FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

Fotografija osebe Odbojkarica.si.

 OZS je prekinila vsa tekmovanja do 30.03.

Predsedstvo spremlja stanje dnevno. Nova

seja in odločanje predvideno za 25.03.2020.

Fotografija osebe Volley Camp Rogla.

Fotografija osebe OK Triglav Kranj.

CEV:

Fotografija osebe Odbojkarski klub Nova KBM Branik.

MEVZA:

Zmagovalke:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

MVP's:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

 

 

PRVAKINJE 1-liga (17.03.2020):

PRVAKINJE....

Sezona 2019-2020

Nova Gorica - športna dvorana Milojke Štrukelj, gledalcev 1.000, sodnika Perčič, Jovanovič (avtor OZS)

Odbojkarice Nove KBM Branik so slovenske prvakinje! V odločilni, peti, tekmi velikega finala v Novi Gorici so s 3:1 (-21, 22, -17, -18) premagale Gen-i Volley in se veselile že šestnajstega, sicer pa tretjega zaporednega, naslova državnih prvakinj.

Gen-i Volley: Kovačić, Blažič T., Ferlinc 7, Zbičajnik 5, Zaplotnik 1, Kolbl, Blažič P. 9, Lipicer Samec 9, Zampedri, Grudina 11, Ščuka 14. Trener: Vasja Samec Lipicer.

Nova KBM Branik: Mlakar 34, Dobaj, Bračko 3, Bezsonova 13, Najdič 5, Kočar, Kramberger, Sobočan 9, Pintar 13, Blagne, Lorber Fijok 3. Trener: Bruno Najdič.

Peti obračun velikega finala v Novi Gorici so pred nabito polno dvorano OŠ Milojke Štrukelj bolje začele odbojkarice Nove KBM Branik, ki so si na račun dobrih začetnih udarcev Ele Pintar in prodornih napadov Ize Mlakar priigrale vodstvo z 8:2. Novogoričanke so se približale na 5:9, a so gostje pobegnile na 13:7. Na začetni udarec Nuše Ferlinc in po dobri igre Lane Ščuka ob mreži se je razlika stopila na 11:15, a po točki in asu Mlakarjeve je bil Vasja Samec Lipicer primoran vzeti odmor. Mariborčanke so še naprej pritiskale s servisi, ob mreži se je dobro znašla Brina Bračko, Mlakarjeva pa je bila še naprej odlična. Pri 24:16 so domače po dobrih začetnih udarcih Zale Zbičajnik in blokih Nuše Ferlinc nanizale pet zaporednih točk, nato pa je niz z blokom za 25:21 odločila Pintarjeva.

Na začetku drugega niza sta ekipi do 4:4 bolj kot ne izmenično dosegali točke, a ko je na servisno črto prišla Pia Blažič, obenem pa se je razigrala še domača obramba, so Štajerke začele grešiti. Svoje sta v bloku in napadu dodali še Tina Lipicer Samec in Tina Grudina, nalet pa je s točko za 5:10 prekinila Lorena Lorber Fijok. Pred tem je Najdič namesto Sare Najdič na podajo poslal Karmen Kočar. Slednja je s servisoma poskrbela, da se je igra spet razživela (8:11), a so Goričanke takoj odgovorile in na servis Zbičajnikove dosegle kar šest zaporednih točk za 18:8. Sledila je serija točk Mariborčank, znova na servis Pintarjeve in ob zaključkih Bezsonove in Mlakarjeve. Samec Lipicer je poizkušal s prekinitvami in menjavami, a je Pintarjeva dodala še dva zaporedna asa, po napaki Teje Kolbl pa je bil izid izenačen na 19. točki. Po zaključku Blažičeve, napaki Mlakarjeve in asu Ferlinčeve so gostiteljice prišle do vodstva z 22:19. Zaključno žogo je Primorkam prinesla Grudina z napadom (24:21), izničila jo je Sobočanova, nato je bila z varanjem za 25:22 spet uspešna Grudina.

Tretji niz se je začel s štirimi zaporednimi bloki, dvema Pintarjeve, za dober uvod Mariborčank. Z blokom je vrnila Ana Zaplotnik, ki je priložnost dobila namesto Ferlinčeve. Razmerje moči se ni spremenilo, Štajerke so ostajale v ospredju. Pri Gen-i Volleyju je točke nizala Ščuka, pri Novi KBM Branik pa Mlakarjeva. Pri zaostanku z 8:13 je goriški strateg igralke poklical na klop, a je Mlakarjeva nadaljevala z dobrimi začetnimi udarci, v bloku je bila dobra Bračkova, v napadu Bezsonova. Prednost je narasla na osem točk (18:10). V napadu je bila dvakrat uspešna Lipicer Samčeva (13:19), a so štajerske odbojkarice v končnico vstopile s preveliko zalogo točk, da bi Novogoričankam uspel preobrat. Niz je z novo točko, že 26., zaključila Mlakarjeva, in sicer pri 25:17.

V četrtem nizu smo spremljali razburljiv začetek z nekaj izjemnimi točkami na obeh straneh. Za dve točki so po dobrih servisih Najdičeve povedle Mariborčanke, in sicer s 7:5. V nadaljevanju niza je Sobočanova z napadom in odličnimi servisi svojo ekipo popeljala do vodstva s 16:10, z napadi sta ji pomagali Mlakarjeva in Bezsonova. Goričanke so se borile, a z napadi niso uspele prebijati bloka in obrambe Štajerk, sledile so še napake. Pri 8:14 je novogoriški strateg poizkusil s prekinitvijo, a so gostje ohranjale prednost (17:11). Najdičeva je dodala as za 18:11 za najvišjo prednost v tem nizu. V zaključku so Goričanke še grešile v napadih, Mariborčanke so v končnico vstopile pri 21:14. Po napadu Sobočanove za 24:16 je imela Nova KBM Branik kar osem zaključnih žog, po odmoru na zahtevo Najdiča (24:18) je drugo izkoristila Mlakarjeva.

Odbojkarice nove KBM Branik so se tako veselile že šestnajstega naslova državnih prvakinj, sicer pa tretje zaporedne prvenstvene lovorike. 

 

Konec prvenstva...CALCITOVKE prvakinje See more details
V Šempeter bo nov velik športni dogodek See more details
Calcitu tretji naslov v srednjeevropski ligi See more details