FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

empeter

calcit I

Luka koper 2.krog

1Bliga 2.krog doma Ljutomer

kranj

Calcit II

 

 

 

Sezona 2019-2020

Koper - OŠ A.Ukmar Koper, geldalcev, sodnika Srša, Sever

V 8. krogu prvoligaškega tekmovanja za obstanek, so si Ankarančanke z zmago 3:0 (18, 14, 20) proti ekipi Ljutomera, zagotovile prvoligaški status tudi v naslednji tekmovalni sezoni.

Ankaran  Hrvatini: Tozan (L), Krstić 5, Apollonio 1, Pangerc 6, Angelini 1, Medved (L), Pavič 7, Cerovac (kap.) 5, Ćorić 22, Trobec 7, Omerdić, Barut, Trener: Mikša Sebastjan.

Ljutomer: Rosić 1, Makoter (kap.) 6, Petek 7, Vnuk (L), Anželj 7, Nedok, Kosi 3, Rakuša 1; Trener: Tot Andrej.

Pred tekmo so veljale domače igralke za favoritinje, ob tem, da je zmaga prinašala tudi obstanek v prvoligaški druščini. Srečanje so Ankarančanke rutinirano izpeljale po svojih željah in se veselile končne zmage.

Prvi niz je domača ekipa pričela v postavi Angelini, Pavič, Ćorić, Krstić, Trobec, Cerovac in kot prosta igralka Tozan. Do rezultata 9:9 je bila igra enakovredna, z nekaj odličnimi servisi kapetanke Cerovac so nato Ankarančanke povedle 15:10 za mirno nadaljevanje niza. V drugem delu niza je domači trener Mikša v igro poslal mlado podajalko Apollonio in prvič v sezoni napadalko Emino Omerdić, kar pa ni spremenilo poteka igre in domačinke so slavile prvi niz 25:18.

V drugem nizu je pri domačih namesto Angelini pričela Pangerc, ekipa Ljutomera pa je nadaljevala v postavi s pričetka tekme, Rosić, Anželj, Kosi, Makoter, Rakuša, Petek in libero Vnuk. Pričetek niza je zaznamovala rahla poškodba gležnja gostujoče kapetanke Makoter in v igro je vstopila Nedok, kar je tudi morda vplivalo na vodstvo Ankarana 5:1. V nadaljevanju niza so domačinke rutinirano povečevale razliko, tako, da je v nadaljevanju domači trener ponovno v igro poslal podajalko Apollonio in Omerdić. Drugi niz se je zaključil s 25:14 v korist Primork.

Tretji niz je gostujoča ekipa pričela presenetljivo borbeno in do 14. točke sta bila rezultat in tekma izenačena, v nadaljevanju so Ankarančane na servis Pavičeve zbežale na 17:14, kar je bilo, ob še nekaj atraktivnih točkah najučinkovitejše domače igralke, Marine Ćorić, dovolj za zmago s 25:20 v tretjem nizu.

Dva kroga pred koncem lige za obstanek so Ankarančanke zagotovile svojim navijačem, da se bo prvoligaška odbojka gledala v Ankaranu oz. Kopru, kjer se igrajo tekme, tudi v naslednji sezoni.

 

Calcitu tudi drugi derbi nove sezone See more details
Državno prvenstvo pred vrati   See more details
Slovenke obtičale v osmini finala EP       See more details
Izjemen uspeh reprezentance U16 See more details