FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

Fotografija osebe Odbojkarica.si.

 OZS je prekinila vsa tekmovanja do 30.03.

Predsedstvo spremlja stanje dnevno. Nova

seja in odločanje predvideno za 25.03.2020.

Fotografija osebe Volley Camp Rogla.

Fotografija osebe OK Triglav Kranj.

CEV:

Fotografija osebe Odbojkarski klub Nova KBM Branik.

MEVZA:

Zmagovalke:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

MVP's:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

 

 

PRVAKINJE 1-liga (17.03.2020):

PRVAKINJE....

Sezona 2019-2020

Savinjska dolina - Šempeter, Žalec, Griže, Braslovče, Prebold

Odbojkarski klub SIP Šempeter v Savinjski dolini, katerega gonilna sila je Sebastijan Cilenšek, je izvedel že 5.mednarodni turnit pokal Savinjske dolčine Šempeter 2019 v kategoriji U13. Enodnevni dogodek se je odbijal v petih krajih: Šempeter v Savinjski dolini, Žalec, Griže, Braslovče in Prebold oz. v kar 7-ih športnih dvoranah, še bolje pa na 14-ih igriščih. Center dogajanja pa je bila telovadnica OŠ Šempeter, od koder se je tudi vse kooordiniralo in kjer so bile tudi zaključne tekme. 

DSC 3157 DSC 3186 DSC 3202

DSC 3220 DSC 3243 DSC 3329

Šempeterski organizatorji so gostili kar 74 ekip in priredili skupaj 151 tekem v samo enem tekmovalnem dnevu. Sama organizacija je v Šempetru bila vedno na visokem nivoju.

Hrvaško odbojko sta zastopala OLIMPIK Zagreb in ŠKURINJE Rijeka. Odbojko iz BOSNE IN HERCEGOVINE pa  BANJA LUKA. Prav ekipa Olimpik Zagreb je bila deležna precej pozornosti predvsem gledalcev in tudi stroke. Ekipa je pokazala  zelo kakovostno odbojko, ki se igra na Hrvaškem ter izjemno discipliniranost in homogenost ekipe.

Slovensko odbojko je zastopalo več kot 40 ženskih ekip, pri čemer je zelo pomembno dejantvo, da je med vodilnimi 8-mimi ekipamai v državnem prvenstvu manjkala le ekipa Nova KBM Branik oz. med  prvimi 15-timi ekipami v državi so manjkale le tri (ob Mariboru le še DOORS Bled in Murania Lendava). Ta izjemen podatek priča tudi o kakovosti turnirja in o igralskem nivoju na turniju. Sodeč po videnem je turnir iz tega vidika zelo napredoval.Velik napredek v nivoju tekmovanja so poudarjali tudi trenerji, ki se na ta turnir vračajo že več let.   

 empeter2empeter7 empeter5

Prav vse tekme so bile odvodene brez zapletov za kar gre v prvi vrsti zahvala sodnikom;  po večini so bili to mladi klubski sodniki. Pomembno vlogo, ne zaradi doseženih rezultatov, temveč zaradi pridobivanja sodniških izkušenj mladih sodnikov, so imeli tudi trenerji, ki so, tako se tudi na takem turnirju spodobi, pomagali mladim sodnikom v težkih situacijah z namigi pri odločitvah in tudi na ta način vzdževali prijetno športno vzdušje. 

Dekleta so s pokazanim še kako močno potrdila slogan, ki ga promovira razvojni oddelek Evropske odbojkarske zvete (CEV Development) v projektu SCHOOL VOLLEYBALL - #PlayVolleyball #GrowWithIt. Predstavniki tega oddelka so obiskali tudi vse lokacije turnirja in se tako tudi sami prepričali, da projekt SCHOOL VOLELYBALL zares živi v Sloveniji.

CEV development ¸DSC 3291 DSC 3336

Med 8 najboljših ekip turnirja se je letos uspelo uvrstiti: Grosuplje 1, Škofja Loka 1, Formis mala, OLIMPIK Zagreb, Prevalje 1, ŽOK Šentvid, Ankaran 1 in Braslovče 1

V tekmi za tretje mesto je ŽOK Šentvid Ljubljana premagal Olimpik iz Zagreba. V finalni tekmi pa so Braslovče 1 premagale ekipo ATK Grosuplje. Gledali smo izjemni zaključni tekmi, v katerih so deklice pokazale zelo dobro odbojkarsko tehniko in veliko izjemno lepih točk, ki so bile tudi nagrajene z bučnimi aplavzi številne publike.

