FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

Fotografija osebe Odbojkarica.si.

 OZS je prekinila vsa tekmovanja do 30.03.

Predsedstvo spremlja stanje dnevno. Nova

seja in odločanje predvideno za 25.03.2020.

Fotografija osebe Volley Camp Rogla.

Fotografija osebe OK Triglav Kranj.

CEV:

Fotografija osebe Odbojkarski klub Nova KBM Branik.

MEVZA:

Zmagovalke:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

MVP's:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

 

 

PRVAKINJE 1-liga (17.03.2020):

PRVAKINJE....

Sezona 2019-2020

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je morala v osmini finala evropskega prvenstva priznati premoč šesti reprezentanci Evrope, Nemčiji. Tekmice so bile uspešnejše s 3:0 (21, 15, 20). Naše punce se od prvenstva tako poslavljajo z dvema zmagama, tudi prvo za Slovenijo na EP.

Slovenija: Mori 4, Grudina 9, Vovk, Janežič, Zdovc Sporer, Mikl, Zatkovič, Mlakar 3, Najdič 2, Pintar, Ščuka 6, Eržen 12, Planinšec 3, Potokar 2. Selektor: Alessandro Chiappini.

 Nemčija: Kaestner, Hanke 1, Poll 9, Geerties 15, Drewniok, Alsmeier, Stigrot, Lippmann 15, Schoelzel 8, Bock, Pogany, Vanjak, Weitzel 5, Gruending. Selektor: Felix Koslowski.

Slovenske odbojkarice so obračun osmine finala začele s postavo z zadnjih tekem, s Saro Najdič, Izo Mlakar, Sašo Planinšec, Tino Grudina, Lano Ščuka, Moniko Potokar in Lejo Janežič, ki so na začetku prvega niza Nemkam dopustile, da so pobegnile na 3:0.  Po zaslugi napada in asa Ščuke ter napake tekmic je bil izid hitro poravnan, Potokarjeva je prinesla vodstvo s 5:4. Naše so še naprej igrale na visoki ravni, ostajale v ospredju ter po varanju in še asu Najdičeve prišle do dveh točk naskoka pri izidu 12:10. Sledil je niz točk nemške vrste za vodstvo s 14:13 in 16:14, a so se Slovenke vrnile (16:16), Grudina je varala za novo vodstvo z 18:17, a so z 20:18 spet povedle Nemke. Pri 21:20 so naše zaostajale le točko, po neizkoriščenih napadih pa so varovanke Felixa Koslowskega ušle na 23:20. Odmor na zahtevo Chiappinija je naši reprezentanci še pomagal do točke, a so se Nemke na koncu veselile zmage s 25:21

V uvodu v drugi niz se je z dobrimi začetnimi udarci izkazala izkušena nemška sprejemalka Jana Poll in svojo ekipo, tudi na račun napak naše vrste v napadih, popeljala do 6:0. Slovenska klop je poizkusila z odmorom, Chiappini je kot že v prvem nizu namesto Najdičeve v igro poslal Evo Mori, pri 1:8 še Darjo Eržen namesto danes nerazpoložene Mlakarjeve, na mestu proste igralke je priložnost dobila Veronika Mikl. Naše odbojkarice so se borile, a niso mogle prebiti nemškega bloka, v napadih pa je bila odlična korektorica Louisa Lippmann (11:3). Nalet je prekinila Grudina, ki je tudi dobro servirala in naše so se približale na 7:11. A Nemke so zopet dvignile raven igre in povečale razliko, slovenski strateg je zato pri 7:15 svoje igralke poklical na klop. Po odmoru je ob mreži odlično odigrala naveza Ščuka-Planinšec-Eržen, po asu Morijeve so se naše približale na 12:16, nato pa spet popustile. Pri 20:13 je Chiappini v igro poslal še Ano Marijo Vovk, Nemke pa so kljub temu niz mirno pripeljale do konca in slavile s 25:15.

