FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

Fotografija osebe Odbojkarica.si.

 OZS je prekinila vsa tekmovanja do 30.03.

Predsedstvo spremlja stanje dnevno. Nova

seja in odločanje predvideno za 25.03.2020.

Fotografija osebe Volley Camp Rogla.

Fotografija osebe OK Triglav Kranj.

CEV:

Fotografija osebe Odbojkarski klub Nova KBM Branik.

MEVZA:

Zmagovalke:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

MVP's:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

 

 

PRVAKINJE 1-liga (17.03.2020):

PRVAKINJE....

Sezona 2019-2020

Ženska odbojkarska reprezentanca je po več kot dveh urah igre le uspela streti odpor Ukrajink in si z zmago s 3:2 (-22, 21, -18, 21, 8) priborila uvrstitev med najboljših 16 ekip evropskega prvenstva ter nastop v izločilnih bojih, kjer se bodo pomerile z zmagovalkami skupine D.

Slovenija: Mori 2, Grudina 10, Vovk 1, Janežič, Zdovc Sporer, Mikl, Zatkovič, Mlakar 19, Najdič, Pintar, Ščuka 21, Eržen, Planinšec 18, Potokar 6. Selektor: Alessandro Chiappini.

Ukrajina: Karpets, Trushkina 10, Politanska 2, Denysova 16, Dorsman, Kraiduba 8, Gerasymova 4, Stepaniuk2, Karasova, Kodola 17, Peretiatko 1, Velykokon, Rykhliuk 8, Nikolaichuk. Selektor: Gariy Yegiazarov.

Slovenski selektor Alessandro Chiappini je za Slovenijo odločilni obračun skupinskega dela evropskega prvenstva začel s podajalko Saro Najdič, korektorico Izo Mlakar, sprejemalkama Lano Ščuka in Ano Marijo Vovk, srednjima blokerkama Sašo Planinšec in Tino Grudina ter prosto igralko Veroniko Mikl.

Ukrajinke so začele silovito, dobro je servirala Julija Gerasymova, naša dekleta so grešila v napadih in tekmice so povedle s 5:2. Na drugi strani mreže se je s servisne črte prav tako dobro znašla Vovkova, Ščuka je s protinapadoma naše popeljala do 4:5, Planinščeva je blokirala za 7:8 in tudi za 10:10. Sledil je niz treh zaporednih točk Ukrajine za 13:10, Chiappini je zahteval odmor. Borbene Slovenke so se še enkrat vrnile, predvsem po zaslugi v napadih prodorne Ščuke, Planinščeva je z novim blokom pri 16:15 Slovenijo prvič popeljala v vodstvo. Anna Stepaniuk je bila zaslužna za preobrat (18:16), Irina Trushkina pa je dodala dva odlična servisa za 22:17. Prvo zaključno žogo so nasprotnice imele pri 24:19, prek Planinščeve so naše še prišle na 22:24, niz je nato zaključila Olesia Rykhliuk.  

Slovenija je drugi niz odprla z vodstvom s 3:0, potem ko je Ščuka dobro izvajala začetne udarce, enako takoj zatem še Planinščeva in Ukrajinke so začele grešiti. Pri vodstvu naše vrste s 7:1 se je Gariy Yegiazarov odločil za odmor, po njem je slovenska blokerka vknjižila as. Sledili so še dobri začetni udarci Vovkove, Morijeva, ki je v igro vstopila v končnici prvega niza, je varala za 10:3. Naša dekleta so ušla že na 13:5, nato pa je sledil padec zbranosti, Nadja Kodola je s servisi poskrbela, da se je razlika močno stopila (14:10). Nalet je prekinila Mlakarjeva ter prispevala tudi točko za 17:12. Slovenke so nato povsem popustile, v napadu niso bile več prodorne in Ukrajinke so se približale že na 17:18, napad Ščuke in dva zaporedna bloka Planinščeve pa so Sloveniji zagotovile vodstvo z 22:17. Za zadnji točki naše vrste je z napadoma poskrbela Planinščeva (25:21).  

