FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

DL-Razporedi 2018/19

Dvorana ŠD Lukna, Maribor, gledalcev 1000, sodnika Valentar Bernard, Melavc Tomaž.

Mariborske odbojkarice so v drugi polfinalni tekmi prepričljivo, po le treh nizih (25:23, 25:14, 25:17), slavile nad Calcit Volleyjem ter se tako uvrstile v finale, v katerem se bodo pomerile z novogoriškim Gen-i Volleyem.

Nova KBM Branik: Mlakar 22, Kaučič 4, Dobaj (L), Bračko, Bezsonova 13, Najdič 1, Kočar (C), Kramberger, Sobočan 9, Pintar 7, Blagne (L), Fijok-Lorber. Trener: Bruno Najdič

Calcit Volley: Kotnik 4, P. Marušič 3, Š. Marušič, Mihalinec 5, Pogačar 4, Kostić (C) 7, Janežič (L), Charuk 8, Kaker 3, Zorman 1  Trener: Gregor Rozman

V mariborski “Lukni” je bila na sporedu druga polfinalna tekma med domačo Novo KBM Branik in ekipo Calcit Volley. Prvo tekmo v Kamniku so s 3:2 dobile aktualne državne prvakinje, odbojkarice Branika.

Drugo tekmo so bolje začele domače odbojkarice, ki so po zaključenem napadu Ize Mlakar povedle s 5:3, a so gostje odgovorile s petimi zaporednimi točkami in povedle z 8:5. Odbojkarice Calcita so vodile s tremi točkami razlike vse do končnice (19:16), ko so Mariborčanke po zaslugi začetnih udarcev Anite Sobočan povedle z 20:16 in nato po točkah Mlakarjeve s 23:20. Calcitovke so se sicer uspele približati na 23:24, a je Mlakarjeva poskrbela, da je uvodni niz pripadel Novi KBM Branik, s 25:23.

Drugi niz se je bolje začel za gostujoče odbojkarice, ki so kaznovale vsako napako mariborske vrste in po bloku Katje Mihalinec povedle s 7:4. Kamničanke so vodile že 9:6, ko je na servis prišla Sobočanova in ponovno svoji ekipi pomagala do preobrata, pri čemer sta svoje v bloku dodali še Mlakarjeva in Pintarjeva in bankirke so prišle do šestih točk naskoka (13:9). Domačinke prednosti niso več izpustile iz rok in so jo v nadaljevanju samo še povečevale. Na krilih domačih navijačev, odlične igre v obrambi in razpoložene Ize Mlakar je drugi niz, s 25:14, dobila Nova KBM Branik.

V tretji niz so domačinke krenile silovito in si z odlično igro v bloku priigrale visoko prednost, z 9:2. V nadaljevanju so odbojkarice iz Kamnika sicer uspele zmanjšati zaostanek (18:15), a so gostiteljice še enkrat dokazale, da so bile danes boljši nasprotnik ter v zaključku niza znova dvignile raven igre. Piko na i odlični predstavi je postavila Mlakarjeva in bankirke so slavile tudi v tretjem nizu, s 25:17 ter se tako veselile uvrstitve v finale.

IZJAVA PO TEKMI:

Anita Sobočan, odbojkarica Nove KBM Branika: ”Mislim, da smo danes odigrale najboljšo tekmo v sezoni in hvala bogu je prišla v pravem trenutku. Danes zvečer bomo še veseli, jutri je nov dan in hitro se bo treba pripraviti na finale. V finalu bo potebno zaigrati vsako tekmo agresivno, odločno kot danes in samo tako se lahko nadejamo uspeha.”

 

Znane udeleženke #EuroVolleyU16W See more details
Mariborčanke državne prvakinje See more details
12. mesto za kadetinje U16 v Pordenone See more details
Gen-I Volley združuje regijo in športe See more details