FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

Fotografija osebe Odbojkarica.si.

 OZS je prekinila vsa tekmovanja do 30.03.

Predsedstvo spremlja stanje dnevno. Nova

seja in odločanje predvideno za 25.03.2020.

Fotografija osebe Volley Camp Rogla.

Fotografija osebe OK Triglav Kranj.

CEV:

Fotografija osebe Odbojkarski klub Nova KBM Branik.

MEVZA:

Zmagovalke:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

MVP's:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

 

 

PRVAKINJE 1-liga (17.03.2020):

PRVAKINJE....

Sezona 2019-2020

 CEV-Luksemburg

Evrospka odbojkarska zveza, CEV, je zaključila še drugi krog kvalifikacij pred #EuroVolleyU16W, ki bo v sredini julija 2019.

Odbojkarice Francije, Nemčije, Romunije, Srbije in Nizozemske so si v drugem krogu kvalifikacij uspel priigrati vstopnice za evropsko prvenstvo odbojkaric do starosti 16 let, #EuroVolleyU16W. 

Gostiteljici prvega dela prvenstva, na katerem bo nastopilo 12 reprezentanc v dveh skupinah,  bosta Italija in Hrvaška, ki sta si tako zagotovili udeležbo na tekmovanju. V prvem krogu kvalifikacij se je na prvenstvo uvrstilo pet držav, ki so zmagale v svojeh pordočnih zvezah: Tučija (BVA- Balkanska odbojkarska zveza), Rusija (EEVZA - Vzhodnoevropska odbojkarska zveza), Slovenija (MEVZA - Srednjeevropska odbojkarska zveza), Finska ( NEVZA - severnoevropska odbojkarska zveza) in Belgija (WEVZA - Zahodnoevropska odbojkarska zveza).

MEVZA U16 5

V 2. krogu kvalifikacij, v vikendu med 25.04. in 28.04. se je 20 držav v petih skupinah pomerilo še za preostalih 5 prostih mest na EP. Od petih gostiteljic sta bili uspešni dve državi: v skupini A  Srbija in v skupini C Romunija. V skupini B je na Poljskem uspela Nemčija, v skupini D je v Ukrajini uspela Francija in v skupini E je v Bulgariji uspela Nizozemska.

EPU16W qualified teams 2

V kvalifikacijsh so bile najuspešnejše države iz Vzhodnoevropske odbojakrske zveze, saj bodo na prvenstvu imele kar 5 svojih predstavnic (ob gostiteljici Italiji še Belgijo, Nizozemsko, Nemčijo in Francijo). Balkanska odbojakrska zveza bo imela 3 svoje predstavnice (Turčijo, Srbijo in Romunijo). Srednjeevropsko zvezo bosta predstavljali dve državi (gostiteljica Hrvaška in Slovenija). Vzhodnoevropska zveza bo imela predstavnico Rusijo; Severnoevropska zveza pa Finsko.

Na drugem prvenstvu te starostne skupine, #EuroVolleyU16W, bo Slovenija sodelovala prvič. Prvič je bil ta format tekmovanja izveden v letu 2017. Tedaj se OZS ni prijavila v to tekmovanje. V Bolgariji so prve evropske prvakinje do U16 postale Italijanke, podprvakinje so bile Rusinje; tretje mesto pa so osvojile domačinke - Bolgarke.

LightBox Active Image

cdc

 

Konec prvenstva...CALCITOVKE prvakinje See more details
V Šempeter bo nov velik športni dogodek See more details
Calcitu tretji naslov v srednjeevropski ligi See more details