V tretjem nizu smo na 4. točki še videli izenačenje, predvsem po zaslugi prodorne Erženove, prve so s 6:4 povedle nemške odbojkarice, ki so jim nato naše napadalke z neizkoriščenimi napadi pomagale do še večjega naskoka. Pri 5:9 je slovenski strateg reagiral z odmorom, po njem je novi točki dosegla Erženova, Ščuka je prispevala točko za 9:11. A Nemke, sicer šesta reprezentanca na evropski jakostni lestvici, so zopet pritisnile (14:10), prodorni sta bili Jennifer Gerties in Jana Poll, Slovenke so se borile, dobro igrale v obrambi, dosegale točke z napadi, ko je Erženovi stekel še začetni udarec pa je bil Koslowski pri vodstvu svoje ekipe z 18:16 primoran poseči po odmoru. Ta je koristil njegovim varovankam, ki so se zbrale, zaustavile naše napadalke in v zaključek niza vstopile pri 21:16. Naša dekleta se niso predajala, z napadoma Ščuke so rezultat znižala na 20:23, Nemke pa so se nato z blokom za 25:20 veselile uvrstitve v četrtfinale. 

Eva Mori, kapetanka Slovenije: »Razočarane smo, saj smo imele lepo priložnost, ker je naša igra tukaj na Poljskem iz dneva v dan rasla.  Rekla bi, da smo zapravile priložnost, a obenem vemo, da še nismo na tem nivoju in bomo morale še veliko delati, da bomo to dosegle. Mislim, da je bil odločilen karakter. Če bi si rekle, gremo igrat, bi bilo malo lažje, tako pa smo si same ustvarile dodaten pritisk, da moramo zmagati. Ponosna sem na osvojen rezultat, a čaka nas še veliko dela.«

Darja Eržen, reprezentantka Slovenije: »Poznala se je njihova kvaliteta. Me smo se borile skozi celo tekmo, na koncu je odločila razlika v lastnih napakah, ki jih nasprotnice skoraj niso delale, me pa smo jih storile nekaj preveč. Naš uspeh na tem prvenstvu je velik. Zelo smo ponosne na to kar smo dosegle, vseeno je to velik dosežek za nas kot ekipo, žensko reprezentanco in Slovenijo.«

Lana Ščuka, reprezentantka Slovenije: »Mislim, da smo si na tej tekmi vse želele pokazati še več kot na predhodnih tekmah. To evropsko prvenstvo ni bilo nekaj najlažjega, ampak s takšnimi preizkušnjami bomo vse rasle. Mislim, da smo izkoristile priložnost biti tukaj, naredile smo dober rezultat, škoda ker nismo še boljšega. Osebno bi si želela, da bi dala še več na tej tekmi. Nemke so bile ranljive, pokazale smo izjemen sprejem in obrambo, a na žalost smo izkoristile premalo žog. Domov odhajamo s porazom, a sem ponosna na svojo ekipo in rezultat.

 Alessandro Chiappini, selektor Slovenije: »Zadovoljen sem z evropskim prvenstvom. Mislim, da je ekipa odigrala dobro, vsak dan smo se poskušali izboljšati in naša raven igre je rasla vse do danes. Srečali smo se z zelo dobro ekipo, Nemčija je močna ekipa, zelo dobro so odigrale ključne točke. Vseeno pa smo na trenutke zmotili njihov ritem in razen na trenutke v drugem nizu, se nismo predali. Tudi punce, ki so vstopile v igro s klopi so dobro odigrale. Naše sanje sobile nastopiti v naslednjem krogu. Danes se je prvenstvo za nas končalo, a nimamo česa obžalovati. Želel bi čestitati puncam, štabu in vsem kakorkoli vpletenim v delo reprezentance.«

  Slovenska odbojkarska reprezentanca si za svoje predstave na evropskem prvenstvu zasluži čestitke. Nov mejnik za slovensko odbojko predstavlja prva zmaga na evropskih prvenstvih za ženske. Dekleta so si z dvema doseženima zmagama priborila uvrstitev med najboljših 16 evropskih reprezentanc in prvič nastopila v izločilnih bojih na največjih tekmovanjih.

 

Konec prvenstva...CALCITOVKE prvakinje See more details
V Šempeter bo nov velik športni dogodek See more details
Calcitu tretji naslov v srednjeevropski ligi See more details