FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

Fotografija osebe Odbojkarica.si.

 OZS je prekinila vsa tekmovanja do 30.03.

Predsedstvo spremlja stanje dnevno. Nova

seja in odločanje predvideno za 25.03.2020.

Fotografija osebe Volley Camp Rogla.

Fotografija osebe OK Triglav Kranj.

CEV:

Fotografija osebe Odbojkarski klub Nova KBM Branik.

MEVZA:

Zmagovalke:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

MVP's:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

 

 

PRVAKINJE 1-liga (17.03.2020):

PRVAKINJE....

Sezona 2019-2020

Odbojkarice SIP Šempetra in Nove KBM Branik so finalistke letošnjega državnega prvenstva za kadetinje. Savinjčanke in Mariborčanke so si uvrstitev med najboljšo četverico ekip priigrale s prvim oz. drugim mestom na polfinalnem turnirju, ki smo ga danes spremljali v Šempetru.

V prvi tekmi polfinala v Šempetru sta se med seboj pomerila domača ekipa SIP Šempeter in Nova KBM Branik. Prvi niz se je začel izenačeno 8:8. V nadaljevanju niza so Šempetranke po napaki v napadu Lorber Fijok povedle 14:11, zato je gostujoča trenerka Skarlovnik vzela prvi odmor. Domačinke so nadaljevale odločno in po odličnem napadu Verbovšek povedle 16:11, zato je gostujoča trenerka posegla po še drugi prekinitvi. Sledila je serija gostij in znižanje rezultata na 15:17, zato je domači trener Božič vzel prvi odmor. Po odličnih servisih Črnile in napadu Vovk so se domačinke ponovno odlepile 21:15. Gostje se niso predale in po as servisu Mar znižale na 22:20 in domači strateg je svoje igralke zopet poklical na klop. Videli smo razburljivo končnico, v kateri so se gostje približale na 24:23. Po napaki na servisu Bengez pa so Šempetranke dobile prvi niz 25:23. V drugem nizu so gostje na začetku povedle 0:4 in domači trener je vzel prvi odmor. Po as servisu Lorber Fijok so Mariborčanke prišle do vodstva 2:8. Sip-ovke so se po prekinitvi vrnile v igro in po napadu Črnile zmanjšale zaostanek na 13:15. Gostje so nadaljevale odlično v napadu in servisu in drugi niz po napadu Lorber Fijok dobile z 19:25. Tretji  niz  se je začel izenačeno 5:5. Po dveh odličnih servisih Vidali pa so domačinke povedle 7:5 in gostujoča trenerka je vzela prvi odmor. Vidali je nadaljevala serijo odličnih servisov in pri vodstvu 9:5 je gostujoča klop poizkusila s še eno prekinitvijo. Po varanem udarcu Rituper in odločnem napadu Vrbovšek so Sip-ovke pobegnile na 12:6.  Po napaki v napadu Lorber Fijok so Šempetranke zmagale 15:8.

foto: OK SIP Šempeter

V drugi tekmi polfinala, sta se med sabo pomerili ekipi Calcit Volley in Triglav Kranj. Kamničanke so veljale za favoritinje in tako so tudi pričele prvi niz. Po zaključenem napadu Krašovec 8:3 je trener Kranja, Franci Babnik Jeglič, vzel prvi odmor. Sledila je izmenjava točk na obeh straneh, nato pa je po as servisu Topič kranjska klop še drugič zahtevala prekinitev (13:5). Triglavanke so po odličnih servisih Urbanč in napadu Grabec zapretile in zmanjšale vodstvo Kamničank na 23:20, zato je trener Kamnika vzel drugi odmor. Kamničanke so po as servisu Bošeske zmagale prvi niz 25:20. Drugi niz so odlično začele Kranjčanke, ki so po odličnih servisih Babnik Jeglič povedle 4:0, zato je Obolnar posegel po odmoru. Takoj je sledila serija odličnih servisov na nasprotni strani Juhant in Kamničanke so po napadu Špoljarič povedle 6:4. Juhant je nadaljevala serijo dobrih servisov, v napadih sta zaključevali Jerala in Špoljarič za vodstvo 10:4. Po odličnih servisih Urbanč na nasprotni strani so se Kranjčanke ponovno približale na 9:10. Po napaki v napadu Grabec in odličnem napadu Krašovec so Kamničanke povedle 17:10. Calcitovke so se po as servisu Juhant veselile zmage 25:18.

