FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

Fotografija osebe Odbojkarica.si.

 OZS je prekinila vsa tekmovanja do 30.03.

Predsedstvo spremlja stanje dnevno. Nova

seja in odločanje predvideno za 25.03.2020.

Fotografija osebe Volley Camp Rogla.

Fotografija osebe OK Triglav Kranj.

CEV:

Fotografija osebe Odbojkarski klub Nova KBM Branik.

MEVZA:

Zmagovalke:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

MVP's:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

 

 

PRVAKINJE 1-liga (17.03.2020):

PRVAKINJE....

Sezona 2019-2020

Obojkarice Luke Koper so v prvem krogu 1A. DOL v do konca napeti tekmi izgubile proti SIP Šempetru z 2:3 (19, 20, -10, -18, -17). Po prvih dveh nizih za Koprčanke in nato dveh za Šempetranke, se je v petem bila igra za vsako točko, več sreče so imele gostje.

Dvorana OŠ Koper, gledalcev 100, sodnika Markelj Blaž, Kern Matjaž.

LUKA KOPER: Primik, Đukić 14, Raič 10, Debernardi (L), Lucas 9, Letnik 10, Jetertič 1, Simčič (L), Jović 4, Pavlovič 1, Cvetanović 22; trener Dragan Grmača.

SIP ŠEMPETER: Rituper 4, Božič Mojca 6, Črnila 1, Praunseis 8, Žnidar 21, Banko, Božič Maša 1, Lekše 18, Mazej (L), Lakovšek 28; trenerja Beno Božič, Simon Božič.

Tekmo so z začetnim udarcem odprle gostje, prvi napad je pripadel domačim. Na servis Anastazije Žnidar so gostje nato nanizale tri zaporedne točke, njihov nalet je skušal z odmorom ustaviti domači trener, vendar njegovim varovankam ni stekla. Šempetranke so povedle  z 8:3. Po uspešnem napadu Nine Đukič in dveh zaporednih asih Lize Letnik se je razlika zmanjšala na dve točki, trener gostij je zahteval prvi odmor. Še blok koprske kapetanke Marine Cvetanović in odlična obramba Nađe Simčič in Koprčanke so bile znova v igri. Na 14:13 so povedle, nato sta se ekipi izmenjevali v vodstvu. Na servis Lize Letnik in z uspešno zaključeno prvo žogo Nine Đukić so domače povedle za dve, trener Božič je svoje igralke zbral ob igrišču, Koprčanke pa so nadaljevale svoj nalet, povedle 21:17. Z dvema zaporednima asoma Nine Đukić so domače prišle do prve zaključne žoge, jo zapravile, drugo pa je z neubranljivim udarcem izkoristila Marina Cvetanović.

Po prvi točki v drugem nizu, ki so jo dobile odbojkarice Šempetra, so domače spet prevzele pobudo, pri 5:1 je trener gostij izkoristil prvi odmor. Uspešno, saj je prednost domačih kopnela, pri 7:5 je po odmoru posegel Dragan Grmača. Na 8. točki je bil rezultat poravnan, koprski trener je v igro poslal mlado podajalko Lano Pavlovič, domače so, tudi z asom Pavlovičeve, prišle do vodstva štirih točk. Po dveh domačih napakah se je v igro vrnila Lana Jović, gostje pa so pritisnile s servisom in se približale na točko razlike, na 16:15 in izenačile na 17. Prvo prvoligaško priložnost je na servisu dobila tudi  koprska mladinka Pia Primik in z dobrimi začetnimi udarci ob pomoči soigralk nanizala kar tri točke. Z blokom sta Inga Raič in povratnica v koprski ekipi Dajana Lucas domače pripeljali do prve zaključne žoge, ki jo je z asom potrdila Lana Jović. 25:20.

V tretjem nizu so bolje začele gostje, pri 3:6 je trener Grmača zahteval odmor, Anastazija Žnidar pa je z odličnimi servisi, pomočjo soigralk in nezbranosti v koprski vrsti razliko še višala. Domači trener je znova poskusil z menjavo organizatorke igre, pri 3:11 pa izkoristil še drugi odmor. Prave formule, kako iz krize, pa domače niso našle. Še dve mladinki sta zaigrali v koprski vrsti, Klea Jeretič in prosta igralka Taja Debernardi. Zaključno žogo za tretji set je gostjam prislužila Jerneja Lakovšek, z odličnim servisom jo je dosegla Anastazija Žnidar. 10:25.

V četrtem nizu se je zgodba iz tretjega nadaljevala, pri 2:6 je koprski trener zahteval odmor. Nerešljiva uganka so bili servisi Anastazije Žnidar in  zaključni udarci Tali Lekše ter Jerneje Lakovšek. Pri 13:5 je Grmača spet poskusil z odmorom. Vendar je žoga na strani borbenih gostij le stežka padla na parket, na koprski pa prave obrambe ob udarcih gostij ni bilo. Na servis Lane Jovič in ob uspešnem varanju Marine Cvetanović so se domače približale na 5 točk razlike, gostje pa nato razliko spet povišale na 16: 9. S ponovitvijo uspešnega bloka Inge Raič in Dajane Lucas ter asom Marine Cvetanović se je upanje domačih vrnilo, a so gostje nadaljevale silovito in povedle že 21:12. Tudi kar nekaj uspešnih obramb domačih ni bilo dovolj. Tali Lekše je v napadu dosegla prvo zaključno žogo za gostje, vendar so jo domače ubranile, dosegle  tri zaporedne točke, četrto pa so dobile gostje, ki so niz zaključile z rezultatom 25:18.

Odločilni peti niz se je začel z menjavo točk na obeh straneh, sledili so zgrešeni začetni udarci, pri 6:5 je koprski trener zbral igralke ob klopi. S prvim tempom je nato izenačila Nina Đukič, ob menjavi strani pa so gostje znova vodile za dve točki. Odlični napadi Marine Cvetanović in še uspešen blok so pripeljali do izenačenja na 9. točki. Kapetanka je z asom domače pripeljala v vodstvo 11:10, trener Božič pa vzel odmor. Za vsako točko so se borila dekleta na obeh straneh, ponesrečen sprejem domačih pa je prispeval k rezultatu 13:12 za Šempeter. Silovito je na domači strani zaključila Liza Letnik, izničila tudi prvo set žogo gostij. Napeti trenutki so se še nadaljevali, na koprski strani je blestela Marina Cvetanović. Sledili sta dve točki gostij za zmago z 19:17 in 3:2.

Izjava po tekmi: Dragan Grmača, trener Luke Koper: "V prvih dveh nizih smo dobro sprejemali, kar se je poznalo tudi na rezultatu, v drugih dveh pa popustili ob izjemnem naletu gostij. Peti niz je bila borba za točke na obeh straneh, žalostno, da ga je odločil sodnik."

 

Konec prvenstva...CALCITOVKE prvakinje See more details
V Šempeter bo nov velik športni dogodek See more details
Calcitu tretji naslov v srednjeevropski ligi See more details