Tekma za 3.mesto:

DSC 3588 DSC 3591 DSC 3594

Finale:

DSC 3596 1DSC 3603 DSC 3614 1

DSC 3645

Sebstjan Cilenšek, predsednik OK SIP Šempeter in organizator: Veseli nas, da se klubi vsako leto vračajo in za nami je najštevilčnejši turnir. Na enodnevnem turnirju je sodelovalo 74.ekip. Lahko smo zadovoljni s prikazano igro vseh ekip. Za vse ekipe je bil pripravljen bogat animacijski program, tako da so se otroci lahko zabavali med čakanjem na tekme. Upamo da so vse ekipe uživale in da se drugo leto ponovno vrnejo. V letu 2020 je cilj da v enem dnevu gostimo v Spodnji Savinjski dolini preko 80.ekip. Zahvaliti se pa moram vsem okoliškim klubom, ki pomagajo pri organizaciji tega velikega projekta. Prav tako pa ne smemo pozabiti na vse sponzorje in prostovoljce iz našega kluba, ter sodnike ki so vedno pripravljeni pomagati. Brez vseh teh ljudi si sigurno ne moram zamisliti tako uspešne izvedbe mednarodnega turnirja...

Ketty Vraler, pomočnica selektorke reprezentance U16, trenerka Calcit Volley:  Mednarodni turnir v Šempetru za Pokal Savinjske doline je res lepa priložnost za naše mlade odbojkarje in odbojkarice. Takih turnirjev bi moralo biti veliko več in to v vseh kategorijah, saj prav na takih tekmah dobivajo naši mladi odbojkarski upi veliko igralnih izkušenj. Všeč mi je predvsem to, da turnir poteka v bolj sproščenem in prijateljskem vzdušju in je v prvi vrsti pomembna igra in ne rezultat, kar se mi zdi, da je v tem času zelo pomembno. Poleg tega se lahko igralke in igralci primerjajo z vrstniki s cele Slovenije.

Na nas trenerje pa je to tudi lepa priložnost, da se s trenerji iz cele Slovenije malce bolj pobližje spoznamo, se povežemo in pogovorimo o kakšnem strokovnem problemu. Letos mi je v posebno čast to, da sem pomočnica selektorice Slovenske ženske reprezentance U-16, in bi rada ob tej priložnosti pohvalila vse trenerje, ki res pridno delajo z mladimi. Prav na tem turnirju se je pokazalo, kako dobre in perspektivne odbojkarje in odbojkarice imamo v Sloveniji! Samo tako naprej!

Janja Selič Jelen, trenerka ekipe Braslovče I: OK Braslovče, smo se kot vsako leto, tudi letos udeležili Mednarodnega turnirja v mali odbojki. Tudi letos z dvema ekipama Mala 1 in Mala 2. Ker nekaterih ekip ne poznamo, nismo imeli nobenih pričakovanj glede uvrtstitve.  Ekipa mala 2 je izpadla v izločilnih tekmah, k jer so jih premagale igralke iz Olimpika Zagreb. Ekipa mala 1 pa je brez težav napredovala do polfinala. V polfinalni tekmi smo se pomerile proti ekipi iz Šentvida. Izkazalo se je, da smo obe ekipi močni in da si vsi želimo finala. Po težki in naporni tekmi so zmagale Braslovčanke z rezultatom 2:1. 

V finalu so se nato dekleta pomerila z dekleti iz Grosuplja. V prvem setu je kazalo, da bodo tekmo brez težav zmagale nasprotnice, saj so se Braslovčanke borile proti utrujenoati, ki jo je prinesel dolg dan. V drugem setu pa so Braslovčanke nadigrale nasprotnice in zmagale. Odločilen je bil tretji set. Kjer pa se je spet pokazala močna želja naših deklet, da dosežejo prvo mesto. Kljub težkim nasprotnicam pa so si naša dekleta priigrala pvro mesto na turnirju.Dolg dan se je zaključil za zmago deklet OK Braslovče, ki se niso predala do konca. Spet pa se je izkazalo, da v klubu dobro delamo z mladimi in smo lahko ponosni na svoje igralke.

Rok Pucelj, trener ekipe ATK Grosuplje: Dne 13. 4. 2019 sta se dve ekipi mlajših deklic iz našega društva, udeležili mednarodnega turnirja v Šempetru. Turnirja smo se udeležili drugič. Da se udeležimo turnirja v Šempetru je predvsem njegova odlična organizacija, prijaznost organizatorjev, ki se resnično potrudijo, da se vsi počutimo prijetno in da nam ta dan ostane  v lepem spominu. Kar pa se nam zdi še posebno pomembno pa je, da na turnirju ni dan poudarek samo športnem delu, ampak je v ospredju tudi druženje ter spoznavanje novih prijateljic in trenerjev iz Slovenije, Hrvaške ter Bosne in Hercegovine.

