FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

Fotografija osebe Odbojkarica.si.

 OZS je prekinila vsa tekmovanja do 30.03.

Predsedstvo spremlja stanje dnevno. Nova

seja in odločanje predvideno za 25.03.2020.

Fotografija osebe Volley Camp Rogla.

Fotografija osebe OK Triglav Kranj.

CEV:

Fotografija osebe Odbojkarski klub Nova KBM Branik.

MEVZA:

Zmagovalke:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

MVP's:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

 

 

PRVAKINJE 1-liga (17.03.2020):

PRVAKINJE....

Sezona 2019-2020

 Po dveh tekmah proti lani najboljšima slovenskima ekipama v državnem prvenstvu, obe sta veljali tudi za srednjeevropsko ligo, je pred odbojkaricami Calcit Volleyja tekma tretjega kroga 1A. DOL za ženske. Zaradi sobotnega gostovanju v Bihaću v tretjem krogu srednjeevropske lige, se bodo z ekipo ATK Grosuplje, novinkami v najmočnejši slovenski ligi, pomerile že v sredo, ob 20.30, v športni dvorani Brinje v Grosupljem. 

Začetek letošnje sezone je za kamniško prvo žensko ekipo nadvse obetaven, saj so pred svojimi navijači premagale tako Novo KBM Branik kot GEN-I Volley. Z dvema zmagama so prevzele vodstvo v srednjeevropski ligi, medtem ko je v državnem prvenstvu pred njimi le ATK Grosuplje, ki ima prav tako razliko v nizih 6:1, vendar nekoliko boljši količnik.

»Zelo sem vesela, da smo sezono začele z dvema zmagama in to proti ekipama, za kateri se pričakuje, da se bosta borili za naslov državnih prvakinj. V sami igri se še malce lovimo, toda najbolj pomembne so točke,« je po o uvodnih tekmah sezone dejala letošnja okrepitev Calcit Volleyja, Ana Marija Vovk, ki je na obeh tekmah potrdila, da bo velika okrepitev za kamniško ekipo.

V sobotni tekmi z aktualnimi podprvakinjami so varovanke Gregorja Rozmana po odlično odigranem uvodnem nizu, v katerem so gostjam prepustile le deset točk, v nadaljevanju nekoliko popustile, vendar gostje do kaj več kot niza niso prišle.

»V prvem nizu Novogoričankam ni veliko uspevalo in samo vprašanje je bilo, kdaj se bodo dvignile v svoji igri. Na drugi strani je v naši ekipi prišlo do padca zbranosti, vendar smo se še pravi trenutek vrnile v igro in prišle do pomembne zmage,« pa je Vovkova komentirala zmago proti GEN-I Volleyju.

Vsaj na papirju sta v domačem prvenstvu zdaj za kamniško ekipo obe najtežji tekmi, vendar to ne pomeni, da bo nadaljevanje lažje.

»Res je, da sta za nami tekmi proti ekipama, ki naj bi bili z nami najbolj resni kandidatki za končno prvo mesto. Ob tem ne smemo pozabiti, da je to šele začetek sezone in da se bo o naslovu prvakinj odločalo aprila. Do takrat bo potrebno vsako tekmo odigrati brez podcenjevanja in se nanjo pripraviti, kot da je na drugi strani mreže Nova KBM Branik ali GEN-I Volley,« opozarja 21-letna sprejemalka, ki je v Kamnik prišla iz Formule Formisa, pred tem je igrala za Novo KBM Branik in za svoj matični klub Braslovče. Na letošnjem evropskem prvenstvu je igrala tudi za slovensko izbrano vrsto.

Že v sredo čaka Kamničanke nova preizkušnja. Grosupeljčanke, čeprav novinke v ligi, so po domači zmagi nad Ankaranom, v prejšnjem krogu v gosteh premagale še Rogožanke in so celo na prvem mestu prvenstvene lestvice. V prvih dveh krogih so glavno breme ekipe nosile podajalka Manca Lenart, sprejemalki Karin Pavič in Ita Kukman, blokerki Naja Kukman in Anamarija Ahlin, korektorka Helena Mijoč, ki je pred nekaj sezonam nosila tudi kamniški dres ter prosta igralka Taja Kobilca. Vodi jih Simon Krakar.

»Proti Grosupeljčankam še nisem igrala, zagotovo pa gre za dobro ekipo, kar dokazuje, da so v prvih dveh krogih obakrat zmagale. Ker delamo še vedno preveč nepotrebnih napak, ki so posledica nezbranosti, bomo morale to do srede vsekakor popraviti. Čeprav gre za novinke v ligi, bomo tudi proti njim igrale, kot da je na drugi strani Nova KBM Branik ali GEN-I Volley, kajti le tako lahko pridemo do zmage,« je previdna v napovedi Vovkova, ki si v svoji karieri želi nadaljnjega napredka.

»To je tudi eden od razlogov, zakaj sem se odločila za Kamnik. Trenutno se še privajam na novo okolje, vendar to ni zame nič novega, saj je bilo podobno v Novi KBM Braniku in Formuli Formis. Sicer pa so me soigralke lepo sprejele, zadovoljna sem tudi s trenerjem Gregorjem Rozmanom, tako da so dani vsi pogoji za moje napredovanje,« je še dejala študentka pedagogike in angleščine na mariborski filozofski fakulteti.

Konec prvenstva...CALCITOVKE prvakinje See more details
V Šempeter bo nov velik športni dogodek See more details
Calcitu tretji naslov v srednjeevropski ligi See more details