FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

Fotografija osebe Odbojkarica.si.

 OZS je prekinila vsa tekmovanja do 30.03.

Predsedstvo spremlja stanje dnevno. Nova

seja in odločanje predvideno za 25.03.2020.

Fotografija osebe Volley Camp Rogla.

Fotografija osebe OK Triglav Kranj.

CEV:

Fotografija osebe Odbojkarski klub Nova KBM Branik.

MEVZA:

Zmagovalke:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

MVP's:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

 

 

PRVAKINJE 1-liga (17.03.2020):

PRVAKINJE....

Sezona 2019-2020

Igralke ATK Grosuplje so v uvodu prvenstva v 1A. DOL s 3:0 (19, 12, 23) premagale gostje iz Ankarana. Prva dva niza so gladko dobile Grosupeljčanke, tretji niz pa v napeti končnici za zmago s 3:0. In veselje po prvi zmagi je bilo zasluženo.

Športna dvorana Brinje, 12. oktober 2019, gledalcev 250, sodnika Franci Kramar (Kamnik) in Simon Štamcar (Mokronog)

ATK Grosuplje: Habjan, Pucelj M., Pavič 6, Trunkelj, Kobilca, Bevc, Kukman N., Kukman I. 7, Ahlin 8, Čotar 4, Lenart 1, Čož 5, Mijoč 17, Maček, Kogelnik, trener: Simon Krakar, pomočnika trenerja: Rok Pucelj in Matija Slobodnik.

Ankaran: Tozan, Krstič 2, Apollonio, Pangerc, Angelini 4, Medved, Uršič 3, Cerovac 2, Čorič 10, Lovšin 4, Trobec, Valenčič 4, trener: Alen Bektaševič, pomočnik trenerja: Sebastjan Mavrič

V tekmovalni sezoni 2018/2019 so se igralke ATK Grosuplje z drugim mestom v zeleni skupini za popolnitev 1. DOL za ženske, zasluženo uvrstile med osem najboljših slovenskih ekip. Že v krstni tekmi nove sezone pred domačimi gledalci so Grosupeljčanke dokazale, da so v igri še napredovale in da bodo kot novinke v ligi enakovredne tekmice ostalim ekipam, ki že imajo dolgoletno tradicijo igranja v 1. DOL. Trener Simon Krakar je tekmo začel s postavo Mijoč, Lenart, Ahlin, Čotar, Kukman I., Čož in libero Kobilca. Videti je bilo, da so igralke sproščene, da ne čutijo bremena uvodne tekme, s takim pristopom so si zasluženo priigrale prvo zmago in z optimizmom pričakujejo nadaljevanje prvenstva.

V prvem nizu so gostje iz Ankarana povedle z 0:2, a so v nadaljevanju Grosupeljčanke z odličnim sprejemom in zaključki v napadu prišle do vodstva z 9:4. Gostujoči trener Bektaševič je vzel pol minute odmora, a so gostiteljice z uspešnimi napadi in dobro igro v polju vodstvo še povišale na 13:6 in prednost sedmih točk uspele obraniti do 21:14. Nato pa sta sledili dve napaki in gostje so uspele rezultat znižati na 21:16. Takrat je domači trener Krakar vzel pol minutni odmor in v nadaljevanju so njegove varovanke s točko Mijočeve po 23 minutah igre zaključile prvi set z rezultatom 25:19 in vodstvom z 1:0.

Tudi drugi set so Grosupeljčanke začele sproščeno in do rezultata 6:6 so gostje še držale ravnotežje z domačinkami, nato pa so domače odbojkarice z blokom, dobrim sprejemom, napadom in igro v polju povsem zagospodarile na igrišču in povedle z neulovljivih 21:9. Za vodstvo v setih z 2:0 se je po samo 19. minutah igre na semaforju izpisal rezultat 25:12.

Kot da bi jih presenetilo vodstvo z 2:0 v setih, so Grosupeljčanke zadržano začele tretji set in bile do rezultata 8:8 še enakovredne tekmice Primorkam, nato pa so te s petimi zaporednimi točkami po dobri igri v polju obeh ekip in na račun napak igralk ATK Grosuplja v napadu, povedle z 8:13. Domači strateg Krakar se je odločil za menjavo podajalke, v igro je vstopila Klara Trunkelj, ki je ekipi prinesla dodatno energijo in počasi, točko po točko, so Grosupeljčanke vztrajno nižale prednost gostij. Pri rezultatu 21:21 so obiskovalci v dvorani pričakovali preobrat v igri, a sta se ekipi vse do 23:23 še izmenjavali v vodstvu, nato pa so po odličnem sprejemu in udarcem na mreži, nato pa še po slabem sprejemu gostij, Grosupeljčanke zaključile napeto končnico za končnih 25:23 in zmago s 3:0 v setih. Vse igralke, ki so vstopile na igrišče, so prispevale pričakovani delež h končni zmagi, najučinkovitejša na igrišču pri domačinkah je bila s 17 točkami Helena Mijoč, pri gostjah iz Ankarana pa z 10 Marina Čorič.  

Lahko bi rekli, da je led uvodnega nastopa ATK Grosuplje v 1. DOL za ženke s prvo zmago prebit. S svojo igro so Grosupeljčanke navdušile domače obiskovalce, ki so v kar lepem številu napolnili športno dvorano Brinje. Odlična in sproščena klima v ekipi, povezanost igralk in trenerjev ter pripadnost domačemu društvu, so dobri obeti za nadaljevanje prvenstva. Prva tekma je pokazala, da Grosupeljčanke nikakor ne bodo lahek zalogaj za ostale ekipe, ob dobrih igrah pa lahko pričakujejo še izdatnejšo podporo s tribun.

Simon Krakar, trener ATK Grosuplje: "Igralke so me prijetno pozitivno presenetile, saj v pripravljalnem obdobju niso uspele pokazati tako stabilne in zrele igre. Upoštevale so navodila skozi vso tekmo. Po gladkem vodstvu z 2:0 v setih, smo se v tretjem po zaostanku uspešno vrnili v igro po vstopu druge podajalke Klare Trunkelj, ki je spremenila ritem in potek tekme. Med tekmo se je poškodovala Nika Čotar, na njenem igralnem mestu pa jo je več kot odlično zamenjala Karin Pavič. Igralkam čestitam za zasluženo zmago, pohvale pa si zaslužijo tudi igralke, ki niso vstopile na igrišče, so pa ves čas tekme vzpodbujale soigralke in s tem pomagale ekipi na igrišču do prve letošnje zmage."    

Anamarija Ahlin, kapetanka ATK Grosuplje: "Veseli nas, da smo odlično in borbeno igro prikazale že na prvi tekmi v sezoni, ter tako dokazale, da smo lahko nevaren nasprotnik prav vsaki ekipi. V tretjem setu smo v končnici dokazale našo kakovost in s premišljeno igro, tekmo zaključile s tremi dobljenimi nizi. Z dobrim uvodom v sezono pa imamo tako se več motivacije za vse nadaljnje tekme, ki se jih že zelo veselimo."

 

Konec prvenstva...CALCITOVKE prvakinje See more details
V Šempeter bo nov velik športni dogodek See more details
Calcitu tretji naslov v srednjeevropski ligi See more details