Obe naši ekipi sta turnir odigrali po pričakovanju. Prva ekipa naših mlajših deklic je osvojila končno 2. mesto, boljša je bila ekipa Braslovč z rezultatom 2:1. Našim deklicam se je v finalu poznala utrujenost, saj so večino tekem do finala zmagale z rezultatom 2:1, zato jim je v odločilnih trenutkih zmanjkalo moči, zmaga Braslovč pa je bila zaslužena.. Tudi naša druga ekipa je igrala dobro in končala turnir v osmini finala.

Ob zaključku turnirja smo bili veseli povabila organizatorjev na 6. mednarodni turnir »Pokal Savinjske doline 2020«, ki je že postal tradicionalen. Hvala za vse in srečamo se spet prihodnje leto.

Tomislav Hrgović, trener ekipe Olimpki Zagreb: Drugu godinu za redom prva selekcija OK Olimpik (Zagreb) sudjelovala je na međunarodnom turniru u maloj odbojci - Pokal Savinjske Doline u Sloveniji. Prošle godine bili smo zadovoljni svime viđenim te smo odlučili nastupiti i ove godine u svrhu skupljanja velikog iskustva s različitim protivnicima koje takav turnir nudi za nas. Po tom pitanju bio sam opet u pravu i unatoč drugačijim pravilima kojima nam se nije jednostavno prilagoditi te zbog kojih u svakom setu gubimo određeni broj poena i ne možemo prikazati stil koji treniramo i igramo cijele sezone pokazali smo da možemo parirati najboljim slovenskim ekipama. Koncept turnira zanimljivo je osmišljen jer se igra u 5 drugačijih dvorana, a najboljih 8 ekipa od ukupno 48 iz jugoistočnog dijela Europe dolaze na završnicu u glavnu dvoranu u Šempeter. Ove godine mi se čini da je bilo nešto manje ekipa iz različitih država, no to ne umanjuje kvalitetu turnira jer konkurencija je bila veoma jaka. Za razliku od prošle godine, gdje smo zapeli na zadnjoj stepenici (1/8 finala) ove godine ispunili smo zadani cilj, a to je ulazak među 8 najboljih. Do tad cijela organizacija bila je besprijekorna, organizatori su osigurali lijepe poklone za igračice, isto tako konstantno su nudili nešto od hrane i napitaka za osvježiti se, a što je najbitnije sve se odvijalo prema unaprijed postavljenom rasporedu i satnici uz visoku ljubaznost svih. Na žalost na završnici turnira nije bilo tako i tu sigurno domaćini moraju naći neko rješenje (ne znam kako je bilo prošle godine) jer naša ekipa imala je pauzu između 1/8 i 1/4 finala od 4 sata gdje smo se zagrijavali i hladili 5 puta i bili konstantno iz nekog meni nepoznatog razloga odgođeni. Na kraju je došlo do toga da su neke ekipe ubačene u raspored našeg odigravanja (da li namjerno ili ne, nebitno) koji je i ovako već kasnio. Ispalo je da je to išlo na ruku domaćim ekipama kojih je bilo 7 među 8 najboljih, jer smo jedina ekipa koja je igrala 3 utakmice jednu za drugom bez pauze (1/4 finale,1/2 finale, za medalje) nakon onakve pauze, umora koji je bio prisutan kod svih. Na kraju se dogodilo da je po mom skromnom mišljenju svih 8 ekipa moglo biti i 1. i 8. jer su sve 1/4 finalne, 1/2 finalne te utakmice za 1. i 3. mjesto išle su u 3 napeta seta i odlazile na stranu jedne ekipe za 2-3 poena. Mislim da kad tako sitnice odlučuju da nikako organizacijski ne može biti dobro da se dogodi gore navedeno, a kamoli da se u vrijeme najavljene finalne utakmice - 18:30 h tek u 19:15 h počela igrati naša četvrtfinalna (borbu za medalju počeli smo u 21:15 h). Na kraju, osvojili smo 4. mjesto koje nas je i emotivno i fizički iscrpilo, a prostora za regeneraciju nismo imali. Ljubaznost domaćina i u kasnim večernjim satima bila je na nivou gdje smo nagrađeni i lijepim peharom za "drvenu" medalju što je još jedan lijepi znak pažnje .Ukoliko dobijemo poziv i za iduću sezonu nadam se da ćemo se kao klub odazvati jer ovaj turnir nam omogućuje u jednom danu  igranje više kvalitetnih utakmica nego ih često u ovoj kategoriji imamo u cijeloj sezoni u Zagrebu. Isto tako se nadam da ćemo u skorijoj budućnosti biti u stanju organizirati nešto slično te uzvratiti poziv našim susjedima. Nadam se da smo svojim ponašanjem i igrom lijepo prezentirali klupski rad te hrvatsku odbojku.“

Konec prvenstva...CALCITOVKE prvakinje See more details
V Šempeter bo nov velik športni dogodek See more details
Calcitu tretji naslov v srednjeevropski ligi See more details