FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

Fotografija osebe Odbojkarica.si.

 OZS je prekinila vsa tekmovanja do 30.03.

Predsedstvo spremlja stanje dnevno. Nova

seja in odločanje predvideno za 25.03.2020.

Fotografija osebe Volley Camp Rogla.

Fotografija osebe OK Triglav Kranj.

CEV:

Fotografija osebe Odbojkarski klub Nova KBM Branik.

MEVZA:

Zmagovalke:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

MVP's:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

 

 

PRVAKINJE 1-liga (17.03.2020):

PRVAKINJE....

Sezona 2019-2020

Slovenska ženska kadetska reprezentanca si je na evropskem prvenstvu, ki ga skupaj gostita Hrvaška in Italija, priigrala uvrstitev v polfinale! Naša dekleta so na zadnji tekmi skupinskega dela tekmovanja s 3:0 (18, 14, 19) premagala Finsko in se podajajo v boj za odličja!

 

Slovenija: Cikač, Škoflek, Leban, Šalamun 18, Gorjup 4, Vovk, Godec 6, Gradišnik Klanjšček 13, Grubišič-Čabo 9, Kodrun, Čižman 4, Halužan Sagadin. Selektorka: Živa Cof.

Finska: Help, Kallinen 6, Peltomaa 8, Joki 8, Saari 2, Tarkkanen 1, Pöllänen 7, Koivuniemi, Jäppinen, Mäkikyrö, Rasinpera 5, Korhonen 1. Selektor: Mikko Korhonen.

Odločilno tekmo so za Slovenijo začele Ula Gorjup, Taja Gradišnik Klanjšček, Julija Grubišič-Čabo, Naja Šalamun, Neja Čižman in Brina Kodrun, na mestu proste igralke pa Adela Škoflek. Slovenke in Finke so v uvodu prikazale izenačeno igro (5:5), po dobrih začetnih udarcih Grubišič-Čabove in bloku Kodrunove ter napadu Šalamunove za 9:5 pa so naše odbojkarice Mikka Korhonena prisilile v prekinitev. Odmor je koristil njegovim varovankam, izid je bil na 10:10 spet poravnan, nato so s 13:11 v ospredje prešle Finke. Na servis Šalamunove so naše pripravile preobrat za 16:14, Gradišnik Klanjščkova pa je z napadom in asom poskrbela, da so se Slovenke spet oddaljile (18:15). V končnico so po zaslugi dobre igre v obrambi ter Žane Godec ob mreži vstopile pri 21:16, nato pa brez težav, s 25:18, dobile prvi niz.

Po vodstvu s 3:0 na začetni udarec Gorjupove je bil rezultat na 5. točki spet izenačen, pri 6:5 v korist nasprotnic pa je slovenska selektorka Živa Cof reagirala z odmorom. Njene varovanke so se nato izkazale z dobro igro v obrambi, v protinapadih sta bili prodorni Šalamunova in Gradišnik Klanjščkova, Godčeva je dodala dva zaporedna asa za 15:10. Korhonen je svoje igralke poklical na klop, a so Slovenke ostale zbrane, razlika se je le še povečala (20:12). Ob mreži je dve točki prispevala še Čižmanova, ki je zatem še dobro servirala, naša dekleta so za zmago s 25:14 izkoristila drugo zaključno žogo.

Šalamunova je na začetku tretjega niza z asi Slovenijo pripeljala do vodstva s 4:2, v obrambi se je nato izkazala Urška Cikač, ob mreži pa Grubišič-Čabova, Čižmanova in Gradišnik Klanjščkova, ki so uspešno napadale in blokirale za 10:2. Skandinavke so imele še naprej težave pri sprejemu, šepala je organizacija napadov, Slovenke pa so tako nizale točko za točko (15:4). Cofova je v drugem delu niza priložnost ponudila še Anji Vovk, igra njenih varovank pa je še naprej lepo tekla. Pri 20:7 je bilo praktično že jasno, da se naše mlade odbojkarice podajajo v boj za najvišja mesta. Finke so pri zaostanku z 9:23 sicer nanizale kar sedem zaporednih točk, se približale že na 19:24, a so se naša dekleta le zbrala in slavila s 25:19.

Naše odbojkarice se zdaj selijo v Trst, kjer bosta v soboto potekala oba polfinalna obračuna, med Rusijo in Italijo ter Slovenijo in Turčijo. Veliki finale in srečanje za 3. mesto bosta na sporedu v nedeljo.

Konec prvenstva...CALCITOVKE prvakinje See more details
V Šempeter bo nov velik športni dogodek See more details
Calcitu tretji naslov v srednjeevropski ligi See more details