:21, vendar je bilo njihovo vodstvo kratkotrajno, kajti domačinke so izkoristile svojo prvo zaključno žogo za izenačenje v nizih.

O trenutnem drugem mestu na prvenstveni lestvici je tako odločal tie-break, ki so ga domačinke začele z vodstvom s 4:0, vodile pa so tudi s 6:1. Tudi po visokem zaostanku se kamniške odbojkarice niso predale in se že pred menjavo strani Grosupeljčankam približale na točko zaostanka (6:7). Vendar je bilo to vse, kar jim je še uspelo, saj so do konca tekme osvojile le še točko.

 

Znane udeleženke #EuroVolleyU16W See more details
Mariborčanke državne prvakinje See more details
12. mesto za kadetinje U16 v Pordenone See more details
Gen-I Volley združuje regijo in športe See more details