FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

DL-Razporedi 2018/19

Zreče - ŠD Zreče, gledalcev 150, sodnika: Atanasov, Kern

V zadnjem, 10. krogu, zelene skupine 1A. DOL sta se v športni dvorani Zreče pomerili domača ekipa Swatycomet Zreče in gostje iz Kamnika. Swatycometove iskrice so na krilih lepega števila navijačev uspele in sezono zaključile z zmago 3:1 (21:25, 25:16, 25:18, 25:22).

Swatycomet Zreče: 2-Tjaša Škerlj Rifelj, 3-Klaudija Klančnik, 4-Adela Škoflek (L2), 5-Teja Kogej, 10-Pec Neža (K), 11-Daša Lajhar, 13-Eva Skerbinek, 14-Špela Majcen, 15-Nika Vovk, 16-Neli Goršek, 17-Ana Žigon, 18-Janja Jkob (L2). Trener: Boris Klokočovnik, pomočnik: Mtija Bremec.

Calcit Volley II: 1-Zala Krašovec, 2-Zala Špoljarič (K), 3-Tina Topič, 4-Anja Šema (L1), 5-Špela Lužovec, 6-Živa Javornik, 7-Nives Juhart, 9-Tara Gojak, 10-Lara Bošeska, 11-Lana Žužek, 12-Eva Zatković, 14-Sara Sitar, 15-Manja Jerala, 17-Atena Gojak (L2). Trener: Franci Obolnar, pomočnika: Tjaša Gadža, Aljoša Jerala.

Gostje iz Kamnika so v minulem krogu izgubile doma, na tesno, z ekipo Ankaran Hrvatini in s tem zdrsnile na 3. mesto v zeleni skupini. Swatycometove iskrice pa so presenetile v Puconcih in prišle domov v Zreče z novo zmago 3:1. Kamničanke so napovedovale zmago v Zrečan in hkrati navijajo za Ankaran-Hrvatini, da premagajo doma ATK Grosuplje. Naše iskrice pa obljubljajo še eno močno tekmo in čvrst upor na papirju boljšemu in izkušenejšemu nasprotniku. 

Uvod v tekmo je pripadal gostjma, ki so povedle z 0:2. Domačinke so po izenačenju naprej povedle s 4:2 in nato še 8:3, kjer pa je reagiral gostijoči trener Franco Obolner. Po odmoru je sledila serija petih točka Kamnika in izenačenej na 9:9. Swatycometove iskrice vnovič povedejo, tokrat 14:10 in zopet so se Calcitovke zbrale ob klopi pri trenerju. Sledilo je obdobje , kjer so gostje odigrale bolje in povedle 17:18. Domači trener opravi dvojno menjavo in po naslednji točki Calcita vzame še svoj prvi odmor. Kamničanke niso popustile v končnici. Niz so zaključile na 21:25.

V naslednjem nizu gledano zelo izenačen uvod, kjer si nobena ekipa ni priigrala občutne prednosti. Pri rezultatu 10:7, ko so si domačinke priigrale prvo večjo prednost, je reagiral gostujoči trener Obolnar. Po rezultati 12;10 je sledila serija domačih štirih točk in po naslednjem gostujočem odmoru še ena dmača serija, ki je pomenila vodstvo 19:11, kjer je gostujoči trener opravil prvo menjavo. Dve zaporedni gostijoči točki sta bili vzrok za prvi domači odmor. Še naslednji dve, 19:15, pa sta bili vzrok za še drugi odmor na zahtevo Klokočovnik Borisa. Po odmoru so domačinke odigrale en dober niz in dosegle nove 4 točke ter si zagotovile miren zaključek niza. 25:16 je bilo na semaforju, ko se je zaključil drugi niz.

Začetek tretjega niza je bil podoben drugemu, izenačenje do 6:6 mini serija Swatycometovih iskric in vodstvo 9:6 ter odmor za gostje iz Kamnika. Gostje uspejo izenačiti in tudi pobvesti  z 10:11. Z dobro igro v obrambi so uspele Swatycometove iskrice najprej izenačiti  in nato povesti 13:11. Sledile so domače minute, kjer se je bolj iskrilo na parketu nasprotnic. Domačinke povedejo 17:13 in gostujoči trener vzame svoj drug odmor. Po vodstvu 19:13 so gostje menjale, a so po naslednji domači točki to menjavo tudi takoj zaključile in v igro vrnile Zalo Spoljarič. Gostjam uspejo dve novi točki, ki pa jih je prekinil domači trener s svojim prvim odmorom pri 21:15. Z odločno in dobro igro v bloku so domačinke zaključile niz na 25:18. 

Z veliko ligaško točko so dekleta vstopila v četrti niz. Enakovrednost nasprotnic se je pokazala tudi v tem nizu, saj smo gledali izenačeno igro vse do rezultata 10:10, kjer so nato uspele domačinke narediti prvo minimalno vodstvo na 12:10. Takoj je sledila reakcija gostujoče klopi s prvim odmorom. Sledila sta dva uspešna gostujoča napada in domača napaka ter izenačenje na 13:13. Domačinke so zopet odigrale dobro v obrambi na mreži, blokirale Kamničanke in povedle z 18:15. Pri 20:16 je gostujoči trener poklical svoje varovanke še drugič do klopi, da bi prekinil serijo iskrenja na svojem parketu. Gostje so uspele znižati na 22:20, kjer pa je reagiral domači trener Boris Klokočovnik. Po odmoru smo videli po točko na vsaki strani in nato še točko gostij za popolno priključitev na 23:22. Po napaki Calcitovn na začetnem udarciu so za zaključno žogo domačinke dobro sertivirale in nato enkrat več uspešno blokirale napad Calcita. Ob 25:22 se je pričelo veselje v športni dvorani Zreče.  

Izjavi po tekmi:

Boris Klokočovnik, trener Swatycomet Zreče: Veseli smo zadnje zmage, vsekakor proti ekipi Kamnika. So zelo dobre serverke, zato smo imeli tudi posledično kar nekaj težav na sprejemu. Smo pa v določenih delih nizov tudi mi dobro odservirali in dobili nekaj točk prednosti in smo to razliko držali do konca ter izkoristili protinapade. Dobro smo odigrali v obrabi in nato še boljše v bloku. To pa je na koncu pomenilo zmago 3:1 za domačo ekipo.

Franci Obolnar, trener Calcit Volley II
:"Kakor ste videl imamo veliko problemov. Borimo se bolj sami s sabo in svojim napakam, kot pa z naprotnikom. Pač to je naša trenutna forma. Stanje ekipe v tem trenutku je pač realno starnje na igriču, na žalost. Prvi del prvensta je bil vredu, v drugem delu so nas malo razrečile poškodbe in to se sedaj vleče skozi. Res pa je, da to tudi ni edini razlog za naše slabše igre". 

 

Znane udeleženke #EuroVolleyU16W See more details
Mariborčanke državne prvakinje See more details
12. mesto za kadetinje U16 v Pordenone See more details
Gen-I Volley združuje regijo in športe See more details