FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

Fotografija osebe Odbojkarica.si.

 OZS je prekinila vsa tekmovanja do 30.03.

Predsedstvo spremlja stanje dnevno. Nova

seja in odločanje predvideno za 25.03.2020.

Fotografija osebe Volley Camp Rogla.

Fotografija osebe OK Triglav Kranj.

CEV:

Fotografija osebe Odbojkarski klub Nova KBM Branik.

MEVZA:

Zmagovalke:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

MVP's:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

 

 

PRVAKINJE 1-liga (17.03.2020):

PRVAKINJE....

Sezona 2019-2020

Dvorana Lukna, gledalcev 950, sodnika: Valentar (Prevalje) in  Pevc (Škofja Loka).

O naslovu slovenskih prvakinj bo odločala zadnja, peta, tekma državnega prvenstva. Odbojkarica Gen-i Volleyja je namreč še drugič uspelo premagati Novo KBM Branik in izid v zmagah izenačiti na 2:2. Goričanke so bile v ŠD Lukna v Mariboru uspešnejše z 0:3 (-11, -23, -18).

Nova KBM Branik: Mlakar 23, Dobaj, Bračko 1, Bezsonova 9, Najdič, Kočar, Kramberger, Sobočan 4, Pintar 1, Blagne, Lorber Fijok 3.

Gen-i Volley: Kovačić, T. Blažič, Ferlinc 9, Zbičajnik 2, Zaplotnik, Kolbl, P. Blažič 16, Lipicer Samec 7, Zampedri, Grudina 8, Ščuka 12.

Odbojkarice Nove KBM Branika in GEN-I so o naslovu prvakinj nazadnje odločale pred desetimi leti. Takrat so Mariborčanke Goričanke premagale v treh finalnih tekmah, tokrat jih lahko v petih. Kajti današnjo četrto so s 3:0 (25:11, 25:23, 25:18) dobila Primorke in rezultat v zmagah izenačile na 2:2. Peta odločilna tekma bo v petek v Novi Gorici, po včerajšnji igri pa so zmagi veliko bližje Primorke.

Po zmagi so si Primorske skočile v objem. "Veliko smo trenirale, tudi na igrišču delujemo dobro, tako da zmaga ni naključje. V petek nas čaka nova preizkušnja, najpomembnejša v sezoni, upam, da se bo končala v našo prid," je žarela Tina Grudina. "Težko je, če nekaterim igralkam ne gre po željah in tekmo izgubiš. Tokrat nismo prikazale igre, kakršno zmoremo, upam, da bo v Novi Gorici boljša," se je pridušala Iza Mlakar, ki je dosegla kar 23 točk, vse njene soigralke skupaj pa le 18.

Dež in zgodnja popoldanska ura nista bila ovira za privržence ženske odbojke, ki se jih je v Lukni spet zbralo blizu tisoč.  

Mariborčanke so slabo začele tekmo. Največja hiba v njihovi igri je bil sprejem, še zlasti po rezultatu 6:6, ko so gostje na začetne udarce Pie Blažič dosegle kar osem točk zapovrstjo za vodstvo 14:6. Primorke so odlično igrale tudi v obrambi in bloku, točke dosegale kot za stavo in brez resnejšega odpora Štajerk osvojile niz.

V drugem nizu so gostiteljice zaigrale bolj sproščeno, sprejem je bil veliko bolj zanesljiv in tudi v igri v polju je bilo manj napak. Ko se je razigrala Iza Mlakar, je igra mariborske ekipe dobila rep in glavo. Mlakarjeva je do vodstva Mariborčank 15:13 dosegla kar devet točk. Blok Goričank ji ni mogel do živega, domala vsak napad je končala s točko. Pri vodstvu 18:14 pa so se začele težave. Primorske so prevzele pobudo, nanizale kar sedem točk zapored, povedle 21:18, Mariborčanke so prednost tekmic izničile, povedle 23:22, v odločilnih trenutkih pa zaigrale nezbrano in gostje so dobile še drugi niz.

Tudi tretji niz je pokazal, da ima mariborska ekipa premalo razpoloženih igralk. Mlakarjeva ni zmogla vsega, kajti Anita Sobočan, Ela Pintar, Brina Bračko, Nika Blagne in Sara Najdič so igrale slabše kot znajo, Anastazija Bezsonova je le na trenutke potrdila nadarjenost. Gostje so narekovale ritem igre, privoščile so si le malo napak in povedle 16:10. Mariborski voz je vedno bolj drsel v brezno, ko so gostje povedle 23:16, je bilo njihovega odpora konec.

"S tako igro ne moremo premagati goriške ekipe. Naše igralke so naredile preveč napak, zlasti na sprejemu, ki smo mu na treningih namenjali veliko pozornost. Premalo je bilo agresivnosti v začetnih udarcih in napadih, nismo znali prebijati bloka tekmic. Do pete tekme imamo le dva dni časa, malo, a upam, da bodo dekleta pozabila na poraz in zaigrala tako kot od njih pričakujem," je pojasnil trener Branika Bruno Najdič.

Zadovoljstvo, da so si priigrale peto tekmo, pa je bilo zaznati v taboru Novogoričank. A trenerja Vasje Samca Lipicerja ni zajela evforija. "Vesel sem zmage, ki pa še ne pomeni naslova. Zanj bo treba zmagati še enkrat. Naše odbojkarice so tokrat prikazale igro, kakršno sem si želel, Mariborčanke za spoznanje slabšo. Verjamem, da bodo v Novo Gorico pripotovale odločne, da ubranijo naslov, tako da nas čaka še ena zahtevna tekma," je razložil trener ekipe GEN-I.  

 

Konec prvenstva...CALCITOVKE prvakinje See more details
V Šempeter bo nov velik športni dogodek See more details
Calcitu tretji naslov v srednjeevropski ligi See more details