FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

Fotografija osebe Odbojkarica.si.

 OZS je prekinila vsa tekmovanja do 30.03.

Predsedstvo spremlja stanje dnevno. Nova

seja in odločanje predvideno za 25.03.2020.

Fotografija osebe Volley Camp Rogla.

Fotografija osebe OK Triglav Kranj.

CEV:

Fotografija osebe Odbojkarski klub Nova KBM Branik.

MEVZA:

Zmagovalke:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

MVP's:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

 

 

PRVAKINJE 1-liga (17.03.2020):

PRVAKINJE....

Sezona 2019-2020

Dvorana ŠIC Ljutomer, gledalcev 80, sodnika: Mojca  Tovornik,  Franc Mesarič.

ŽOK Ljutomer: Barbara Petek 1, Nika Kosi 4, Lisa Rosić 1, Sara Kutnjak 9, Kaja Makoter 7 , Ana Nedok, Nataša Anželj 7, Maša Vnuk, Tjaša Rakuša. Trener: Andrej Tot.

SWATYCOMET ZREČE:  Tjaša Rifelj-Škerl 5, Klaudija Klančnik, Teja Kogej 7, Neža Pec, Daša Jalnar, Eva Skerbinek, Špela Majcen 8, Nika Vovk 9, Neli Goršek 9, Ana Žigon 2, Adela Škoflek, Janja Jakob. Trenerja: Boris Klokočovnik, Bremec Mitja.

V 7. krogu zelene skupine 1A lige za ženske sta se v Ljutomeru srečali ekipi ŽOK Ljutomer in Swatycomet Zreče. Slednje so na prvi medsebojni tekmi zelene skupine Ljutomerčanke že premagale, enake želje pa so imele tudi na gostovanju.       

Začetni servis so izvedle gostje iz Zreč ter takoj povedle z 0:1. Po izenačenju domačink na 1:1 so pobudo prevzele Zrečanke ter po raztrgani igri domačink, ki so  delale napako za napako, predvsem na sprejemu, povedle kar z 1:9. Po dveh točkah domačink, so še naprej prevladovale Zrečanke, ki so po zaslugi dobrih servisov povedle kar z 3:14. Šele nato so domačinke preko Nataše Anželj in Kaje Makoter znižale na 7:14. To pa je bilo za izrazito boljšo ekipo iz Zreč seveda premalo, ker so le-te še naprej držale niti igre v svojih rokah. Še posebej je bila očitna premoč Zrečank v elementu servisa  saj zanje domačinke niso imele pravega odgovora. Temu primeren je bil tudi rezultat seta, ki so ga gostje dobile z visokim rezultatom 9:25.

foto: Aleš Oblak

V drugem setu so se Ljutomerčanke zbrale ter po zaslugi dveh točk Kaje Makoter povedle z 3:2. A to je bil le kratek preblisk domačink saj so nato gostje hitro povedle z 3:6 ter prisilile domačega trenerja na prvi  odmor, ki je le delno vplival na potek tekme. Zrečanke so držale razliko v doseženih točkah ter povedle z 8:12 ter nato po odličnem serviranju Goršek Neli še z  8:14 in nato z 9:16. Domačinke so še naprej kljub volji , igrale dokaj neorganizirano in nezbrano, kar se je odražalo na rezultatu, ki je naraščal v korist Zrečank. Po servisih Špele Majcen so gostje povedle kar z 10:19 . Po dveh točkah domačink, je trener Klokočovnik zahteval odmor,  da svoje igralke dodatno motivira za zaključek  seta. To pa mu v celoti ni uspelo saj so domačinke po borbeni igri dosegle 5 zaporednih točk ter rezultat znižale na 15:19. Je pa bilo to premalo za rezultatski preobrat saj so se Zrečanke na koncu seta spet zbrale ter tudi same dosegle serijo točk ter ta set zasluženo dobile z 15:25.      

foto: Aleš Oblak

Igra iz prvih setov se je ponovila tudi v tretjem setu, ko je gostujoča ekipa bila spet boljša ter povedla z 4:8. Po redki točki domačin na prvem tempu so Ljutomerčanke znižale na 5:8 ter takoj nato naredile dve lastni napaki, ki sta pomenile vodstvo Zrečank z 5:10. Tudi po odmoru domačega trenerja se razmerje v igri ni spremenilo. Domačinke so še naprej delale lastne napake , Zrečanke pa pritiskale z servisom in povedle z 5:13 in nato po dveh točkah domačink še z 7:15 in nato po točki domačink, še z 8:18. Do konca seta smo gledali obupne poskuse domačink , da bi dosegle še kakšno točko oz. bile vsaj delno enakovredne Zrečankam. To jim ni uspelo saj je bila kvaliteta ekip izrazito na strani gostij. Te so zanesljivo peljale rezultat v svojo prid ter tudi zadnji set dobile z rezultatom 16:25.   Na koncu lahko ugotavljamo, da so Ljutomerčanke tokrat razočarale z igro ne glede, da je bila kvaliteta na strani Zrečank, ki je bila več kot boljša ekipa v vseh elementih odbojke.      

Boris Klokočovnik, trener Swatycomet Zreče: "Tekmo smo dobili z dobrimi začetnimi udarci,  ki jim domačinke niso bile kos. Temu primerno smo lahko razvili tudi igro v polju ter ob dobro organiziranih napadalnih akcijah uspešno zaključevali napade. Vsem puncam lahko čestitam za dobro predstavo."  

Andrej Tot, trener ŽOK Ljutomer: "Našim igralkam se pozna utrujenost, saj nekako težko igrajo tekme na tako visokem nivoju in v takih  zgoščenih terminih. Tokrat je bila utrujenost še posebej izrazita, kar je nam je povzročalo veliko težav v igri, prav tako pa je utrujenost botrovala velikemu številu lastnih napak. Puncam nimam kaj očitati, saj so se tudi tokrat trudile po najboljših močeh. Seveda pa so bile Zrečanke boljša ekipa in jim lahko le čestitam na zmagi."

 

Konec prvenstva...CALCITOVKE prvakinje See more details
V Šempeter bo nov velik športni dogodek See more details
Calcitu tretji naslov v srednjeevropski ligi See more details