FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

Fotografija osebe Odbojkarica.si.

 OZS je prekinila vsa tekmovanja do 30.03.

Predsedstvo spremlja stanje dnevno. Nova

seja in odločanje predvideno za 25.03.2020.

Fotografija osebe Volley Camp Rogla.

Fotografija osebe OK Triglav Kranj.

CEV:

Fotografija osebe Odbojkarski klub Nova KBM Branik.

MEVZA:

Zmagovalke:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

MVP's:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

 

 

PRVAKINJE 1-liga (17.03.2020):

PRVAKINJE....

Sezona 2019-2020

 Slovenska ženska kadetska odbojkarska reprezentanca je na tekmi za tretje mesto na evropskem prvenstvu morala priznati premoč Rusiji, ki je slavila s 3:1 (19, -18, 18, 14). Slovenke so s četrtim mestom dosegle nov velik uspeh za slovensko odbojko.

Rusija: Suvorova 9, Gorbatyuk 5, Artiukhina, Kobzar, Kapralova 12, Protopopova, Fedorovtseva 17, Shvydkaia 4, Zamanskaia 9, Dumrauf, Khabibrakhmanova, Zhabrova 1. Selektor: Alexander Karikov.

Slovenija: Cikač, Škoflek, Leban 12, Šalamun 7, Gorjup, Vovk 2, Godec 5, Gradišnik Klanjšček 21, Grubišič-Čabo, Kodrun 3, Čižman 7, Halužan Sagadin 2. Selektorka: Živa Cof.

Slovenske odbojkarice so tekmo začele v postavi Naja Šalamun, Ula Gorjup, Taja Gradišnik Klanjšček, Julija Grubišič-Čabo, Neja Čižman in Urška Cikač. Rusinje so že takoj na začetku tekme prevzele pobudo in povedle z 8:4 ter prednost držale tudi pri rezultatu 11:8. V naši izbrani vrsti sta dobro servirali Gradišnik Klajnščkova in Lebanova, ki sta vsaka dosegli dve točki neposredno z začetnim udarcem. Ker so nasprotnice držale prednost, je slovenska strateginja v igro namesto Gorjupove in Gradišnik Klanjščkove v igro poslala Anjo Vovk in Žano Ivano Halužan Sagadin.

V nadaljevanju se je s serijo dobrih začetnih udarcev  izkazala Amaliya Gorbatyuk in prisilila slovensko klop, da je zahtevala odmor. Pri rezultatu 18:13 v korist Rusinj sta se na igrišče vrnili Gorjupova in Gradišnik Klanjščkova, Rusija pa je prvi niz osvojila s 25:19.

V drugem nizu so Slovenke vseskozi narekovale tempo igre in ob prvem tehničnem odmoru vodile za pet točk. Tekmice so se nekajkrat uspele približati, a so naša dekleta nadzorovala potek niza. Ruski selektor Alexander Karikov je z menjavami poskušal ustaviti razigrane Slovenke, a pri tem ni bil uspešen. Slovenke so povedle z 22:17 in do konca niza nasprotnicam dovolile le še točko ter tako s 25:18 izenačile rezultat v ni

V nadaljevanju srečanja so Rusinje prikazale boljšo predstavo ter predvsem v ključnih trenutkih odigrale bolj zbrano. V tretjem nizu so si priigrale štiri točke prednosti in pri rezultatu 13:9 je Cofova poklicala svoje varovanke na posvet. Rusinje so svojo prednost postopoma še povečale in se veselile osvojenega niza s 25:18.

Začetek četrtega niza je bil obarvan povsem rusko. Rusinje so takoj povedle s 4:0, selektorica Slovenije pa je s pol minute odmora poskušala predramiti svojo ekipo.  Žal so nasprotnice s serijo 4:1 le še povečale svojo prednost. Slovenkam je padla zbranost, ruski blok pa se je izkazal za previsoko oviro. Tudi številne menjave niso prinesle spremembe – priložnost za igro je Cofova ponudila prav vsem svojim varovankam. Rusinje so niz osvojile s 25:14 in se veselile bronaste medalje.

Julija Grubišić Čabo, kapetanka Slovenije: »Kljub porazu na zadnji tekmi smo prvenstvo končale na četrtem mestu, s čimer smo zelo zadovoljne. Z Rusinjami smo se na trenutke kosale povsem enakovredno, držale smo se dogovorov, da pritiskamo s servisom in odigramo v obrambi tako kot je potrebno. V nekaterih elementih so bile nasprotnice boljše in so na koncu zmagale tekmo.«

Živa Cof, selektorka Slovenije: »Na tem evropskem prvenstvu smo si res nabrali ogromno izkušenj. Punce so rasle iz tekme v tekmo in napredovale kot posameznice, pa tudi kot ekipa. Mislim, da jim bodo te izkušnje v nadaljevanju prišle še kako prav. Naučili smo se vztrajati v težkih situacijah in kaj bo v prihodnosti treba še popraviti. Zelo smo motivirani, da na naslednje tekmovanje pridemo še močnejši in boljši. Rezultatsko smo presegli naša pričakovanja, tudi na finalnem turnirju med najboljšimi štirimi ekipami smo dokazali da nismo »outsiderji«. Borili smo se in vsem ekipam odščipnili vsaj niz. Izkazalo se je, da so predvsem Rusinje in Turkinje fizično nad našim nivojem, tehnično in taktično pa je naša ekipa tudi na visokem nivoju.«

Slovenke so prvenstvo zaključile na četrtem mestu in s tem dosegle enega najboljših rezultatov ženskih reprezentanc v nižjih kategorijah.

Naše odbojkarice pa so poleg četrtega mesta osvojile tudi tri posamezne nagrade. Naja Šalamun je postala ena izmed dveh najboljših sprejemalk, Neja Čižman ena izmed najboljših dveh srednjih blokerk, Taja Gradišnik Klanjšček pa je bila razglašena za najboljšo korektorico. Slovenija je imela v najboljši postavi prvenstva kar tri predstavnice, kar je največ izmed vseh držav. Glede na to, da naše punce niso igrale v finalu, je to izjemen uspeh in nova potrditev za našo reprezentanco.

Konec prvenstva...CALCITOVKE prvakinje See more details
V Šempeter bo nov velik športni dogodek See more details
Calcitu tretji naslov v srednjeevropski ligi See more details