FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

Fotografija osebe Odbojkarica.si.

 OZS je prekinila vsa tekmovanja do 30.03.

Predsedstvo spremlja stanje dnevno. Nova

seja in odločanje predvideno za 25.03.2020.

Fotografija osebe Volley Camp Rogla.

Fotografija osebe OK Triglav Kranj.

CEV:

Fotografija osebe Odbojkarski klub Nova KBM Branik.

MEVZA:

Zmagovalke:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

MVP's:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

 

 

PRVAKINJE 1-liga (17.03.2020):

PRVAKINJE....

Sezona 2019-2020

 Pordenone - 8 športnih dvoran, 32 ekip, 3 kontinenti

Izjemno kakovosten turnir v Pordenone, ki se odvija pod imenom Cornacchia World Cup, je letos gostil kar 64 ekip (32 ženskih in 32 moških) do starosti 19 let. 

Letos je bila že 37. izvedba močnega mednarodnega turnija Cornacchia World Cup v Pordenone in okolici. Na ženskem delu turnirja je sodelovalo kar 32 ekip, ki ptihajajo iz treh kontinentov. Med udeleženci je kar nekaj državnih reprezentanc različnih letnikov: Švedska, Latvija, Hrvaška, Velika Britanija, Italija, Japonska in Slovenija (U16). Sicer pa so klubi prihajajo tudi iz: Portugalske, Francije, ZDA, Nemčije, Belgije, Romunije, Slovaške, Danske in Poljske. Tekme ženskega dela turnirja, bilo jih je kar 96, so se odigrale v 8-ih športnih dvoranah: Palestra Azzano di Fagnigola, Palestra di Tamai, Palasport Brugnera, Palasport di Vallenoncello, Palasport di Pianzano, Palasport Villotta a Chions, Palestra di Cordovado, Palestra Ferruccio Cornacchia a Porcia in Palestra Ex Fiera Pordenone. 

Strokovni štab Slovenske ženske kadetske reprezentance U16 (Živa Cof, Ketty Vraber, Andej Flajs) je v Italijo odpeljal naslednje reprezentantke: Naja Šalamun, Julija Grubišič Čabo, Neja Čižman, Anja Vovk, Brina Kodrun, Ula Gorjup, Taja Gradišnik Klanjšek, Isa Ramič, Žana Ivana Halužan Sagadin, Urška Cikač, Nina Svetina, Selena Leban, Neža Bednjanič.

 

Naše mlade reprezentatntke so v prvem tekmovalenm dnevu imele pred sabo kar 3 tekme:

Slovenia - Progresso 0-2 (18-25/21-25)

Ostrada - Slovenia 0-2 (17-25/23-25)

Slovenia - Cordenons 2-0 (25-16/25-16)

   

 Z dvema zmagama so se uvrstila z zgornji del tekmovanja v nadaljevanju. V drugem tekmovalnem dnevu je naša dekleta čakala najprej tekma z ekipo ŠŠK Bilikova Slovaška, ekipo, ki je v prvem dnevu prepričljivo zmago v svoji predtekmovalni skupini. Naša dekleta so igrala precej bolje, kot na tekmah prvega tekmovalnega dne, a Slovenija ni uspela presenetiti Slovakinj, ki so slavile s 3-1 (25-19/25-19/24-26/25-23). Popoldanska tekma pa je odločala o nadaljevanju dvobojev na turnirju. Slovenke so se pomerila z ekipo Volley Mareno. Izjemno izenačena tekma na trenutke, ki je prinesla zmagovalca šele po odigranem petem nizu. Tokrat je zmagala Slovenija s 3:2, a šele po tem, ko so dekleta uspela v svojo korist zaključiti 5 niz.

 

 

Velikonočno ponedeljek, tretji tekmovalni dan, pa je pred dekleti bila le še tekma proti reprezentanci Hrvaške U18 in nato vračanje nazaj v Slovenijao. Tekma s Hrvaško reprezentanco 2002, ki je bila v povprečju starejša za dve leti se je pričela z slabe pol ure zamika, zaradi podaljšane predhodne tekme. Slovenske odbojkarice so vnovič pokazale zelo lepo igro na zavidljivi ravni. Nekako pa se je že pred tekmo vedelo, da starejše Hrvaške reprezentance ne moremo presenetiti in da bo tekma našim služila ze zelo dobro pripravo na prihajajoče #EuroVolleyU16W. Hrvatice so bile na koncu boljše s 3:0 (25-14/25-18/25-15).

   

Živa Cof, sekeltorica ženske kadetske reprezentance U16: Ta turnir je bil res super izkušnja za naše mlade reprezentantke. Ugotovili smo, kje imamo še probleme in kaj moramo še popraviti do EP. Pokazali pa smo tudi že zelo dobro igro in s tem še pridobili na samozavesti. Pohvale tudi klubom in trenerjem, nekatere igralke so od januarja izredno napredovale.

Julija Grubišič Čabo, kapetanka ženske kadetske reprezentance U16: Za nami je uspešen turnir. Nekaj zmag in nekaj žal tudi porazov. Kljub temu, da smo po dolgem času zopet skupaj, smo s puncami pokazale že kar dobro igro, verjamem pa, da bomo s pridnim delom na treningih in prihajajočih pripravah, na EP pokazale še veliko več.

Konec prvenstva...CALCITOVKE prvakinje See more details
V Šempeter bo nov velik športni dogodek See more details
Calcitu tretji naslov v srednjeevropski ligi See more details