FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

 Fotografija osebe Odbojkarski klub Nova KBM Branik.

Fotografija osebe ВК "Локомотив-Калининградская область".

Fotografija osebe Volejbalový klub VTC Pezinok.

 

  

 

 Fotografija osebe Tomaž Kušar.

 

 

 

Sezona 2019-2020

Slovenska ženska kadetska reprezentanca si je na evropskem prvenstvu, ki ga skupaj gostita Hrvaška in Italija, priigrala uvrstitev v polfinale! Naša dekleta so na zadnji tekmi skupinskega dela tekmovanja s 3:0 (18, 14, 19) premagala Finsko in se podajajo v boj za odličja!

 

Slovenija: Cikač, Škoflek, Leban, Šalamun 18, Gorjup 4, Vovk, Godec 6, Gradišnik Klanjšček 13, Grubišič-Čabo 9, Kodrun, Čižman 4, Halužan Sagadin. Selektorka: Živa Cof.

Finska: Help, Kallinen 6, Peltomaa 8, Joki 8, Saari 2, Tarkkanen 1, Pöllänen 7, Koivuniemi, Jäppinen, Mäkikyrö, Rasinpera 5, Korhonen 1. Selektor: Mikko Korhonen.

Odločilno tekmo so za Slovenijo začele Ula Gorjup, Taja Gradišnik Klanjšček, Julija Grubišič-Čabo, Naja Šalamun, Neja Čižman in Brina Kodrun, na mestu proste igralke pa Adela Škoflek. Slovenke in Finke so v uvodu prikazale izenačeno igro (5:5), po dobrih začetnih udarcih Grubišič-Čabove in bloku Kodrunove ter napadu Šalamunove za 9:5 pa so naše odbojkarice Mikka Korhonena prisilile v prekinitev. Odmor je koristil njegovim varovankam, izid je bil na 10:10 spet poravnan, nato so s 13:11 v ospredje prešle Finke. Na servis Šalamunove so naše pripravile preobrat za 16:14, Gradišnik Klanjščkova pa je z napadom in asom poskrbela, da so se Slovenke spet oddaljile (18:15). V končnico so po zaslugi dobre igre v obrambi ter Žane Godec ob mreži vstopile pri 21:16, nato pa brez težav, s 25:18, dobile prvi niz.

Po vodstvu s 3:0 na začetni udarec Gorjupove je bil rezultat na 5. točki spet izenačen, pri 6:5 v korist nasprotnic pa je slovenska selektorka Živa Cof reagirala z odmorom. Njene varovanke so se nato izkazale z dobro igro v obrambi, v protinapadih sta bili prodorni Šalamunova in Gradišnik Klanjščkova, Godčeva je dodala dva zaporedna asa za 15:10. Korhonen je svoje igralke poklical na klop, a so Slovenke ostale zbrane, razlika se je le še povečala (20:12). Ob mreži je dve točki prispevala še Čižmanova, ki je zatem še dobro servirala, naša dekleta so za zmago s 25:14 izkoristila drugo zaključno žogo.

Šalamunova je na začetku tretjega niza z asi Slovenijo pripeljala do vodstva s 4:2, v obrambi se je nato izkazala Urška Cikač, ob mreži pa Grubišič-Čabova, Čižmanova in Gradišnik Klanjščkova, ki so uspešno napadale in blokirale za 10:2. Skandinavke so imele še naprej težave pri sprejemu, šepala je organizacija napadov, Slovenke pa so tako nizale točko za točko (15:4). Cofova je v drugem delu niza priložnost ponudila še Anji Vovk, igra njenih varovank pa je še naprej lepo tekla. Pri 20:7 je bilo praktično že jasno, da se naše mlade odbojkarice podajajo v boj za najvišja mesta. Finke so pri zaostanku z 9:23 sicer nanizale kar sedem zaporednih točk, se približale že na 19:24, a so se naša dekleta le zbrala in slavila s 25:19.

Naše odbojkarice se zdaj selijo v Trst, kjer bosta v soboto potekala oba polfinalna obračuna, med Rusijo in Italijo ter Slovenijo in Turčijo. Veliki finale in srečanje za 3. mesto bosta na sporedu v nedeljo.

Nova KBM Branik pred ligo prvakinj See more details
Morijeva in Grudina do dveh zmag See more details
Znani pari četrfinala pokala See more details
Slovenija v kvalifikacije z Italijo See more details