FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

empeter

calcit I

Luka koper 2.krog

1Bliga 2.krog doma Ljutomer

kranj

Calcit II

 

 

 

Sezona 2019-2020

Dvorana ŠD Lukna, Maribor, gledalcev 1000, sodnika Valentar Bernard, Melavc Tomaž.

Mariborske odbojkarice so v drugi polfinalni tekmi prepričljivo, po le treh nizih (25:23, 25:14, 25:17), slavile nad Calcit Volleyjem ter se tako uvrstile v finale, v katerem se bodo pomerile z novogoriškim Gen-i Volleyem.

Nova KBM Branik: Mlakar 22, Kaučič 4, Dobaj (L), Bračko, Bezsonova 13, Najdič 1, Kočar (C), Kramberger, Sobočan 9, Pintar 7, Blagne (L), Fijok-Lorber. Trener: Bruno Najdič

Calcit Volley: Kotnik 4, P. Marušič 3, Š. Marušič, Mihalinec 5, Pogačar 4, Kostić (C) 7, Janežič (L), Charuk 8, Kaker 3, Zorman 1  Trener: Gregor Rozman

V mariborski “Lukni” je bila na sporedu druga polfinalna tekma med domačo Novo KBM Branik in ekipo Calcit Volley. Prvo tekmo v Kamniku so s 3:2 dobile aktualne državne prvakinje, odbojkarice Branika.

Drugo tekmo so bolje začele domače odbojkarice, ki so po zaključenem napadu Ize Mlakar povedle s 5:3, a so gostje odgovorile s petimi zaporednimi točkami in povedle z 8:5. Odbojkarice Calcita so vodile s tremi točkami razlike vse do končnice (19:16), ko so Mariborčanke po zaslugi začetnih udarcev Anite Sobočan povedle z 20:16 in nato po točkah Mlakarjeve s 23:20. Calcitovke so se sicer uspele približati na 23:24, a je Mlakarjeva poskrbela, da je uvodni niz pripadel Novi KBM Branik, s 25:23.

Drugi niz se je bolje začel za gostujoče odbojkarice, ki so kaznovale vsako napako mariborske vrste in po bloku Katje Mihalinec povedle s 7:4. Kamničanke so vodile že 9:6, ko je na servis prišla Sobočanova in ponovno svoji ekipi pomagala do preobrata, pri čemer sta svoje v bloku dodali še Mlakarjeva in Pintarjeva in bankirke so prišle do šestih točk naskoka (13:9). Domačinke prednosti niso več izpustile iz rok in so jo v nadaljevanju samo še povečevale. Na krilih domačih navijačev, odlične igre v obrambi in razpoložene Ize Mlakar je drugi niz, s 25:14, dobila Nova KBM Branik.

V tretji niz so domačinke krenile silovito in si z odlično igro v bloku priigrale visoko prednost, z 9:2. V nadaljevanju so odbojkarice iz Kamnika sicer uspele zmanjšati zaostanek (18:15), a so gostiteljice še enkrat dokazale, da so bile danes boljši nasprotnik ter v zaključku niza znova dvignile raven igre. Piko na i odlični predstavi je postavila Mlakarjeva in bankirke so slavile tudi v tretjem nizu, s 25:17 ter se tako veselile uvrstitve v finale.

IZJAVA PO TEKMI:

Anita Sobočan, odbojkarica Nove KBM Branika: ”Mislim, da smo danes odigrale najboljšo tekmo v sezoni in hvala bogu je prišla v pravem trenutku. Danes zvečer bomo še veseli, jutri je nov dan in hitro se bo treba pripraviti na finale. V finalu bo potebno zaigrati vsako tekmo agresivno, odločno kot danes in samo tako se lahko nadejamo uspeha.”

 

Calcitu tudi drugi derbi nove sezone See more details
Državno prvenstvo pred vrati   See more details
Slovenke obtičale v osmini finala EP       See more details
Izjemen uspeh reprezentance U16 See more details