foto: OK SIP Šempeter

V tretji tekmi med domačo ekipo SIP Šempeter in Calcit Volley, kjer je zmagovalca vodila pot na finalni turnir. Začetek je pripadel domačim, ki so po dveh blokih Črnile in Vidali ter zaključenem napadu Črnile povedle 4:0 in gostujoči trener je vzel prvi odmor. Sip-ovke so nadaljevale odločno v napadu in po napadih Vovk, Črnile in Vidali povedle 8:1, zato je Obolnar nalet skušal še drugič skušal ustaviti s prekinitvijo.  Sledili so odlični servisi Špoljarič in gostje so se približale na 9:5. Šempetranke po tempu Rituper povedejo 14:7. Po zaključenem napadu Špoljarič in servisih Bošeska se Kamničanke približajo na 18:13 in domače trener je vzel drugi odmor. Kamničanke so nadaljevale odločno in po napadu Jerale zmanjšale na 19:16. Sledila je odlična servis serija Vovk in domače so povedle 23:16. Po dvojni podaji Topič so Šempetranke zmagale prvi niz 25:19. Drugi niz odlično začnejo domačinke, ki po treh servisih Rituper povedejo 3:0. Sip-ovke nadaljuje zbrano in odlično v napadu, v katerem prednjačita Vidali in Vovk. Pri vodstvu 6:1 gostujoči trener vzame prvi odmor. Po as servisu Božič in napaki Jerale v napadu domače povedejo 8:1. Gostje zmanjšajo rezultat po napadu Krašovec na 11:5. Po as servisu Vidali in napad ter bloku Rituper Šempetranke pridejo do vodstva s 15:5. Po odličnem napadu Špoljaričeve in Jerale je sledil zmanjšanje zaostanka 20:13. Po dveh zaključenih napadih Rituper in bloku pa so se Šempetranke veselile 25:14 in uvrstitve v finale kot prvouvrščena ekipa.

foto: OK SIP Šempeter

Na četrti tekmi sta se srečala poraženca prve in druge tekme, Nova KBM Branik in Triglav Kranj. Ekipa iz Maribora je veljala za favorita in to tudi takoj na začetku pokazala. Že od začetka je na igrišču bila neustavljiva Lorber Fijok, kateri so sledile tudi ostale igralke. Niz je z as servisom zaključila Grubišič Čabo, za 25:17. Drug niz se je začel izenačeno 8:8. Nato pa so po servisih Grubišič Čabo Mariborčanke povedle 16:8.  Sledila je še servis serija Augustinovič, v napadu je bila ob tem znova neustavljiva Lorber Fijok za vodstvo 20:9. Mariborčanke so drugi niz dobile s 25:10.

foto: OK SIP Šempeter

Peta tekma med Calcit Volley in Nova KBM Branik je odločala o drugem potniku v finale. Prvi niz se je začel izenačeno 5:5. Nato pa so Mariborčanke po napadu Bengez in dobrem servisu povedle 13:8, zato je Obolnar prvič poizkusil z odmorom. Z odličnimi servisi je nadaljevala Grubišič Čabo in pri rezultatu 16:9 je trener Kamnika vzel še drugo prekinitev. Sledila sta blok Šijanec in napad Bengez za 18:10. Pri ekipi Kamnika je na servis prišla Špoljarič, ki je z dobrimi servisi znižala vodstvo na 19:14. Sledil je še odličen napad Jerale in servis za znižanje rezultata 20:16. Niz je z dvema dobrima servisoma zaključila Bengezova za zmago Nove KBM Branik s 25:18. Mariborčanke so suvereno nadaljevale drugi niz in pri rezultatu 6:2 za Maribor je v drugem nizu vzel prvi odmor Obolnar. Po dobrem napadu Bengez in napaki Javornik so Mariborčanke povedle 13:6. Po dveh odličnih servisih Juhant so se Kamničanke približale na 16:11. Takoj sta sledila odlična napada Lorber Fijok za vodstvo 18:12. Prvo zaključno žogo je za Novo KBM Branik priborila Grubišič Čabo z napadom. Prav ta igralka je tudi realizirala prvo zaključno žogo z odličnim servisom 25:18 in s tem svoji ekipi zagotovila uvrstitev na zaključni turnir.

POSAMIČNE  NAGRADE

Naj igralka MVP: ANJA VOVK (OK SIP ŠEMPETER)

Naj organizatorka: MAŠA BOŽIČ (OK SIP ŠEMPETER)

Naj napadalka: LORENA LORBER FIJOK (NOVA KBM BRANIK)

Naj blokerka: VITA ČRNILA (OK SIP ŠEMPETER)

Naj libero: KATJA BANKO (OK SIP ŠEMPETER)

 

Konec prvenstva...CALCITOVKE prvakinje See more details
V Šempeter bo nov velik športni dogodek See more details
Calcitu tretji naslov v srednjeevropski ligi See more details