FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

Fotografija osebe Odbojkarica.si.

 OZS je prekinila vsa tekmovanja do 30.03.

Predsedstvo spremlja stanje dnevno. Nova

seja in odločanje predvideno za 25.03.2020.

Fotografija osebe Volley Camp Rogla.

Fotografija osebe OK Triglav Kranj.

CEV:

Fotografija osebe Odbojkarski klub Nova KBM Branik.

MEVZA:

Zmagovalke:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

MVP's:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

 

 

PRVAKINJE 1-liga (17.03.2020):

PRVAKINJE....

Sezona 2019-2020

Zreče - ŠD Zreče, gledalcev 150, sodnika: Atanasov, Kern

V zadnjem, 10. krogu, zelene skupine 1A. DOL sta se v športni dvorani Zreče pomerili domača ekipa Swatycomet Zreče in gostje iz Kamnika. Swatycometove iskrice so na krilih lepega števila navijačev uspele in sezono zaključile z zmago 3:1 (21:25, 25:16, 25:18, 25:22).

Swatycomet Zreče: 2-Tjaša Škerlj Rifelj, 3-Klaudija Klančnik, 4-Adela Škoflek (L2), 5-Teja Kogej, 10-Pec Neža (K), 11-Daša Lajhar, 13-Eva Skerbinek, 14-Špela Majcen, 15-Nika Vovk, 16-Neli Goršek, 17-Ana Žigon, 18-Janja Jkob (L2). Trener: Boris Klokočovnik, pomočnik: Mtija Bremec.

Calcit Volley II: 1-Zala Krašovec, 2-Zala Špoljarič (K), 3-Tina Topič, 4-Anja Šema (L1), 5-Špela Lužovec, 6-Živa Javornik, 7-Nives Juhart, 9-Tara Gojak, 10-Lara Bošeska, 11-Lana Žužek, 12-Eva Zatković, 14-Sara Sitar, 15-Manja Jerala, 17-Atena Gojak (L2). Trener: Franci Obolnar, pomočnika: Tjaša Gadža, Aljoša Jerala.

Gostje iz Kamnika so v minulem krogu izgubile doma, na tesno, z ekipo Ankaran Hrvatini in s tem zdrsnile na 3. mesto v zeleni skupini. Swatycometove iskrice pa so presenetile v Puconcih in prišle domov v Zreče z novo zmago 3:1. Kamničanke so napovedovale zmago v Zrečan in hkrati navijajo za Ankaran-Hrvatini, da premagajo doma ATK Grosuplje. Naše iskrice pa obljubljajo še eno močno tekmo in čvrst upor na papirju boljšemu in izkušenejšemu nasprotniku. 

Uvod v tekmo je pripadal gostjma, ki so povedle z 0:2. Domačinke so po izenačenju naprej povedle s 4:2 in nato še 8:3, kjer pa je reagiral gostijoči trener Franco Obolner. Po odmoru je sledila serija petih točka Kamnika in izenačenej na 9:9. Swatycometove iskrice vnovič povedejo, tokrat 14:10 in zopet so se Calcitovke zbrale ob klopi pri trenerju. Sledilo je obdobje , kjer so gostje odigrale bolje in povedle 17:18. Domači trener opravi dvojno menjavo in po naslednji točki Calcita vzame še svoj prvi odmor. Kamničanke niso popustile v končnici. Niz so zaključile na 21:25.

V naslednjem nizu gledano zelo izenačen uvod, kjer si nobena ekipa ni priigrala občutne prednosti. Pri rezultatu 10:7, ko so si domačinke priigrale prvo večjo prednost, je reagiral gostujoči trener Obolnar. Po rezultati 12;10 je sledila serija domačih štirih točk in po naslednjem gostujočem odmoru še ena dmača serija, ki je pomenila vodstvo 19:11, kjer je gostujoči trener opravil prvo menjavo. Dve zaporedni gostijoči točki sta bili vzrok za prvi domači odmor. Še naslednji dve, 19:15, pa sta bili vzrok za še drugi odmor na zahtevo Klokočovnik Borisa. Po odmoru so domačinke odigrale en dober niz in dosegle nove 4 točke ter si zagotovile miren zaključek niza. 25:16 je bilo na semaforju, ko se je zaključil drugi niz.

Začetek tretjega niza je bil podoben drugemu, izenačenje do 6:6 mini serija Swatycometovih iskric in vodstvo 9:6 ter odmor za gostje iz Kamnika. Gostje uspejo izenačiti in tudi pobvesti  z 10:11. Z dobro igro v obrambi so uspele Swatycometove iskrice najprej izenačiti  in nato povesti 13:11. Sledile so domače minute, kjer se je bolj iskrilo na parketu nasprotnic. Domačinke povedejo 17:13 in gostujoči trener vzame svoj drug odmor. Po vodstvu 19:13 so gostje menjale, a so po naslednji domači točki to menjavo tudi takoj zaključile in v igro vrnile Zalo Spoljarič. Gostjam uspejo dve novi točki, ki pa jih je prekinil domači trener s svojim prvim odmorom pri 21:15. Z odločno in dobro igro v bloku so domačinke zaključile niz na 25:18. 

Z veliko ligaško točko so dekleta vstopila v četrti niz. Enakovrednost nasprotnic se je pokazala tudi v tem nizu, saj smo gledali izenačeno igro vse do rezultata 10:10, kjer so nato uspele domačinke narediti prvo minimalno vodstvo na 12:10. Takoj je sledila reakcija gostujoče klopi s prvim odmorom. Sledila sta dva uspešna gostujoča napada in domača napaka ter izenačenje na 13:13. Domačinke so zopet odigrale dobro v obrambi na mreži, blokirale Kamničanke in povedle z 18:15. Pri 20:16 je gostujoči trener poklical svoje varovanke še drugič do klopi, da bi prekinil serijo iskrenja na svojem parketu. Gostje so uspele znižati na 22:20, kjer pa je reagiral domači trener Boris Klokočovnik. Po odmoru smo videli po točko na vsaki strani in nato še točko gostij za popolno priključitev na 23:22. Po napaki Calcitovn na začetnem udarciu so za zaključno žogo domačinke dobro sertivirale in nato enkrat več uspešno blokirale napad Calcita. Ob 25:22 se je pričelo veselje v športni dvorani Zreče.  

Izjavi po tekmi:

Boris Klokočovnik, trener Swatycomet Zreče: Veseli smo zadnje zmage, vsekakor proti ekipi Kamnika. So zelo dobre serverke, zato smo imeli tudi posledično kar nekaj težav na sprejemu. Smo pa v določenih delih nizov tudi mi dobro odservirali in dobili nekaj točk prednosti in smo to razliko držali do konca ter izkoristili protinapade. Dobro smo odigrali v obrabi in nato še boljše v bloku. To pa je na koncu pomenilo zmago 3:1 za domačo ekipo.

Franci Obolnar, trener Calcit Volley II
:"Kakor ste videl imamo veliko problemov. Borimo se bolj sami s sabo in svojim napakam, kot pa z naprotnikom. Pač to je naša trenutna forma. Stanje ekipe v tem trenutku je pač realno starnje na igriču, na žalost. Prvi del prvensta je bil vredu, v drugem delu so nas malo razrečile poškodbe in to se sedaj vleče skozi. Res pa je, da to tudi ni edini razlog za naše slabše igre". 

 

Konec prvenstva...CALCITOVKE prvakinje See more details
V Šempeter bo nov velik športni dogodek See more details
Calcitu tretji naslov v srednjeevropski ligi See more details