FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

Fotografija osebe Odbojkarica.si.

 OZS je prekinila vsa tekmovanja do 30.03.

Predsedstvo spremlja stanje dnevno. Nova

seja in odločanje predvideno za 25.03.2020.

Fotografija osebe Volley Camp Rogla.

Fotografija osebe OK Triglav Kranj.

CEV:

Fotografija osebe Odbojkarski klub Nova KBM Branik.

MEVZA:

Zmagovalke:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

MVP's:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

 

 

PRVAKINJE 1-liga (17.03.2020):

PRVAKINJE....

Sezona 2019-2020

 Šempeter v Savinjski dolini – Dvorana OŠ Šempeter, gledalcev 200, sodnika: Seifried, Tovornik (oba Maribor)

Odbojkarice Calcit Volleyja so tudi na drugi tekmi za tretje mesto v 1A. DOL za ženske zabeležile zmago. Po minimalni zmagi na prvi tekmi pred svojimi navijači, so na drugi v Šempetru v Savinjski dolini domači SIP Šempeter premagale s 3:0 (21, 20, 15). Kamničanke, ki so aktualne slovenske pokalne zmagovalke, so tako prvenstvo končale na tretjem mestu. 

SIP Šempeter: Rituper, Ma. Božič, Mo. Božič 4, Banko (L), Praunseis 5, Podbregar, Forštnarič 3, Žnidar 8, Vrhovnik 9, Lekše 3, Lakovšek 8. Trener: Beno Božič.

Calcit Volley: Kotnik 4, Po. Marušič 2, Š. Marušič 1, Mihalinec 7, Kostić 13, Janežič (L), Charuk 15, Kaker 17, Zorman. Trener: Gregor Rozman.

Kamniške odbojkarice, ki so se po desetih letih spet borile za tretje mesto, vmes so bile trikrat prve in šestkrat druge, so bile na prvi tekmi proti Šempetrankam že v izgubljenem položaju, saj so zaostajale za dva niza in 20:23 v tretjem. Toda po neverjetnem preobratu, ko so dosegle pet zaporednih točk, so v četrtem in petem nizu le zaigrale bolje in prišle do pomembne zmage. V gosteh teh težav niso imele, v prvih dveh nizih je bila igra še izenačena, v tretjem pa so prevladovale Kamničanke, ki so tekmo končale s 13 bloki, domačinke le z enim, ob tem pa so bile boljše tako na sprejemu kot v napadu.

Že prvi niz so bolje začele odbojkarice Calcita, ko so s štirimi zaporednimi točkami Lucy Charuk, zadnjo je dosegla z asom, povedle z 8:3. Po polminutnem odmoru Bena Božiča so domačinke zaigrale veliko bolje ter po zaslugi Petre Vrhovnik izid na trinajsti točki izenačile z asom Nine Praunseis pa povedle s 14:13. Vendar je bilo njihovo veselje kratkotrajno, kajti Olivera Kostić je svojo ekipo spet popeljala do vodstva (17:16), vse dvome o zmagovalkah uvodnega niza pa je z asom končala Katja Mihalinec.

Z asom Mojce Božič so Šempetranke na začetku drugega niza Kamničankam pobegnile za tri točke (4:1), a je Kostićeva z asom izid na peti točki izenačila. Do osemnajste točke sta se ekipi menjavali v vodstvu, pred vstopom v končnico niza pa je bila Tina Kaker s tremi zaporednimi točkami zaslužna za kamniško vodstvo z 22:19. Kakerjeva je poskrbela tudi za štiri zaključne žoge za vodstvo z 2:0 v nizih, že prvo je z blokom izkoristila Kostićeva.

V tretjem nizu so gostje z blokom Charukove domačinkam pobegnile za štiri točke (5:1), vodile pa so tudi z 8:3. Ko so se jim Šempetranke približale na dve točki zaostanka (7:9), je dišalo po preobratu, vendar sta Kakerjeva in Kostićeva poskrbeli za varnih plus pet (12:7). Niz, s tem pa tudi tekma, je bila odločena po že petem bloku Kakerjeve (20:13), zadnji dve točki za kamniško ekipo v letošnji sezoni pa je prispevala Polona Marušič.

Konec prvenstva...CALCITOVKE prvakinje See more details
V Šempeter bo nov velik športni dogodek See more details
Calcitu tretji naslov v srednjeevropski ligi See more details