FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

empeter

calcit I

Luka koper 2.krog

1Bliga 2.krog doma Ljutomer

kranj

Calcit II

 

 

 

Sezona 2019-2020

 Dvorana Lukna, gledalcev 12000, sodnika: Jovanovič (Ljubljana) in Perčič (Kamnik).

Mariborske odbojkarice so v drugi finalni tekmi državnega prvenstva brez izgubljenega niza premagale tekmice iz Nove Gorice in so od osvojitve novega naslova slovenskih prvakinj oddaljene le še zmago.

Nova KBM Branik: Mlakar 18, Dobaj, Bračko 2, Bezsonova 16, Najdič 2, Kočar, Kramberger, Sobočan 10, Pintar 8, Blagne, Lorber Fijok.

Gen-i Volley: Kovačić 2, T. Blažič, Ferlinc 3, Zbičajnik, Zaplotnik Velikonja Grbac 3, Kolbl, P. Blažič, Lipicer Samec 6, Zampedri, Grudina 5, Ščuka 9. 

Odbojkarice Nove KBM Branika so na drugi finalni tekmi državnega prvenstva proti novogoriški ekipi Gen-i Volley še drugič dokazale, da so sklepne obračune pričakale odlično pripravljene. Potem, ko so v prvi tekmi v Novi Gorici tekmice premagale s 3:2, so bile tokrat boljše kar s 3:0 (25:13, 25:23, 25:10). Tretja tekma bo v petek v Novi Gorici, za naslov prvakinj bo treba zmagati trikrat.

Mariborčanke so tekmo začel silovito, na začetne udarce Anite Sobočan so povedle 4:0 in trener gostij Vasja Lipicer Samec je vzel pol minute odmora. Po še eni točki gostiteljic so prvo dosegle tudi gostje, toda zahupane mariborske lokomotive ni bilo mogoče zaustaviti. Bankirke so igrale izjemno, osvajale točke za točko, povedle 17:9 in v velikem slogu osvojile niz.

Z neugodnimi začetnimi udarci, zanesljivo igro v polju, čvrstim blokom in dobro izpeljanimi  napadi so Iza Mlakar, Sara Najdič, Anastazija Bezsonova, Ela Pintar, Anita Sobočan, Brina Bračko in prosta igralka Nika Blagne lomile odpor tekmic. Mlakarjeva in Bezsonova sta bili v napadu domala neustavljivi. Toda trdožive Primorke se niso dale. Pred končnico so se Štajerkam približale na dve točki (21:19), pri 22:20 pa je izkušena Tina Lipicer Samec z dvema točkama rezultat izenačila. Pri 23:23 pa je dve zaporedni točki za mariborsko vrsto za zmago v nizu dosegla Bezsonova. Gledalci, ki so od prve minute tekme bučno navijali za mariborsko ekipo, so tudi v tretjem nizu glasno pozdravili vsak dobro potezo bankir. Te so se jim oddolžile z odlično igro v uvodnih minutah, saj so, podobno kot v prvem nizu, na začetne udarce Sobočanove povedle 5:0. Gostje so imele veliko težav s sprejemom, posledično pa tudi z igro v polju. Mariborčanke so iz minute v minuto stopnjevale ritem igre, sredi niza povedle 15:5, pred končnico pa 19:7. Tekmice so bile nemočne, njihova vnema za igro je splahnela, bile so brezvoljne in komaj so čakale, da se tekma konča. In se tudi je pri 25:10.

"Verjel sem v zmago, vendar ne tako gladko. Dekleta so prikazala zelo dobro odbojko, v končnici drugega niza je v njihovi igri malo zaškripalo, toda v tretjem so spet pokazala pravi obraz," je bil zadovoljen trener Branika Bruno Najdič. "Mariborčanke so igrale odlično, pri nas je šepal sprejem in če tega ni, tudi igre ni. Tretja tekma bo pri nas, toda če ne bomo igrali boljše, se ne moremo nadejati uspeha," je povedal trener GEN-I Vasja Lipicer Samec.

Calcitu tudi drugi derbi nove sezone See more details
Državno prvenstvo pred vrati   See more details
Slovenke obtičale v osmini finala EP       See more details
Izjemen uspeh reprezentance U16 See more details