FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

Fotografija osebe Odbojkarica.si.

 OZS je prekinila vsa tekmovanja do 30.03.

Predsedstvo spremlja stanje dnevno. Nova

seja in odločanje predvideno za 25.03.2020.

Fotografija osebe Volley Camp Rogla.

Fotografija osebe OK Triglav Kranj.

CEV:

Fotografija osebe Odbojkarski klub Nova KBM Branik.

MEVZA:

Zmagovalke:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

MVP's:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

 

 

PRVAKINJE 1-liga (17.03.2020):

PRVAKINJE....

Sezona 2019-2020

Dvorana ŠIC Ljutomer, gledalcev 150,  sodnika: Franc Mesarič, Smiljan Groznik.

V 10. krogu zelene skupine 1. A DOL za ženske sta se srečali ekipi ŽOK Ljutomer in ŽOK Roto Kema Puconci. Z 1:3 (17:25, 25:17, 16:25, 19:25) so bile uspešnejše gostje iz Puconcev.

ŽOK Ljutomer: Lea Belec, Barbara Petek 8 ,  Nika Kosi 9, Lisa Rosić 2, Sara Kutnjak 8,  Kaja Makoter 8 , Ana Nedok, Nataša Anželj 8, Tjaša Rakuša, Hana Hochstatter, Maša Vnuk. Trener: Andrej Tot

Roto Kema Puconci: Svetanič Nuša, Vinkovič Dona 4 , Škraban Iva 19, Kerbler Kristina 2, Oletič Diana 13 , Vilfan Ana 7, Pintarič Adela 7, Šadl Tasia, Oletič Michelle 2, Gjergjek Tina. Trener: Tin Vrabl

V zadnjem krogu zelene skupine 1A. DOL za ženske sta se v Ljutomeru pred številnimi gledalci pomerili pomurski ekipi, ki sta že pred koncem zadnjega kroga izgubili možnost za obstanek v elitni ligi. Za Ljutomerčanke pričakovano, medtem ko se gostje iz Puconcev od prvoligaške konkurence poslavljajo po več letih konstantnega nastopanja v najvišji državni ligi. Tako bosta obe ekipi v naslednji tekmovalni sezoni iskali nove izzive v 1.B ligi.

Otvoritev tekme je pripadla gostjam, domačinke pa so takoj izenačile po uspešnem napadu Kaje Makoter. V nadaljevanju sta obe ekipi dosegali točko za točki, bili pri rezultatu 3:3 izenačeni, ko so pobudo prevzele gostje ter povedle kar s 3:8. Po odmoru, ki ga je zahteval domači trener Tot, so Ljutomerčanke dosegle še šesto točko, kar pa ni spremenilo razmerja moči na igrišču, saj so gostje, tudi po zaslugi napak domačink na servisu, povedle s 7:13 in nato po napadih Ive Škraban še z 8:16. Slednja je bila nato zaslužna še za vodstvo gostij z 10:18. Domačinke so svoje vrste strnile šele pri rezultatu 11:20, ko so dosegle tri zaporedne točke ter rezultat znižale na 14:20. Po odličnem napadu Tjaše Anželj še na 16:21. To pa je bilo premalo, saj so bile Pucončanke še naprej boljše nasprotnice ter set zanesljivo dobile z rezultatom 17:25.   

Tudi drugi set so boljše pričele gostje, ki so povedle z 0:3, in šele nato so domačinke po zaslugi Nataše Anželj dosegle svojo prvo točko. Ta točka je dal polet Ljutomerčankam, ki so po borbeni igri vseh igralk povedle s 6:4. Žal pa so v nadaljevanju tekme spet naredile nekaj lastnih  napak, kar je pomenilo izenačenje na 6:6 in nato, po enakovredni igri na obeh straneh, še na 8:8. V nadaljevanju smo gledali dokaj raztrgano igro na obeh straneh, kjer je bilo preveč neizsiljenih napak v igri obeh ekip. Po dveh odličnih napadih Anžljeve in napaki gostujoče ekipe je bil rezultat 16:13, ko je trener Vrabl vzel odmor, da dodatno motivira svojo ekipo. To mu nekako ni uspelo, saj so Ljutomerčanke po zavzeti igri povedle kar z 19:13 in nato po asu Nike Kosi in bloku Barbare Petek s 23:16. To pa je bilo dovolj, da so se na koncu veselile zmage z rezultatom 25:17.

Uvod v tretji set je pripadal gostjam, ki so povedle z 0:3 in šele nato so domačinke dosegle svoje tri točke ter izenačile na 3:3.  Zatem pa so v igri bile boljše gostje, ki so dosegale točko za točko ter povedle s 5:10, ko je trener Tot zahteval odmor. Ta neke koristi za domačo ekipo ni imel, saj so gostje še naprej držale varno razliko v točkah ter povedle z 9:15 ter po napadu Oletič Diane še z 10:17. Ta točkovna razlika je bila za gostje dovolj, da so kljub poizkusom domačink, da obrnejo tok igre, set zanesljivo peljale do zaključka. Še posebej, ker se je v igro Ljutomerčank spet prikradlo preveč lastnih napak, da bi bile v tem setu enakovredne tekmice. Kljub nekaj točkam, ki so jih domačinke dosegle proti koncu seta ter rezultat znižale na 16:22, je gostujoča ekipa zmagala z veliko razliko, in sicer z 16:25.      

Četrti set so boljše pričele Ljutomerčanke, ampak le do rezultata 3:0, saj so gostje hitro izenačile ter po treh napakah domačink povedle kar s 3:7 in 5:8. Po raztrgani igri na obeh straneh in napakah, predvsem na domači strani, so gostje po odličnih začetnih udarcih Oletič Diane povedle z 7:12 in nato še z 9:13. Po treh zaporednih točkah domačink je bil rezultat 12:13 in nato, po doseženih točkah gostij, 13:16. Do konca seta sta ekipi izmenično dosegali točko za točko, prednost dveh ali treh točk pa so, tudi zaradi lastnih napak domačink, ohranjale gostje, ki so ta set dobile z rezultatom 19:25 ter zasluženo slavile.       

Andrej Tot, trener  ŽOK Ljutomer: "Naša ekipa se je tudi na zadnji tekmi, ki smo jo odigrali v prvi državni ligi, borila po svojih najboljših močeh.  Realnost je pač kruta in puncam lahko le čestitam za vse trud, ki so ga prikazovale skozi vse leto ter se res izjemno trudile za naš klub. Res iskrena hvala. Gostujoči ekipi pa seveda čestitke za današnjo zasluženo zmago. Upam, da bo ekipa ostala v isti sestavi ter ob kaki kadrovski dopolnitvi uspešno igrala v 1.B ligi v naslednji sezoni. Moja zahvala pa gre tudi vsem članom upravnega odbora, vsem drugim aktivnim članom kluba ter seveda sponzorjem kluba ter staršem. Vsi so zaslužni, da klub deluje kot deluje. Uspešno in z vizijo."

 

Konec prvenstva...CALCITOVKE prvakinje See more details
V Šempeter bo nov velik športni dogodek See more details
Calcitu tretji naslov v srednjeevropski ligi See more details