FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

empeter

calcit I

Luka koper 2.krog

1Bliga 2.krog doma Ljutomer

kranj

Calcit II

 

 

 

Sezona 2019-2020

 Nova Gorica - ŠD Nova Gorica, gledalcev.., sodnika Melavc, Manojlovič

GEN-I Volley: Kovačič 10, T. Blažič (L), Ferlinc, Zbičajnik 3, Perić, Zaplotnik, Lucas, Velikonja Grbac 9, Kolbl, P. Blažič, Lipicer Samec (C) 20, Zampedri (L), Grudina 12, Ščuka 16. Trener: Vasja Lipicer Samec

Nova KBM Branik: Mlakar 32, Dobaj (L), Bračko 12, Bezsonova 21, Najdič 1, Kočar (C), Kramberger, Sobočan, Pintar 12, Blagne (L), Lorber Fijok. Trener: Bruno Najdič

Odbojkarice Gen-i Volleyja so morale na prvi tekmi velikega finala državnega prvenstva priznati premoč Nova KBM Branik. Mariborčanke so bile na gostovanju v Novi Gorici uspešnejše z 2:3 (-23, 15, -10, 23, -18).

V Gorici smo bili danes priča fantastičnemu vzdušju in odbojkarskemu spektaklu v pravem pomenu besede. V prvem nizu sta ekipi izmenjaje osvajali serije točk. Najprej so povedle Mariborčanke, ki so z močnimi servisi Ize Mlakar ušle za 6 točk, a so Goričanke z dobro postavljenim blokom razliko uspele zmanjšati le na točko zaostanka (22:23). Točko za prvo zaključno žogo je z neubranljivim napadom dodala Mlakarjeva, z napako na servisu domačih igralk pa se je niz zaključil v prid Mariborčank, in sicer s 25:23.

Tudi drugi niz se je začel podobno, le da so vodstvo prevzele domače igralke, predvsem po odličnih začetnih udarcih in napadih Tine Lipicer Samec (18:10). Bankirke so se v nadaljevanju sicer uspele nekoliko približati, a več kot 15 točk jim Goričanke vseeno niso prepustile.

Tretji niz so štajerske odbojkarice začele silovito, odlično je začetne udarce izvajala Ela Pintar, predvsem po njeni zaslugi so gostje prišle do vodstva s kar 0:8. Goriške strele so se v igro sicer uspele vrniti (6:11), a je v drugem delu niza sledila še ena serija točk varovank Bruna Najdiča, posledično so slavile prepričljivo, s 25:10. 

V četrtem nizu so bile Goriške strele vselej v rahli prednosti. Povedle so z 10:6, nato vodile že z 18:13. Mariborčanke so na 19. točki ujele priključek in sledila je infarktna končnica. Prvo zaključno žogo je priborila Lana Ščuka, blok Aniti Sobočan pa je pomenil izenačenje v nizih na 2:2.

Peti niz je trajal vse do 20. točke, v izjemno izenačenem in napetem dvoboju so na koncu klonile Goričanke.

Calcitu tudi drugi derbi nove sezone See more details
Državno prvenstvo pred vrati   See more details
Slovenke obtičale v osmini finala EP       See more details
Izjemen uspeh reprezentance U16 See more details