Po vodstvu Slovenije s 3:1 smo videli izenačenje na 3. točki, Mlakarjeva je nato dobro servirala za 6:3, a so se v naši vrsti zopet pojavile težave z zaključki v napadih, tekmice so rezultat obrnile sebi v prid in povedle z 9:8 in 11:10. Na začetni udarec Gerasymove se je razlika še povečala (17:14). Chiappini je na igrišče namesto Mlakarjeve poslal Erženovo, a se razmerje moči ni spremenilo, Ukrajinke so narekovale tempo, ušle na 21:17. V igro je namesto Morijeve vstopila še Najdičeva, Potokarjevo je zamenjala Eva Zatkovič. Spremembe v zasedbi Slovenije niso prinesle preobrata, tekmice so se veselile zmage s 25:18.

V četrtem nizu je slovenski strateg v šesterko vrnil Mlakarjevo in Potokarjevo, na mestu podajalke je začela Najdičeva. Izid je bil na 4:4 še poravnan, nato pa sta Mlakarjeva z napadoma in Ščuka z blokom poskrbeli za vodstvo s 7:4, Grudina za 9:5. Borbene tekmice se niso predajale, z blokom so zaustavile slovenske napade, ob mreži je bila nezaustavljiva Kraiduba, ki je povsem približala svoje moštvo (10:9). Mlakarjeva in Potokarjeva sta naše popeljali do 15:12, po izjemni obrambi Najdičeve je Ščuka blokirala protinapad za 16:13 ter z dvema napadoma prinesla vodstvo z 19:15. Pri 20:18 se je Chiappini odločil za prekinitev. Mlakarjeva in Grudina sta Sloveniji prinesli tri pomembne točke, tudi zaključno žogo pri 24:19. Drugo, za 25:21, je izkoristila Mlakarjeva.

 Ščuka in Mlakarjeva sta v odločilnem nizu Sloveniji zagotovili prvi točki za 2:0, Planinščeva pa naslednji za 4:1. Po odlični obrambi Janežičeve in varanju Potokarjeve so naše vodile s 6:2, a je z neugodnimi servisi Kraiduba znižala na 6:4, Ščuka je dosegla pomembno točko za 7:4. Dve napaki naših sta tekmicam pomagali do 7:6, nato je z napadom uspela Mlakarjeva, Potokarjevi pa je uspel as za 9:6. Po napaki Ukrajink in bloku Grudine je bil rezultat 11:6 v korist naših. Ukrajinke so za odtenek znižale zaostanek na 8:12, česa več pa jim Slovenke niso dopustile. Mlakarjeva je bila uspešna v napadu, nato pa sta s Planinščevo sestavili še dvojni blok. Tekmo je z izjemnim solo blokom zaključila prav Planinščeva in Slovenija se je veselila uvrstitve v izločilne boje evropskega prvenstva.

Iza Mlakar, reprezentantka Slovenije: »Danes smo res delovale kot ekipa. Ko enim ni šlo, so potegnile druge, potem smo spet obrnile, to tekmo smo vse dobro odigrale. Tako deluje prava ekipa, si med seboj pomaga v težkih trenutkih. Mislim, da je danes res zmagala ekipa in sem ponosna na vse.«

Sara Najdič, reprezentantka Slovenije: »Te zmage sem zelo vesela. Cela ekipa je do konca verjela v zmago in na koncu smo si jo priborile. Tekma je bila zelo težka, igra nam ni stekla po naših pričakovanjih, ampak iz niza v niz smo vztrajale ter verjele vase in uspelo nam je!«

Alessandro Chiappini, selektor Slovenije: »Tekma je bila težka, saj smo se borili z zelo dobro ekipo. Na trenutke smo trpeli, ampak se nismo ustavili. Poskušali smo igrati svojo igro, na koncu smo dali vse od sebe. V nekaterih elementih smo igrali bolj kvalitetno kot na prejšnjih tekmah, to sem tudi prosil svoje igralke, da moramo res dobro odigrati. Punce so dobro igrale in tega sem zelo vesel. Zagotovo bomo odigrali še eno tekmo, kar je lep uspeh.«

Slovenske odbojkarice bodo imele jutri na prvenstvu prost dan, v petek pa bodo odpotovale v Bratislavo, kjer bodo igrale obračun osmine finala proti prvouvrščeni reprezentanci skupine D.  Za zdaj je to Nemčija, drugo mesto pa trenutno zaseda Rusija.

 

Konec prvenstva...CALCITOVKE prvakinje See more details
V Šempeter bo nov velik športni dogodek See more details
Calcitu tretji naslov v srednjeevropski ligi See more details